23 Mart 2014, Pazar 10:13:43

ORTADOĞULU PİLOTLAR TÜRKİYE'DE EĞİTİM GÖRECEK

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın projelendirdiği uçuş simülatörleri, Ortadoğulu pilot adaylarına hizmet vermeye hazırlanıyor.
  • Yani İsrailli pilotlar için demek istiyorlar herhalde..Ya sen önce sivil uçaklar için simülatör yap, ne kadar da meraklısınız uşaklık yapmaya ! Bugün bir tip intibak eğitimi 30 bin euro'dan başlıyor, bu eğitim yurt dışında 12-15 bin euro, havacılığı geliştirmekte üstümüze yok yani .
  • Memleketimiz icin buyuk ve sevindirici gelismeler hayirli olsun

Pilotlarımız, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından projelendirilen simülatörler ile eğitim görüyor. Gerçek ortamı simüle etme özelliği öyle başarılı ki akrobasi timleri bile bu simülatörlerden istifade edebiliyor.

Gelinen nokta itibariyle Ortadoğu ülkeleri, pilotların eğitim için Türkiye’ye göndermek için çalışmalara başladı. HAVELSAN, dost ve müttefik ülkelere eğitim hizmeti satılması konusundaki çalışmaları ise sürüyor. Çeşitli yerlerde konuşlu simülatörler, boşta kalan zaman dilimlerinde Ortadoğu ülkelerinden gelen pilotların eğitimi için kiraya verilecek.

YERLİ UÇUŞ SİMÜLATÖRÜ İÇİN ÇALIŞMALARI BAŞLADI

SSM, uçuş simülatörleri üretiminde HAVELSAN firmasını ana yüklenici olarak belirledi. Bu kapsamda, 2005 yılında HELSİM (BlackHawk, SeaHawk ve Cougar Helikopter Simülatörleri) projesi ile yerli uçuş simülatörü geliştirme çalışmalarına başladı.

Ardından ise TESİM (KT1-T Eğitim Uçağı Simülatörleri), ARISİM (Modernize T38 Tekamül Eğitim Uçağı Simülatörleri), F16SİM (F16 Uçağı Simülatörleri) ve ATAKSİM (T129 ATAK Helikopteri Simülatörleri) projeleri geldi. Söz konusu projelerde kademeli olarak yurtiçi sanayi payı artırıldı. Bu alanda çok önemli mesafeler alındı.

(Bugün)

ORTADOĞULU PİLOTLAR TÜRKİYE'DE EĞİTİM GÖRECEK

Yorumlar

kamyoncu ~ 10 yıl önce
Yani İsrailli pilotlar için demek istiyorlar herhalde..Ya sen önce sivil uçaklar için simülatör yap, ne kadar da meraklısınız uşaklık yapmaya ! Bugün bir tip intibak eğitimi 30 bin euro'dan başlıyor, bu eğitim yurt dışında 12-15 bin euro, havacılığı geliştirmekte üstümüze yok yani .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halk ~ 10 yıl önce
Memleketimiz icin buyuk ve sevindirici gelismeler hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000