21 Mayıs 2015, Perşembe 18:55:12

Overbook olunca havalimanında çırılçıplak soyundu

Amerika'nın Kuzey Karolina eyalatindeki Charlotte Douglas Havalimanı'nda bir yolcu, overbook olduğunu öğrenince sinirlenerek havalimanında soyundu.
  • hahhahaha
  • Yolcu ahmet e, uçağın içine girdikten sonra sorun yok. Yeriniz dolu ise boş gördüğünüz bir koltuğa oturun, kabin ekibine yeriniz boşalıncaya kadar kalkmayacağınızı söyleyin.
  • Uçak kapasitesinin üzerinde bilet satılması üç kağıttır. Yok efendim iptaller oluyormuş, yok efendim esnek biletmiş. Fazla satmak zorunda diye bir şeyi de içselleştirmişiz. Otobüs firması fazla bilet satsa eminim overbook'u savunanlar onu da savunurlar. Sanki uçak kendi malıymış da para kaybediyormuş, boş gitmezmiş. Yüzde elli dolulukla uçulan yerlere de bir el atın bakalım.
  • Overbook bilmeyenler gelip konuşuyorlar havacılık için overbook gerekli bir kere başına geldi hiç sorun çıkartmaDım otel odamda yattım
  • Ne kadar cok biliyorsunuz. Peki suna ne diyorsunuz: 28 Ocak 2015 yine Mumbai'e ucuyorum. TC-JJT 777 ucak. Bu sefer on-line check-in yaptim. 51K nolu koltugu sectim. Ucaga gidene kadar hersey tamam. Yerime bir gittim ki, yabanci adamin biri oturuyor. Binis kartimi gostererek orasinin benim yerim oldugunu soyledim. Adam cebinden kendi binis kartini cikardi, numara ayni. Sabah Atina'dan gelmis ve check-in'i Atina'da yaptirmis. Yer gorevlisi geldi ve bir yanlislik olmus dedi. Gitti gelmez. Ben ayakta koridorda bekliyorum. Geldi ve ucak full sizi indirmek zorundayiz demez mi ? Enaz 5 Hindistan bileti isterim' bagajimi da indirin dedim. Yine getti. Ucagin on taraflarinda bir hareket oldu. Bu arada benim yuzumden ucak 1 saattir yerde. Sonunda adam geldi. Pilot bagaj indirmeyi reddetmis. Onlerden bagajsiz bir yolcuyu artik nasil ettilerse ikna etmisler, inmis. Yerine ben uctum. THY calisani varsa aranizda bunu o tarihteki ucustan teyit edebilir. On-line check-in cozum degil yani.
  • Oberbook demek fazla bilet satışı olup uçakta yer olmaması demektir..
  • Her havayolu sirketi ucagin kapasitesinden fazla bilet satmak zorundadir bu uluslararasi bir kuraldir. Nedeni hemen hemen cogu ucusa yolcular gelemez hastalik olur gec kalinabilir. Bunun uzerine kalan yolcular kabul edilir. Maglum bu seferki ucusta herles gelmis ve olan bu amcaya olmus
  • Ahmet bey; haklarınız var. Bunlardan biri online chek in, erkenden havalimanına gidip kendinizi yormayiniz.
  • overboolun turkcesi kanaatimce, kitabi asmis olma durumu oluyor. yani biraz kafayi yemis olma hali. adam galiba overbook olmus.
  • Overbook anlatılmaz yaşanır aslında ama siz yaşamış hala anlayamamışsız. Gerçi yaşayanlara da anlatmak zor olayın neden kaynaklandığını. En azından şunu bil ortada bir yanlışlık yok herşey bilerek ve kontrollü olarak gerçekleşiyor. Sizin çözüm olarak keşfettiğinizi sandığınız da aslında yedek bilet(sby ticket) o zaten uygulanıyor. Thy Gelir Yönetimi Başkanlığı yolculara şaka yapıyor, sistemin kapasite fazlası bilet satmasına belli oranda izin veriyor. Amaç tabiki daha fazla gelir elde etmek, ödediği tazminata rağmen. ÇÖZÜM (yolcu açısından) online check-in veya havalimanına erken gelmek.

Amerika'nın Kuzey Karolina eyalatindeki Charlotte Douglas Havalimanı'ndan Venezuela'ya uçmak için havalimanına gelen bir yolcu, overbook olduğunu öğrenince çırılçıplak soyundu.

US Airways'in Venezuela'ya gidecek uçağına binmek için dün Charlotte Douglas Havalimanı'na gelen yolcu, check in işlemlerini yapmak için kontuara geldi. Görevlinin, overbook yolcu olduğu için uçamayacağını söylemesi üzerine olaylar başladı.

Sherry Ketchie isimli başka bir yolcu tarafından görüntülenen çıplak adam, polis tarafından gözaltına alındı. Havalimanı yetkilileri, yolcunun tıbbi değerlendirme için hastaneye götürüldüğünü ve suçlama yapmayacaklarını belirtti.





Overbook olunca havalimanında çırılçıplak soyundu

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

ha ~ 9 yıl önce
hahhahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yolcu ahmet e, uçağın içine girdikten sonra sorun yok. Yeriniz dolu ise boş gördüğünüz bir koltuğa oturun, kabin ekibine yeriniz boşalıncaya kadar kalkmayacağınızı söyleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
Uçak kapasitesinin üzerinde bilet satılması üç kağıttır. Yok efendim iptaller oluyormuş, yok efendim esnek biletmiş. Fazla satmak zorunda diye bir şeyi de içselleştirmişiz. Otobüs firması fazla bilet satsa eminim overbook'u savunanlar onu da savunurlar. Sanki uçak kendi malıymış da para kaybediyormuş, boş gitmezmiş. Yüzde elli dolulukla uçulan yerlere de bir el atın bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Overbook bilmeyenler gelip konuşuyorlar havacılık için overbook gerekli bir kere başına geldi hiç sorun çıkartmaDım otel odamda yattım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu Ahmet ~ 9 yıl önce
Ne kadar cok biliyorsunuz. Peki suna ne diyorsunuz: 28 Ocak 2015 yine Mumbai'e ucuyorum. TC-JJT 777 ucak. Bu sefer on-line check-in yaptim. 51K nolu koltugu sectim. Ucaga gidene kadar hersey tamam. Yerime bir gittim ki, yabanci adamin biri oturuyor. Binis kartimi gostererek orasinin benim yerim oldugunu soyledim. Adam cebinden kendi binis kartini cikardi, numara ayni. Sabah Atina'dan gelmis ve check-in'i Atina'da yaptirmis. Yer gorevlisi geldi ve bir yanlislik olmus dedi. Gitti gelmez. Ben ayakta koridorda bekliyorum. Geldi ve ucak full sizi indirmek zorundayiz demez mi ? Enaz 5 Hindistan bileti isterim' bagajimi da indirin dedim. Yine getti. Ucagin on taraflarinda bir hareket oldu. Bu arada benim yuzumden ucak 1 saattir yerde. Sonunda adam geldi. Pilot bagaj indirmeyi reddetmis. Onlerden bagajsiz bir yolcuyu artik nasil ettilerse ikna etmisler, inmis. Yerine ben uctum. THY calisani varsa aranizda bunu o tarihteki ucustan teyit edebilir. On-line check-in cozum degil yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Oberbook demek fazla bilet satışı olup uçakta yer olmaması demektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlami ~ 9 yıl önce
Her havayolu sirketi ucagin kapasitesinden fazla bilet satmak zorundadir bu uluslararasi bir kuraldir. Nedeni hemen hemen cogu ucusa yolcular gelemez hastalik olur gec kalinabilir. Bunun uzerine kalan yolcular kabul edilir. Maglum bu seferki ucusta herles gelmis ve olan bu amcaya olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 9 yıl önce
Peki overbook yolcunun hakları yok mudur? Düşünün zar zor bilet buldunuz, aldınız. Allah korusun cenazeye yetişmeniz gerekiyor. Bir sonraki uçak birkaç gün sonra. Bu durumda ne olacak. Kural böyle tamam da yolcunun mağduriyeti?
Hata ~ 9 yıl önce
Bu bir kural değil, haktır. Yapıp yapmamak şirkete kalmıştır. Yaparsan kimse niye yaptın diyemez, evet, kuralları var uyarsan sorun yok ama bu bir zorunluluk değildir. Müşteri memnuniyetini düşünen havayolu tüm hatlarında veya belli hatlarda bu uygulamayı yapmayabilir.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ahmet bey; haklarınız var. Bunlardan biri online chek in, erkenden havalimanına gidip kendinizi yormayiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
overboolun turkcesi kanaatimce, kitabi asmis olma durumu oluyor. yani biraz kafayi yemis olma hali. adam galiba overbook olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu Ahmet'e ~ 9 yıl önce
Overbook anlatılmaz yaşanır aslında ama siz yaşamış hala anlayamamışsız. Gerçi yaşayanlara da anlatmak zor olayın neden kaynaklandığını. En azından şunu bil ortada bir yanlışlık yok herşey bilerek ve kontrollü olarak gerçekleşiyor. Sizin çözüm olarak keşfettiğinizi sandığınız da aslında yedek bilet(sby ticket) o zaten uygulanıyor. Thy Gelir Yönetimi Başkanlığı yolculara şaka yapıyor, sistemin kapasite fazlası bilet satmasına belli oranda izin veriyor. Amaç tabiki daha fazla gelir elde etmek, ödediği tazminata rağmen. ÇÖZÜM (yolcu açısından) online check-in veya havalimanına erken gelmek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000