16 Temmuz 2020, Perşembe 13:02:07

Oyuncak drone havalandırdı 8 bin lira ceza yedi

Kahramanmaraş’ta drone pilotu Fatih Nar, oyuncak dronunu yerden 10 metre havalandırdığı için 8 bin lira cezai işlem uygulandı.
  • adamın bahsettiği değildir belki
  • Bu drone nerde uçulur var mı bunun haritası şurda uçur surda uçurma diye bir görsel..elalem teşvik eder biz kestiğimiz cezalarla iş yaptık diye mutlu oluruz bu drone lar arabalardan vs çok daha güvenli eyyyy shgm kendine gel
  • Kırmızı alanda drone ucurursan cezasını yersin ,bunun kesinlikle ehliyetle lisansla alakası yok
  • Hazari Fen Çelebi ile Lagari Hasan Çelebiyi sürgüne gönderelim. Mazallah devleti ele geçirmek isterlerse Ahalinin hali nice olur.
  • Aynen Mavic Mini'den bahsediyor 249Gr olan ama elinde tuttuğu Mavic Pro. 743Gr ağırlığı var o makinenin. SHGM izni yok ise cezai işlem normal. Hele ki milletin içinden kaldırıyorsa o zaman daha da sakat.
  • Adam açıkça suç işlemiş. Belki de bu konuda ilk defa doğru işlem yapılmış siz de bunu mu elestiriyorsunuz?
  • turkiye hemserim allagin marasinda ne isin var
  • Gatiplik Dron ehliyetinde zaten .....okadar kisitlayiciki sana egitimi suralarda ucuramassin diye verip SANA ANLATTIK UCURDUN CEZA YEME EHLIYETIN var diye kesiyor. Ehliyetin olmasa belki es gececek ..
  • Shgm den lisans valilikten izin alınır drone cu kardeş aklına bulunsun
  • Reklam yapmaya çalışmışınız ama çok amatör hacı ya güldüm..gelelim senden iha0 ticari eğitimi alan de mi ceza yedin diye :))))

Kahramanmaraş’ta drone pilotu Fatih Nar, oyuncak dronunu yerden 10 metre havalandırdığı için 8 bin lira cezai işlem uygulandı.

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 10 yıldır medya ve tanıtım sektöründe vatandaşlara hizmet veren Fatih Nar, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini hem kamerası, hem de drone ile kayıt altına alıyor. Kentin tanıtımı adına yaptığı drone çekimleri sırasında 3 dakikalık kayıt alan Fatih Nar, dronunu 10 metre yerden yükselttiği için 8 bin lira idari para cezası uygulandı.

Drone uçurabilmek için Sivil Havacılık Kurumunda gerekli bilgilerin bulunduğunu söyleyen Nar, “Bizler Kahramanmaraş’ta hizmet veren bir firmayız. Firma olarak drone eğitimleri vererek uçuşlar yapıyoruz. Eğitimler sonunda sertifika verme yetkimiz de bulunuyor. Kentimizin drone görüntüleriyle tanıtımını yapıyoruz. Geçen günlerde ise 249 gramlık bir oyuncak statüsündeki bir drone ile yaklaşık 10 metre yüksekliğinde bir uçuş yaptık. 3 dakikalık da bir görüntü aldık. Bununla ilgili 8 bin lira gibi bir ceza yedik. Normal şartlarda drone uçurmak için ehliyet ve izin almak gerekiyor ve bizler uyguluyoruz. Fakat Sivil Havacılık Kurumu’nun sitesinde 500 gram ağırlığındaki drone uçurabilmek için herhangi bir ehliyet ya da izin almak gerekmiyor” dedi.
Drone uçuran meslektaşlarına dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunan Nar, “Drone dünyada hızla gelişen bir teknoloji ve insanlar uçurmak istiyor. Artık ihtiyaç haline geldi ve Kahramanmaraş’ta da uçmak için bir alan yok ve her yer kırmızı bölge. Öncelikle yetkililerden açılmasını istiyoruz ve yasal çerçevede izin alıp uçmak istiyoruz. Ama uçuş yasak. Buradan tüm drone uçuran arkadaşlara sesleniyorum, dikkatli olun ve yasal çerçevede uçurun” diye konuştu.

Oyuncak drone havalandırdı 8 bin lira ceza yedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

o jenerik bir fotoğraf olabilir ~ 4 yıl önce
adamın bahsettiği değildir belki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Droncocuk ~ 4 yıl önce
Bu drone nerde uçulur var mı bunun haritası şurda uçur surda uçurma diye bir görsel..elalem teşvik eder biz kestiğimiz cezalarla iş yaptık diye mutlu oluruz bu drone lar arabalardan vs çok daha güvenli eyyyy shgm kendine gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamza ~ 4 yıl önce
Bunun bir haritası tabi ki var kardeşim ihashgm sitesine girdiğin zaman goruntuleyebilirsin bu haritayı
Shgm haklı ~ 4 yıl önce
Kırmızı alanda drone ucurursan cezasını yersin ,bunun kesinlikle ehliyetle lisansla alakası yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 4 yıl önce
Hazari Fen Çelebi ile Lagari Hasan Çelebiyi sürgüne gönderelim. Mazallah devleti ele geçirmek isterlerse Ahalinin hali nice olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ensar ~ 4 yıl önce
Aynen Mavic Mini'den bahsediyor 249Gr olan ama elinde tuttuğu Mavic Pro. 743Gr ağırlığı var o makinenin. SHGM izni yok ise cezai işlem normal. Hele ki milletin içinden kaldırıyorsa o zaman daha da sakat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanun nizam ~ 4 yıl önce
Adam açıkça suç işlemiş. Belki de bu konuda ilk defa doğru işlem yapılmış siz de bunu mu elestiriyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burasi ~ 4 yıl önce
turkiye hemserim allagin marasinda ne isin var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gariplik ..... ~ 4 yıl önce
Gatiplik Dron ehliyetinde zaten .....okadar kisitlayiciki sana egitimi suralarda ucuramassin diye verip SANA ANLATTIK UCURDUN CEZA YEME EHLIYETIN var diye kesiyor. Ehliyetin olmasa belki es gececek ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferit ~ 4 yıl önce
Shgm den lisans valilikten izin alınır drone cu kardeş aklına bulunsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam ~ 4 yıl önce
Reklam yapmaya çalışmışınız ama çok amatör hacı ya güldüm..gelelim senden iha0 ticari eğitimi alan de mi ceza yedin diye :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000