05 Şubat 2011, Cumartesi 13:54:25

ORMANLAR ANKA'YA EMANET EDİLİYOR

Orman yangınlarına karşı insansız hava aracı "ANKA" devreye giriyor.
  • Beriev Be-200 hakkaten süper uçak. Güzel tespit, tebrik ederim. Ama sonuçta Ruslar o uçağı bizimkilere satmak için birilerini görmeleri gerekir.
  • Aynen öyle. Hektar hektar orman yanıyor, o da hikaye anlatıyor. Havada binlerce ANKA olsa ne yazar. Sen helikopterin kovası ile su taşımaya devam et, biz de ağlaya ağlaya Ege'de, Akdeniz'de kül olan ormanlarımızı seyredelim. 3 adet G550 alacağın yerde 3 adet Beriev Be-200 alsaydınız milli servetimiz yerinde dururdu. MR
  • VEYSEL EROĞLU HAYAL GÖRÜYOR ,KURUYAN GÖL VE BATAKLIKLAR YOK OLAN ORMANLAR SON 40 SENEDE %50 DEN FAZLADIR BEN HERGÜN AŞAĞILARA BAKIYORUM ,HER SENE ORMAN ALANLARI AZALIYOR ÇÖLLEŞİYORUZ,UYUYORUZ.

Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu 9. Oturumuna katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bugün New York’tan İstanbul’a döndü. Eroğlu, 2013 yılında yapılacak olan 10. oturumun Türkiye’de yapılacağını söyledi. Veysel Eroğlu son teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve ilk Türk yapımı olan insansız hava aracı 'ANKA'nın faaliyete geçmesinden sonra özellikle orman yangınlarının takibi konusunda faydalanacaklarını bildirdi.

İNSANSIZ UÇAKLA DENETİM

Eroğlu, "Bütün tüm Türkiye'de yangın gözetleme kulelerimiz var. Sürekli izleniyor kamerayla takip sistemini ilk defa hassas bölgelerde biz kurduk. 2 yıl önce de insansız uçaklarla havadan denetim yaparak yangın ikazı konusunda bir çalışmamız oldu. Bunun hazırlık safhasındayız. Bunlar Türkiye'de üretilmeye başlandı. Zaten bizim hedefimiz bütün uçakların tankını tüfeğini ve diğer ihtiyaçlarını kendileri yapma konusunda hedefimiz var. Savunma müsteşarlığımız bu konuda bir çalışma yapıyor biz de üretildiği zaman istifade edeceğiz" dedi.

"ORMAN SERVETİ YÜZDE 40 ÇOĞALDI"

Eroğlu, 9. Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu’nda Türkiye’deki gelişmeleri aktardığını ifade ederek mevcut kamera sistemiyle ormanların takip edildiğini ve dumanı fark eden kameralarla yangınlara müdahale edebildiklerini belirttti. Türkiye’nin teknoloji farkını diğer ülkelere de anlattıklarını söyleyen Bakan Eroğlu bir çok ülkeden takdir topladıklarını bildirdi. Türkiye’nin 2013 yılında yapılacak olan Birleşmiş Milletler Ormancılık Formunun 10. toplantısına ev sahipliğini yapma kararının alınmasını bir müjde olarak veren Veysel Eroğlu, dünyanın ormansızlaşmaya gitmesine rağmen Türkiye’nin orman varlığını arttıran nadir ülkelerden olduğunu belirterek, ''Toplantıda özellikle ağaçlandırma ve orman yangınları ile mücadele faaliyetleri konusundaki çalışmalarımızı anlattık. Türkiye son 30 yılda orman alanını yüzde 6, orman servetini ise yüzde 40 oranında çoğaltmıştır.2023 yılına kadar 2 milyar 500 bin adet fidan dikmeyi planlamış olup bunun içinde 2 milyar dolar kaynak ayrılmıştır'' dedi.

İSTANBUL’DA 1 MİLYON 2011 AĞAÇ KAMPANYASI

Eroğlu, New York Belediyesi'nin başlattığı 1 milyon ağaç kampanyasının ertesi günü olan Perşembe günü NewYork’ta Türk evinde düzenledikleri ve 100 ülkenin katıldığı bir toplantıda canlı yayınla ve telefonla İstanbul’da 1 milyon 2011 adet ağaç kampanyasını başlattıklarını belirterek şunları söyledi: “İstanbul’da öncelikle eski maden ocaklarından başladık. İlk olarak İhsaniye bölgesinde bir alan ve Küçükçekmece’de Üniversite alanında ağaçlandırmayı başlattık. Bunun yanı sıra otoban kenarları, askeri alanlar, okullar, hastaneler gibi yerler bu kapsam içine alındı." (Hürriyet)

ORMANLAR ANKA'YA EMANET EDİLİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Beriev Be-200 hakkaten süper uçak. Güzel tespit, tebrik ederim. Ama sonuçta Ruslar o uçağı bizimkilere satmak için birilerini görmeleri gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aynen öyle. Hektar hektar orman yanıyor, o da hikaye anlatıyor. Havada binlerce ANKA olsa ne yazar. Sen helikopterin kovası ile su taşımaya devam et, biz de ağlaya ağlaya Ege'de, Akdeniz'de kül olan ormanlarımızı seyredelim. 3 adet G550 alacağın yerde 3 adet Beriev Be-200 alsaydınız milli servetimiz yerinde dururdu. MR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
VEYSEL EROĞLU HAYAL GÖRÜYOR ,KURUYAN GÖL VE BATAKLIKLAR YOK OLAN ORMANLAR SON 40 SENEDE %50 DEN FAZLADIR BEN HERGÜN AŞAĞILARA BAKIYORUM ,HER SENE ORMAN ALANLARI AZALIYOR ÇÖLLEŞİYORUZ,UYUYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000