21 Nisan 2009, Salı 14:59:41

Özbekistan'da ilk 'Airbus' heyecanı

Özbekistan, etkisini sürdüren küresel ekonomik krize rağmen hava ulaşımına takviye yapmaya devam ediyor.
  • Çok beğeniyorum bunu... Bu arada bir dipnot: Özbek Havayolları'nın 3'lü kodu UZB'dir...
  • MOTORLARDA PW İDİ GALİBA ÖZBEK 310 LARININ ESKİLERDEN KİM KALDI?
  • HABER BAŞLIKLARINI DÜZGÜN ATIN LÜTFEN ÖZBEKİSTAN HAVAYOLLARININ İLK AIRBUS HEYACANI NASIL OLUYOR. FİLOSUNDA KAÇ TANE AIRBUS VAR...!
  • Özbekistan Havayolları doksanlı yıların başlarında THY ile aynı zamanda A-310 kullanıyordu. Lütfen hatırlayanlar iki satır yazsın.Tashkent de THY airbusları Özbekistanınkilerin yanına park yaptırılırdı.

Özbekistan Milli Hava Yolları (ÖHY) bir ilke imza atarak hava filosuna Airbus (A300-600) modeli kargo uçağını kattı. Güney Kore Hava Yolları'ndan kiralanan kargo uçağı, dün Taşkent'e getirildi. Uçağın Özbekistan'a getirilişi dolayısıyla Taşkent Uluslararası Hava Meydanı'nda mini bir tören düzenlendi. Uçak, milli müzik çalgıları "surney" ve "karney" eşliğinde sunulan dans gösterileriyle karşılandı. 

ÖHY'nin Airbus modelindeki ikinci kargo uçağı ise 4 Mayıs'ta Taşkent'te getirilecek. ÖHY'nin uçak filosuna katılan "A300-600"kargo uçağı ilk seferini 10 Mayıs'ta Güney Asya'ya yapacak.

Üstünde herhangi bir logo veya resim olmadan gelen yeni kargo uçağı, resmi işlem ve gerekli isim yazılımı çalışmaları yapıldıktan sonra, kurulma sürecinde olan serbest ticaret bölgesiyle doğu batı arasında bir sıçrama noktası olması beklenen Nevai vilayetine götürülecek. Uçak burada, "Nevai-Delhi-Nevai", "Nevai-Hongkong-Nevai", "Nevai-Moskova-Nevai" ve Nevai Avrupa-Nevai" güzergâhlarında yük taşımacılığı yapacak.

ÖHY ilgililerinden Sayiphan Salihanov uçuş güzergâhlarının belirlendiğini ve uçağın seferlerini Nevai vilayetinden gerçekleştireceğini kaydetti. Salihanov, 40 ton yük taşıyan uçağın bir seferinde 12 saat yol alabildiğini söyledi.

ÖHY Genel Müdürü Valeriy Tyan ise yeni uçağın ilk seferini 10 Mayıs'ta Güney Asya'ya yapacağını dile getirdi. İkinci kargo uçaklarının ise 4 Mayıs'ta geleceğini söyleyen Tyan, uçakların lizing yoluyla alındığını belirtti.

Bu arada ÖHY, 2010-2017 aralığında toplam 15 yeni yolcu uçağı daha alacak. Alınacak yeni uçaklar arasında 2 adet "Boeing 787-8 Dreamliner, 4 adet B-767 ve 10 adet de A-320 bulunuyor.

Özbekistan'da ilk 'Airbus' heyecanı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Çok beğeniyorum bunu... Bu arada bir dipnot: Özbek Havayolları'nın 3'lü kodu UZB'dir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MOTORLARDA PW İDİ GALİBA ÖZBEK 310 LARININ ESKİLERDEN KİM KALDI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HABER BAŞLIKLARINI DÜZGÜN ATIN LÜTFEN ÖZBEKİSTAN HAVAYOLLARININ İLK AIRBUS HEYACANI NASIL OLUYOR. FİLOSUNDA KAÇ TANE AIRBUS VAR...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Özbekistan Havayolları doksanlı yıların başlarında THY ile aynı zamanda A-310 kullanıyordu. Lütfen hatırlayanlar iki satır yazsın.Tashkent de THY airbusları Özbekistanınkilerin yanına park yaptırılırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000