13 Nisan 2015, Pazartesi 16:08:09

ORDU-GİRESUN'UN IATA VE ICAO KODLARI ALINDI

Ordu Giresun Havaalanının ICAO ve IATA kodları alındı. ICAO kodu göre LTCB olarak belirlenirken, IATA kodu ise OGU oldu.
  • LTCW olacak diye tahmin ediyordum. LTCU ve LTCV, Bingöl ve Şırnak'a verilince, sıradan verirler diyordum, boş olan kodu verdiler. LTF ile başlayan kod da verebilirlerdi, bunu uygun görmüşler. Denizden yaklaşma için korkan arkadaşlara: Hong Kong'a bakın derim. Beni tek endişelendiren şiddetli fırtına ihtimali. Pas geçip Trabzon'a yönelebilir uçaklar.
  • Doğmamış çocuğa isim koydular. Buralara harcanan paralara yazık
  • Hayırlı olsun
  • Artık şu ICAO Kodlarında alfabetik isim verme olayına da bir son verip Havalimanı'nı hatırlatan harfler kullansak çok daha iyi olucak. Örneğin Ordu Giresun havalımanı LTOG olabilirdi
  • baydı artık seviyesiz espirileriniz.Birazcık insana saygı daha doğrusu kendinize saygı.Hayırlı olsun vatana millete.
  • @Bu havaalanına Bakmayın bu şekilde deniz üstünden yaklaşmalar,kalkışlar ve pas geçmeler performans tahditi olmadığından daha basit ve güvenlidir. Yolcu olarak denize yakın uçmanın keyfini çıkarın;)
  • İniş ve kalkis deniz den denize durumu bir yolcu olarak beni korkutuyor başka yapacak yer bulamadılar mı ? Aynı sey İstanbul da da var Atatürk den iniş kalkis da denize doğru korkuyorum .. Pilotlar bir açıklama yapsada rahatlasak ..
  • Hakkari Yüksekova'nın da ICAO ve IATA Kodları belli oldu mu?
  • Sid Star tabloları ne zaman yayınlanır? Frekanslar belli olduktan sonra mı?
  • Hayırlı Olsunnn

Ordu-Giresun Havaalanına Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu-International Civil Aviation Organisation (ICAO) ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği-International Air Transport Association (IATA) kodları alındı. 

Dünyadaki tüm havalimanlarında ayrı ayrı bulunan ICAO, uçuş koordinatlarında pilotların FMC’ye girdiği ve sadece o alana ait olan bir koddur. Buna göre Ordu Giresun Havaalanına uçacak olan pilotlar, LTCB kodu ile havaalanının tüm koordinatlarını görebilecekler.

Havaalanlarına kısaltılmış 3 harfli olarak verilen IATA kodu da belirlendi. Ordu Giresun Havaalanı’nın artık kısa adı OGU olarak karşımıza çıkacak. Öte yandan alınan kodlar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 30.04.2015 tarihinde yürürlüğe girdi. (Mustafa Kırlak- Ordu Olay)

ORDU-GİRESUN'UN IATA VE ICAO KODLARI ALINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Sanal Havacı ~ 9 yıl önce
LTCW olacak diye tahmin ediyordum. LTCU ve LTCV, Bingöl ve Şırnak'a verilince, sıradan verirler diyordum, boş olan kodu verdiler. LTF ile başlayan kod da verebilirlerdi, bunu uygun görmüşler. Denizden yaklaşma için korkan arkadaşlara: Hong Kong'a bakın derim. Beni tek endişelendiren şiddetli fırtına ihtimali. Pas geçip Trabzon'a yönelebilir uçaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bebek ~ 9 yıl önce
Doğmamış çocuğa isim koydular. Buralara harcanan paralara yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Artık şu ICAO Kodlarında alfabetik isim verme olayına da bir son verip Havalimanı'nı hatırlatan harfler kullansak çok daha iyi olucak. Örneğin Ordu Giresun havalımanı LTOG olabilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
android ~ 9 yıl önce
ICAO kodları öyle kolay verilmiyor.Ulkeler zamanında bir sistem belirleselerdi kolay olacaktı.İlk uygulama bizde şöyle olmuş : Türkiyede iki FIR ( Uçuş Bilgi Bölgesi) var.Ankara ve İstanbul FIR.Ankara FIR'daki meydanlar LTA.. ile İstanbul FIR2daki meydanlar LTB. ile başlasın diye bir sistem geliştirilmiş.Zamanla meydan sayısı artınca alfabetik olan bu sistem işlememiş İstanbul FIR'daki LTFJ-Sabiha Gökçen , Ankara FIR'daki LTCA-Elazığ vs... örnekler çok. kodları verilmiş. Şimdi bunu düzeltmek o kadar zor ki...Bütün bu kodlar Havacılık yayını olan AIP'ye girmiş havacılık haritalarına girmiş , Amerikalıların vepilotlarının tamamına yakının kullandığı havacılık haritalarına girmiş.Bunları yeni baştan dizayn etmek bir hayli zor ve masraflı. Anlayacağınız karayolları trafik plaka sisteminin benzeri burada da yapılmış.67 den sonra plakları ezbere bilenler var mı acaba?
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
baydı artık seviyesiz espirileriniz.Birazcık insana saygı daha doğrusu kendinize saygı.Hayırlı olsun vatana millete.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
@Bu havaalanına Bakmayın bu şekilde deniz üstünden yaklaşmalar,kalkışlar ve pas geçmeler performans tahditi olmadığından daha basit ve güvenlidir. Yolcu olarak denize yakın uçmanın keyfini çıkarın;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu havaalanına ~ 9 yıl önce
İniş ve kalkis deniz den denize durumu bir yolcu olarak beni korkutuyor başka yapacak yer bulamadılar mı ? Aynı sey İstanbul da da var Atatürk den iniş kalkis da denize doğru korkuyorum .. Pilotlar bir açıklama yapsada rahatlasak ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anroid ~ 9 yıl önce
denize veya denizden iniş-kalkışın karaya iniş kalkışlardan ne farkı var? allah korusun ikisinde de ayni tehlike var.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hakkari Yüksekova'nın da ICAO ve IATA Kodları belli oldu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sid Star tabloları ne zaman yayınlanır? Frekanslar belli olduktan sonra mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayırlı Olsunnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000