22 Mayıs 2017, Pazartesi 12:13:25

Ordu-Giresun Havalimanı 2. yılını doldurdu

Deniz üzerine 36 milyon ton taş dökülerek inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı hizmette ikinci yılını tamamlarken, havalimanını kullanan yolcu sayısı 1 milyon 460 bini buldu.
  • Türkiyenin siyasi havalimanlarından biri. MErak etmeyin yolcu olmasa da kapanmaz zaten. iki sene de 1,5 milyon yolcu demek kullü zarar demek. Ama hala açık.
  • Havalimanı olmayan şehirlere de havalimanı yapılsın.
  • Artık yöneticilerimiz de şu yıl yıl üstüne kümüle rakamları kulanmayı bıraksınlar. Ordu-Gireusn havalimanı, yolcu sayısı bakımından bir başarı hikayesidir. Nokta! Ama maaş, kira aylıktır, yolcu sayısı - büyüme rakamı GSP vs yıllıktır. Böl çarp ekle birlikte söyle şeklindeki söylemler kafa karıştırıcı oluyor. Havaalanı aylık 60 küsür binden yıllık 750,000 yolcusu olan bir havalimanıdır, bu sene potansiyelini tam kullanabilirse 900 - 1,000,000 aralığına gelebilir. Hesap budur.
  • Ordu giresun > trabzon
  • senede 750 bin yolcu. Demedik mi ölü yatırım diye ? Paralara yazık ettiler oy uğruna.
  • Samsun ve Trabzon'da olduğu gibi OGU'da da ILS CAT I yaklaşması yapılıyor ama minima açısından bakıldığında ILS OGU'da çok verimli kullanılamıyor ve sık sık divert veya iptal yaşanıyor. Coğrafi şartlardan diye cevap veren çıkacaktır ama o dağlar, manialar yeni oluşmadı,şimdi de ortadan kaldıramazsın. Dolayısıyla ILS CAT I yerine ILS CAT II, olmadı CAT III sistemi kur, maniaların mevcut olduğu bir çok havalimanında kullanılan offset yaklaşma için yeni chartlar üret, Samsun ve Trabzon'da olduğu gibi uyduya dayalı RNAV yaklaşma chartları ile daha güvenli yaklaşma yaptır. Ama bu sorunu çöz ey yetkili ve sorumlu kardeşim...Zaten Samsun ve Trabzon için bu chartlar hazırlanmış iken OGU için neden yapılmaz ve kamuoyu bilgilendirilmez anlamak mümkün değil!! 55 havalimanı içinde 2 yılda 17. sıraya yükselmiş bir meydandan bahsediyoruz. Anlaşılan bu işi ancak CİMER düzeltecek. Bazen akla da gelmiyor değil! Yoksa bu prestij projesini insanların gözünde küçültmeye çalışanlar mı var?!
  • Hizmete açılırken günde bir sefer olur mu ? diye endişe duyulan Ordu Giresun Havalimanı 2 yılda bütün tahminleir alt üst etti. Günde İstanbul'a 8 Ankara'ya karşılıklı iki sefer düzenleniyor. İzmir ve Kıbrıs'a haftada 3 sefer var. Sunexpress, Pegasus ve THY yaz dönemi Almanya'da 3 ayrı noktaya direkt sefer düzenleyecek. Rakamlar ortada...Ancak halen havalimanının alt yapı eksikliği giderilemedi..Sisli havalarda uçuş iptalleri yaşanıyor..DHMİ baştan savma anlayışla eksikleri gidermeye çalışıyor...Biran önce eksikler giderilmeli.En sisli havalarda en büyük problem olan 685 fit görüş mesafesi en azından 400'ün altına çekilmeli..İnsanlar bilet alırken ya sis olup sefer iptal olursa endişesi yaşıyor..Bu sorunda çözümlenirse Ordu Giresun'un aylık yolcu sayısı 100 binden aşığa düşmez...
  • İlk söylenen maliyet çok yüksekti. Yılda 20 milyon yolcu ile ancak amorti ederdi. Ancak, projenin yetrersiz olduğu da ortaya çıktı. Şimdi ek dolgular yapılıyor. Son maliyet halen belirsiz.

Deniz üzerine 36 milyon ton taş dökülerek inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı hizmette ikinci yılını tamamlarken, havalimanını kullanan yolcu sayısı 1 milyon 460 bini buldu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, havalimanının resmi açılışının 22 Mayıs 2015'te yapıldığını hatırlattı.

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 2 yılda yaklaşık 1 milyon 460 bin yolcu yararlandığını bildiren Balkanlıoğlu, Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan havalimanın tahminleri alt üst ettiğini dile getirdi.

Balkanlıoğlu, havalimanının turizm açısından bölgeye çok ciddi katkısı olduğunu vurgulayarak, Türkiye'de en çok yolcunun kullandığı havalimanları arasında yer alan havalimanında yazın yoğunluğun daha da artmasının beklendiğini kaydetti.

Havalimanının inşasında 36 milyon ton taş kullanıldığını anımsatan Balkanlıoğlu, "Deniz dalgalarından adeta kale gibi korunan havalimanı hiç kuşkusuz en çok Ordu ve Giresunlu gurbetçilerimizin yüzünü güldürdü. Havalimanı sayesinde gurbetteki vatandaşlarımız bir saat içinde ailelerinin yanında olabiliyor. Bu havalimanı bölge halkı için vazgeçilmez bir proje oldu." diye konuştu.

1 bini aşkın sefer yapıldı

Balkanlıoğlu, havalimanından şu ana kadar 11 bin 400 uçak seferinin yapıldığı bilgisini de vererek, "Havalimanından 2 yılda yaklaşık 1 milyon 460 bin yolcu yararlandı. Ayrıca havalimanından şimdiye kadar 10 bin 350 ton yük taşındı. Günlük ortalama 21 sefer düzenleniyor. Bu sefer sayısı yaz ve kış aylarında ise değişebiliyor." şeklinde konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı 2. yılını doldurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Siyasi ~ 7 yıl önce
Türkiyenin siyasi havalimanlarından biri. MErak etmeyin yolcu olmasa da kapanmaz zaten. iki sene de 1,5 milyon yolcu demek kullü zarar demek. Ama hala açık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel ~ 7 yıl önce
Havalimanı olmayan şehirlere de havalimanı yapılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Or-Gi ~ 7 yıl önce
Artık yöneticilerimiz de şu yıl yıl üstüne kümüle rakamları kulanmayı bıraksınlar. Ordu-Gireusn havalimanı, yolcu sayısı bakımından bir başarı hikayesidir. Nokta! Ama maaş, kira aylıktır, yolcu sayısı - büyüme rakamı GSP vs yıllıktır. Böl çarp ekle birlikte söyle şeklindeki söylemler kafa karıştırıcı oluyor. Havaalanı aylık 60 küsür binden yıllık 750,000 yolcusu olan bir havalimanıdır, bu sene potansiyelini tam kullanabilirse 900 - 1,000,000 aralığına gelebilir. Hesap budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ogu ~ 7 yıl önce
Ordu giresun > trabzon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahile... ~ 7 yıl önce
Senin gibi çocuksu ve cahil düşünenler yüzünden bu haldeyiz.Orduyla Giresunu toplasan nüfusu Trabzon etmiyor.Birde sizi kandırmak için ikinizin ortasına tek havalimanı yaptılar sizi susturmak için. :) TRABZON'da ki yoğunluğun fotoğrafını sana atsam sizinkine sportif havacılık parkı dersin :) Hadi devam et
Maalesef ~ 7 yıl önce
İşe yaramayan bir havalimanımız.Rakamların hepsi şişirilmiştir.Trabzon'un gölgesi altında kalıyor.Trabzon Havalimanı'nı birisi gelip bomblamadığı(Allah korusun) sürece bu havalimanının Trabzon'u geçmesi,ya da yolcu sayılarını arttırması mümkün değildir.Oldukça güvensiz bir havalimanıdır.Sistemler yetersizdir.Ayrıca ne uğruna açıldığı konusunda fikirler nettir.Kimse kusura bakmasın ismini dahi niye böyle koydukları malum.Bir şey demiyorum.
CAHİLE'YE ~ 7 yıl önce
Sen de ondan aşağıya kalmamışsın Trabzonlu...
"MAALESEF"MİŞ!!! ~ 7 yıl önce
55 havalimanı içerisinde Nisan sonu verilerine göre yolcu sayısı bakımından 18. sırada yer alan bir havalimanından "işe yaramaz bir havalimanımız" diye bahsediyorsun farkında mısın be gafil?!!
Cahile sallama ~ 7 yıl önce
Trabzon 779.000, Ordu 750.000, Giresun 444.000. Matematik var mı sen de topla, çıkar, böl, çarp, bir şeyler yap.
Orgi ~ 7 yıl önce
senede 750 bin yolcu. Demedik mi ölü yatırım diye ? Paralara yazık ettiler oy uğruna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
Samsun ve Trabzon'da olduğu gibi OGU'da da ILS CAT I yaklaşması yapılıyor ama minima açısından bakıldığında ILS OGU'da çok verimli kullanılamıyor ve sık sık divert veya iptal yaşanıyor. Coğrafi şartlardan diye cevap veren çıkacaktır ama o dağlar, manialar yeni oluşmadı,şimdi de ortadan kaldıramazsın. Dolayısıyla ILS CAT I yerine ILS CAT II, olmadı CAT III sistemi kur, maniaların mevcut olduğu bir çok havalimanında kullanılan offset yaklaşma için yeni chartlar üret, Samsun ve Trabzon'da olduğu gibi uyduya dayalı RNAV yaklaşma chartları ile daha güvenli yaklaşma yaptır. Ama bu sorunu çöz ey yetkili ve sorumlu kardeşim...Zaten Samsun ve Trabzon için bu chartlar hazırlanmış iken OGU için neden yapılmaz ve kamuoyu bilgilendirilmez anlamak mümkün değil!! 55 havalimanı içinde 2 yılda 17. sıraya yükselmiş bir meydandan bahsediyoruz. Anlaşılan bu işi ancak CİMER düzeltecek. Bazen akla da gelmiyor değil! Yoksa bu prestij projesini insanların gözünde küçültmeye çalışanlar mı var?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 7 yıl önce
Hizmete açılırken günde bir sefer olur mu ? diye endişe duyulan Ordu Giresun Havalimanı 2 yılda bütün tahminleir alt üst etti. Günde İstanbul'a 8 Ankara'ya karşılıklı iki sefer düzenleniyor. İzmir ve Kıbrıs'a haftada 3 sefer var. Sunexpress, Pegasus ve THY yaz dönemi Almanya'da 3 ayrı noktaya direkt sefer düzenleyecek. Rakamlar ortada...Ancak halen havalimanının alt yapı eksikliği giderilemedi..Sisli havalarda uçuş iptalleri yaşanıyor..DHMİ baştan savma anlayışla eksikleri gidermeye çalışıyor...Biran önce eksikler giderilmeli.En sisli havalarda en büyük problem olan 685 fit görüş mesafesi en azından 400'ün altına çekilmeli..İnsanlar bilet alırken ya sis olup sefer iptal olursa endişesi yaşıyor..Bu sorunda çözümlenirse Ordu Giresun'un aylık yolcu sayısı 100 binden aşığa düşmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Or -Gi ~ 7 yıl önce
İlk söylenen maliyet çok yüksekti. Yılda 20 milyon yolcu ile ancak amorti ederdi. Ancak, projenin yetrersiz olduğu da ortaya çıktı. Şimdi ek dolgular yapılıyor. Son maliyet halen belirsiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000