21 Haziran 2010, Pazartesi 10:37:36

ONUR AIR'İN UÇAĞINDA TELSİZ ARIZASI

Onur Air’e ait uçak Antalya – Dublin seferi sırasında telsiz bağlantısı kesildi.
  • prag uzeirnde telsiz temasi kesildiyse muhtemelende alman havasina girerken kesilmiştir. alman hava sahasini terkedene kadar temas kurulmaya çalişilmiştir ve izlenmiştir rotadan çıkıp çıkmadiği. ve o sirada yonlendirilebilecek reaksiyon ucagi yoksa ucagin rotasi uzerinde olan hollandaya durum bildirilir ve onlar ucak kaldilir. çok da fazla bir zaman degil en fazla 30 dakika filan..uygun bir ucak ve meydan yoksa o ucagi onlemek kolay olmayabilir.o yuzden holandaya bilgi veirlip onlarin onlemesi saglanmiştir.
  • Bir şeyi merak ettim. Bilen arkadaş varsa, aydınlatmasını rica ederim. Prog üzerinde arıza yapan bir uçak için neden Hollanda Hava Kuvvetleri Devreye girer?

Onur Air’e ait Airbus A321-200 tipi Antalya – Dublin seferini yapan yolcu uçağının Prag yakınlarında telsiz bağlantısı kesildi.

Antalya – Dublin seferini yapan Onur Air’e ait yolcu uçağının bağlantısı telsiz sistemindeki parazit nedeniyle yaklaşık 40 dakika boyunca kesilince Hollanda Hava Kuvvetleri’ne ait iki adet F-16 jet havalandı. Havada No-Mercy (Tanımlanamayan cisim) olması nedeniyle havalanan jetler Onur Air’in uçağının 40 dakika sonra telsiz bağlantısının tekrar kurulmasıyla kalkış yaptıkları alana geri döndü.

Yaşanan olayın 2 saat sonrasında Çek Cumhuriyeti üzerinde kule ile tekrar irtibat kuran Onur Air uçağı sorunsuz şekilde Dublin Havaalanı’na iniş yaptı.

Hollanda Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Onur Air uçağının rota dışına çıkma ihtimaline karşı takip ettiklerini doğruladı.

ONUR AIR'İN UÇAĞINDA TELSİZ ARIZASI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
prag uzeirnde telsiz temasi kesildiyse muhtemelende alman havasina girerken kesilmiştir. alman hava sahasini terkedene kadar temas kurulmaya çalişilmiştir ve izlenmiştir rotadan çıkıp çıkmadiği. ve o sirada yonlendirilebilecek reaksiyon ucagi yoksa ucagin rotasi uzerinde olan hollandaya durum bildirilir ve onlar ucak kaldilir. çok da fazla bir zaman degil en fazla 30 dakika filan..uygun bir ucak ve meydan yoksa o ucagi onlemek kolay olmayabilir.o yuzden holandaya bilgi veirlip onlarin onlemesi saglanmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir şeyi merak ettim. Bilen arkadaş varsa, aydınlatmasını rica ederim. Prog üzerinde arıza yapan bir uçak için neden Hollanda Hava Kuvvetleri Devreye girer?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000