27 Nisan 2015, Pazartesi 13:05:17

ORDU-GİRESUN TABELASI ASILDI

Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyacak Ordu Giresun Havalimanı'nın tabelası asıldı.
  • Haber sitelerinde THY nin bilte satışlara başladıgı yazıyıyor.26 mayıs ve sonrası için. Hem bakan hem de vali aynı şekidle açıklama yapmış. THY call center ın hiç bilgisi yok. Bilet alan var mı ?
  • havaalanı işte havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı
  • Başta eski Bakanımız Binali Yildirim beye , ve eski Dhmi Genel Muduru Orhan Birdal beye ve emeği gecen butun çalışanlara tesekkurler.
  • Ne guzel orgi kalacakti ismi kim uyandirdi bunlari ? Sadece bir kategori ismi degildir orgi !
  • Umarım kalıcı ve kullanılan bir yatırım olur.
  • Herkese iki anahtar bir pembe kart vereceğim. Emeklilerle çalışanlar aynı maaşı alacak, Uçak kazaları olmayacak, Gökyüzünde havalimanı kuracağım, Kışı kaldırıp hep yaz yapacağım. Hadi bana oy verin gerisini koyverin.
  • Havalimanı ne diyen zihniyet sana sesleniyorum kulak verde öğren bişeyler tamam mı koçum? Havalimanı ve havaalanı arasındaki farkı acikliyayim sana. Havaalanı yurt içine yapılan uçuşları kapsıyor. Havalimanı denilmesi o medyanın uluslararası uçuşlara açık meydan olduğunu gösteriyor. Tabi bizim milletimizin ağzında havalimani değil havaalanı olarak kalıyor. Türkiyede suan 52 meydan var.bunlardan 32 tanesine uluslararası uçuşlara açılarak havalimani adını aldılar. Eklemek gerekirse ne kadar meydan varsa hepsi havalimani olacak.farkindaysan orgi "havalimani" da böyle.
  • Cümle alem havaalanı diyoruz, neden havalimanı diye ısrar ediliyor ki. Bırakın bu anlamsız ısrarı ve havaalanı kelimesini kullanın.
  • ooo bu havalimanı bitmiş hatta 380 inecekmiş yakışıt yeni türkiye yeeeee:)
  • Alnının AKıyla propaganda da yaparlar, seçim içinde kullanırlar. Buyurun siz yapın böyle hizmetler, siz de alnınızın akıyla, iftiharla açılış yapın, sizi de tebrik edelim. Ama yok, muhalif partilerin vaadlerinde yenisini yapmayı bırak, var olan projeler için "o projeyi iptal edicez, bu projeyi gözden geçirecez" diyorlar. Millet saf mı onlara oy verecek?

Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyacak Ordu Giresun Havalimanı'nın tabelası asıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin 26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşların başlayacağını söylediği Ordu Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar yaklaşık 500 işçiyle sürdürülüyor. 

Altyapısı tamamen biten havalimanında üst yapıda ise elektronik sistemlerin kurulmasıyla çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

Şu ana kadar 300 milyon liradan fazla paranın harcandığı havalimanına "Ordu Giresun Havalimanı" tabelası da asıldı.

Terminal binası üzerine iki ayrı bölgeye yerleştirilen tabelanın asılması bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Öte yandan Ankara'dan gelen bir heyet, havalimanında çalışmaları gözden geçirdi.

İsim tartışmaları

Havalimanının yapımına başlanmasının ardından Ordu ve Giresun'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından çeşitli isim önerileri ortaya atılmıştı.

Giresun Valiliği ise resmi web adresinden havalimanı ismiyle ilgili anket çalışması yapmış, ankette en fazla oyu "Gül-Aziz" ismi almıştı. Aynı ankette "Çotanak", "Gülyalı", "Ordu Giresun", "Piraziz" isimleri için de oy kullanılmıştı.

Ordu Giresun Havalimanı Projesi

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı'nın yaklaşık 350 milyon liraya tamamlanması bekleniyor. Havalimanının pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği ise 45 metre. Günde 2 bin seferle yaklaşık 35 milyon ton taşın denize doldurulmasıyla yapılan havalimanının daha konforlu olması için pistine "stone mastic asfalt" döküldü.

Projenin mayıs ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından resmi açılışının yapılması bekleniyor. 







ORDU-GİRESUN TABELASI ASILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

ozlem ~ 9 yıl önce
Haber sitelerinde THY nin bilte satışlara başladıgı yazıyıyor.26 mayıs ve sonrası için. Hem bakan hem de vali aynı şekidle açıklama yapmış. THY call center ın hiç bilgisi yok. Bilet alan var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaalanı ~ 9 yıl önce
havaalanı işte havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı havaalanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 9 yıl önce
Başta eski Bakanımız Binali Yildirim beye , ve eski Dhmi Genel Muduru Orhan Birdal beye ve emeği gecen butun çalışanlara tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pipi uygulamasi ~ 9 yıl önce
Ne guzel orgi kalacakti ismi kim uyandirdi bunlari ? Sadece bir kategori ismi degildir orgi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Umarım kalıcı ve kullanılan bir yatırım olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Herkese iki anahtar bir pembe kart vereceğim. Emeklilerle çalışanlar aynı maaşı alacak, Uçak kazaları olmayacak, Gökyüzünde havalimanı kuracağım, Kışı kaldırıp hep yaz yapacağım. Hadi bana oy verin gerisini koyverin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havalimanı ne diyen zihniyet sana sesleniyorum kulak verde öğren bişeyler tamam mı koçum? Havalimanı ve havaalanı arasındaki farkı acikliyayim sana. Havaalanı yurt içine yapılan uçuşları kapsıyor. Havalimanı denilmesi o medyanın uluslararası uçuşlara açık meydan olduğunu gösteriyor. Tabi bizim milletimizin ağzında havalimani değil havaalanı olarak kalıyor. Türkiyede suan 52 meydan var.bunlardan 32 tanesine uluslararası uçuşlara açılarak havalimani adını aldılar. Eklemek gerekirse ne kadar meydan varsa hepsi havalimani olacak.farkindaysan orgi "havalimani" da böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havalimanı ne? ~ 9 yıl önce
Cümle alem havaalanı diyoruz, neden havalimanı diye ısrar ediliyor ki. Bırakın bu anlamsız ısrarı ve havaalanı kelimesini kullanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİTMİŞ ~ 9 yıl önce
ooo bu havalimanı bitmiş hatta 380 inecekmiş yakışıt yeni türkiye yeeeee:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
350 ~ 9 yıl önce
a350 ilk uçuşunu qatar-ordu araasında yapacakmış o yüzden 350 üretimi gecijkiyormuş:)
herhalde yani ~ 9 yıl önce
Alnının AKıyla propaganda da yaparlar, seçim içinde kullanırlar. Buyurun siz yapın böyle hizmetler, siz de alnınızın akıyla, iftiharla açılış yapın, sizi de tebrik edelim. Ama yok, muhalif partilerin vaadlerinde yenisini yapmayı bırak, var olan projeler için "o projeyi iptal edicez, bu projeyi gözden geçirecez" diyorlar. Millet saf mı onlara oy verecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a380 ~ 9 yıl önce
nezamnki ülkede ac cocuk, issiz genc kalmaz, devlet ozaman bir havaalanini propaganda olarak kullanabilir. ama bu düsünce Anli AKlarda yok maalesef.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000