22 Kasım 2019, Cuma 09:33:47

Ordu-Giresun Havalimanı için yeni hizmet

Altınordu, Fatsa, Ünye, Aybastı, Akkuş ve Mesudiye ilçelerinde Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı arasında bagajlı yolcu taşımasına başlayacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kırsal ilçelerdeki vatandaşların Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’nın ulaşımını kolaylaştırmak için kolları sıvadı. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Altınordu, Fatsa, Ünye, Aybastı, Akkuş ve Mesudiye ilçelerinden OGU Havalimanı’na yolcu taşımacılığı gerçekleştirecek. Sadece uçak saatlerine endeksli ve resmi plakalarla yapılacak olan taşımacılıkta Belediye, vatandaşların konforlu bir şekilde havalimanına ulaşmasını hedefliyor. Bilet gelirinin yüzde 1 payının Büyükşehir Belediyesi’ne ödenmesi şartıyla taşımacılık 10 yıllığına Ordu Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketine (ORTUR A.Ş.) devredildi.

Öte yandan, Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilen talep üzerinde çalışmalar devam ediyor.

HER NOKTADAN YOLCU ALINMA GİBİ BİR DURUM YOK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu bir işletme değil, işletme hakkıdır. Burası daha önce sahipsiz bir hattı. Gelişi güzel buralardan faydalanılıyordu. Biz şimdi bu hatta sahip çıkmış oldu. Bu yapılan çalışma tamamen havayolu taşımacılığı ve bilet saatlerine yani uçak saatlerine endeksli bir şekilde yürütülecek olan bir çalışmadır. Geçmişte de böyle bir girişimde bulunuldu ama askıya alınmıştı. Burada HAVAŞ bu yönde bir çalışma yapıyor ancak Büyükşehir Belediyesi olarak mevcut toplu taşıma araçlarının çalışmalarını aksatmayacak şekilde bir taşımacılık yapacağız. Gülyalı dolmuşlarının güzergâhından her ne kadar geçilse bile her noktadan yolcu alınma gibi bir durum yoktur. Dolayısıyla bu konuyla ilgili taşımacı arkadaşlara bilgi verildi. Burada bir mağduriyet yaratma gibi bir durum söz konusu değildir. Tam tersine belediyenin hakkına sahip çıkma olayıdır. Daha sonra belki bunu devredebiliriz” dedi.

İLÇE ŞOFÖRLERİMİZ MAĞDUR EDİLMESİ

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ise, alınacak karar doğrultusunda ilçelerinde dolmuşçuluk yapan esnafların zarar görmemesi gerektiğini belirterek, “Bizden burasıyla ilgili hiçbir görüş alınmaması samimiyet sorgulanması gerektiren bir durumdur. Hukuken görüş almayabilirsiniz, Büyükşehir Belediyesi istediğini istediği yerde yapma tasarrufuna sahip ama komisyon olarak bizim görüşümüz alınacağı ifade edildi. Bizim burasıyla ilgili hiçbir görüşümüz alınmadı. Keşke görüşümüz alınsa, bu kararlar oybirliği ile hep beraber geçse. Fakat hem zamandan, hem nakitten hem yakıttan görüşümüz alınmadığı için bilgimiz yok. Burada benim asıl dikkatimi çeken; Plan Bütçe Komisyonu’nda 5 kişilik bir komisyon var, 2 kişi yok. Bu kadar önemli konularda komisyon üyelerinin katılmamalarını ve bizim bu komisyonda olmamamızı bütün Ordu kamuoyunun ve meclis üyelerimizin takdirine sunuyorum. Biz kesinlikle Ordu-Gülyalı Minibüs Kooperatif üyelerimizin mağdur edilmemesini istiyoruz” diye konuştu. (Ordu Olay)

Ordu-Giresun Havalimanı için yeni hizmet

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000