02 Temmuz 2022, Cumartesi 09:18:42

Orly ve CDG Havalimanlarında iş bırakma: 100 uçuş iptal

Yaz tatili grevle başladı. Yedi sendikanın çağrısı üzerine Paris'teki iki büyük havalimanı Roissy-Charles-de-Gaulle ve Orly'de kara personeli iş bıraktı.
  • Bu insanları Pgs de 2 gün çalıştırmak gerek
  • Düşük maaşla üç kişinin yapması gereken işi tek başına yapmak, yok yok biz değiliz:)
  • Sendikanın ne ise yaradığını kafasi basmayan TGS personeli belki bu haber ile anlarsin. Şunlar kadar olamadık ya ayip bize. bedava ya Calisiyoruz.asgari ucrete 100\30 zam yapildi cebimize girmeden zamlar basladi. Biz tc milleti olarak mustehak bize
  • Neyi bekliyor grev.yapmayinca hakkini vermiyorlar anlayin bunu artik yaziklar.olsun ahmet bey safi ruzgarsiniz sirket kazandikca personelde kazanacakti ne bir bayram parasi ne maas zammi yaticak yeriniz yok hani dedinizya ayaklariniz surterek gelmiceksiniz eve gitmek istemiceksiniz 12 senedir ilk defa ise gitmek istemiyorum erkene mesai devama mesai aldigimiz uc kurus maas ile gecim derdi Susmayin hakkinizi arayin yeter bu soyguna dur diyin ali bey turkiyede havalimanina calisanlari somuruyorlar almanyala gitmeyi dusunuyor herkes isci olarak bile
  • Turkiyede ek sefer koyuyor erkene mesai devama mesai ucretli kolelik sirketin kasalari doldu tasti parayla personele gelince tik yok ulan bu kadar karaktersiz olunmaz kazaniyorsan bu personel sayesinde herkese ekstra zorunlu mesailer maasa gelince asgari ucret yaziklar olsun.

ANF'nin haberine göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havayolu şirketlerini Cuma'dan başlayarak Roissy-Charles-de-Gaulle havalimanına iniş ve kalkış miktarını yüzde 17 oranında azaltmaya çağırdı. Bu hafta sonu başlarken 100 dolayında uçuşun iptal edildiği anlamına geliyor.

Grev özellikle Roissy-Charles-de-Gaulle havalimanı itfaiye ekiplerini etkiliyor. İtfaiyecilerin grevi nedeniyle Paris havalimanlarını yöneten ADP grubu dört pisti kapatmak zorunda kaldı.

Aksamaların hafta sonu da devam edebileceği belirtildi. Sendikalar, işçileri cuma gününden pazar gününe kadar iş başı yapmamaya çağırdı.

İşçiler enflasyona karşı koymak için genel olarak yüzde 10'luk ücret artışı, yeni istihdam yapılması ve pandemi dolayısıyla  ADP tarafından uygulamaya sokulan tasarruf tedbirlerine son verilmesini istiyor. Sözkonusu tedbirler ücretlerde yüzde 8'lik bir düşüş içeriyor.

Sendikalara göre Covid krizinin başından bu yana çok sayıda kişinin işine son verildi. Bu nedenle birçok işçinin, üç kişinin yaptığı işi yapmak zorunda bırakıldığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa'nın başka kentleri ve havayolu şirketlerinde de iş bırakma ve grevler gündemdeydi. Önümüzdeki haftalarda da turizm sezonu dolayısıyla seyahat talebindeki artışlara paralel olarak artan çalışma süreleri ve COVID dolayısıyla azalan istihdam karşısında ücret artışı ve çalışma koşullarında iyilşme talebiyle yeni gervler  bekleniyor.

Orly ve CDG Havalimanlarında iş bırakma: 100 uçuş iptal

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Pgs ~ 2 yıl önce
Bu insanları Pgs de 2 gün çalıştırmak gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanıdık geldi ~ 2 yıl önce
Düşük maaşla üç kişinin yapması gereken işi tek başına yapmak, yok yok biz değiliz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Sendikanın ne ise yaradığını kafasi basmayan TGS personeli belki bu haber ile anlarsin. Şunlar kadar olamadık ya ayip bize. bedava ya Calisiyoruz.asgari ucrete 100\30 zam yapildi cebimize girmeden zamlar basladi. Biz tc milleti olarak mustehak bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 yıl önce
Neyi bekliyor grev.yapmayinca hakkini vermiyorlar anlayin bunu artik yaziklar.olsun ahmet bey safi ruzgarsiniz sirket kazandikca personelde kazanacakti ne bir bayram parasi ne maas zammi yaticak yeriniz yok hani dedinizya ayaklariniz surterek gelmiceksiniz eve gitmek istemiceksiniz 12 senedir ilk defa ise gitmek istemiyorum erkene mesai devama mesai aldigimiz uc kurus maas ile gecim derdi Susmayin hakkinizi arayin yeter bu soyguna dur diyin ali bey turkiyede havalimanina calisanlari somuruyorlar almanyala gitmeyi dusunuyor herkes isci olarak bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 2 yıl önce
Turkiyede ek sefer koyuyor erkene mesai devama mesai ucretli kolelik sirketin kasalari doldu tasti parayla personele gelince tik yok ulan bu kadar karaktersiz olunmaz kazaniyorsan bu personel sayesinde herkese ekstra zorunlu mesailer maasa gelince asgari ucret yaziklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000