15 Mart 2022, Salı 19:27:48

Onur Air ve AtlasGlobal pilotları seslerini duyurmak istiyor

2020 yılında iflasını açıklayan Atlas Global Havayolları ve pandemi sürecinde operasyonlarını durduran Onur Air’in pilotları havayolu şirketlerinin kendilerinden haberdar olmalarını istiyor.
  • Onur Air küllerinden doğar mı? :)) küller nerede kanka? hava biraz puslu RVR da iyi değil göremiyorum külleri. bu muhakemeyle herhangi bir havayolu şirketine girmesi bayağı zor zaten şirket iki yıldır uçuş bile yapmıyor 2019'da 27 olan uçak sayısı şu an 8 uçağa düşmüş 190 milyon dolar uçan kuşa borcu var küllerinden doğar güveniyorum diyor güveniyorsan thy'nın ilan açmasını bekleme :D belgen olmazsa asla onur kapısına almaz demiş bak o da çok doğru 35.000 € ödeme dekontu olmadan asla başlayamazsın ilan şartlarından belli ne isteyip istemediği ilan arşivleri airporthaber'de duruyor. dekont + lisans yeterli geçelim lütfen bu tür hikayeleri pegasustan kurulda elenen ya da sunexpress simülatörden elenen METAR bile zor okuyan, ATIS zor alan arkadaşlarım peşin para ödeyerek atlas ya da onura giriyordu bilmesek yicem THY Non Type Rated Tecrübesiz ilanı açtığında herkesle birlikte dahil olursunuz süreçlere
  • Yorumlara baktığımızda sırf içindeki kötülüğü kusan art niyetli Pilotluk mesleğinin iş ahlakından nasibini alamamış kişiler görüyoruz yazık. Hepiniz bu yaşanan süreçleri yaşama adayısınız büyük laflar etmeyin karşınıza çıkar. Bu beğenmediğiniz burun kıvırdığınız şirketler, alım sürecine girdiğinde kapısında kuyruklar oluşturacaksınız. Siz herhangi bir dil notu almayın, mollymawk yada pesta sınavı almadan yaşamaya devam edin. Nasıl olsa bu şirketler sadece paraya bakıyor mülakat filanda yok, simülatör de yapmıyorlar. Hayali uçuşla pilot seçiyorlar sanıyorsunuz ya! Gün alıma geldiğinde, belgeleriniz yoksa, CV vermeye dahi sizi kapıdan içeri almazlar. Onur Air'e alınan son 3 tip sınıfının hepsi birçok havayolları sürecine girmiş çeşitli sebepler ayrılmış yada yaş kriterine takılmış pilotlardan oluşur. Onur Air küllerinden doğar biz güveniyoruz şirketimize. Sadece Bayrak taşıyıcı firma THY de uçmak her Pilotun hayalidir. Bizi işe alın da demiyoruz bize başvuru yapma şansını verin diyoruz.
  • Saydigin degerlendirmelerin hepsi ATPL sahiplerini kapsamiyor, bu insanlar her turlu degerlendirmeye aciklar zaten, direk alin diyen yok. Elenen elenir kalan saglar sirketin olur. Ama manipule etmeyi cok iyi bilirsiniz. Ne de olsa senin gibilerin icinde hic kaptan cocugu yoktur eminim. Hepiniz Aselsan'da ki islerini birakip gelen dahilersiniz. Is borc odemeye gelince en buyuk suclu THY olur size gore de. Ya herkes isine geldigi gibi vallahi.
  • bu hikaye burada bitmemeli ucus okulu mezunuyum babam gibi amacım kokpitte yer almaktı atlasjet ve onur gittikten sonra type rating parası bastırıp rahatça sağ koltuğa geçebileceğim bir şirket kalmadı freebird, corendon, sunexpress hepsi yabancı dil puanı simülatör sınavı kurul sınavı falan istiyor çok sinir bozucu
  • Bana acil type rating paramı bastırıp herhangi bir ciddi sınav olmadan Atlas veya Onur Air ayarında tip alabileceğim bir şirket lazım. Sunexpress TOEFL 84 + Mollymawk Psikomotor Sınavı + Sim Check + Alman Psikologla Kurul Mülakatı istiyor orası bana asla uymaz. Pegasus desen IELTS 6 + PESTA Psikomotor Sınavı + Sim Assessment + Kurul orası da bana uymuyor. THY de İngilizce Level Sınavı + CRM Mülakatı + Sim Check + Kurul yapıyor ve elinde de tip bekleyen cadetler var. Orası da bana uymuyor. Bana şirket kalmadı şaka gibi resmen.
  • Hic 40.000 Euro'n olmadiysa, ATPL'i nasil aldin 40.000 TL'ye mi? Senin bir sucun yok, kendi imkaniyla tip egitimi almis kisinin de hic bir sucu yok, Tipli Tecrubesiz kategorisinden alim yapilirsa eger o 1500 kisiden ayrisirsin kabul etsen de etmesen de. Ornekleri var mi, gercekten havaciligi severek takip ediyorsan cok rahat ogrenirsin :)
  • Su noktada haklisin Tecrubesiz 2. Pilot ilani icinde yer aldi bu, kimse 50-100 saate tecrubeli demedi zaten mesajin hic bir bolumunde de bu yer almiyor nerden uydurdun bilmiyorum. 750 saatten az ucan kisi "tecrubesizdir" (su anda 500) bu konuda hemfikiriz. Fakat demek istedigim su, bu ilan 2 kriterden olusuyordu. "Tipli Tecrubesiz" olan kismin icerisinde en az 1 saat ucus tecrubesi, yani en azindan base training uculmus olmasini istiyordu. Hani kutuplastirdigin sizli bizli tabiri bu noktada ayrisiyordu. Ki bu sekilde giren yani LIFUS asamasinda giren bizzat tanidigim kisiler var. Bu kadar dusmanliga gerek yok, kutuplasmaya da gerek yok. Ama sirf bir tik asama onune gecmis kisilere de bencilliginden oturu muhalefet olmana gerek yok. Sonuc olarak 2018 de hatta 2019 da bunun ornekleri var miydi. EVET VARDI.
  • Hepiniz şu gerçeği ya bilmiyor yada da-20 kokpitinden zihin olarak çıkamadığı için anlayamıyorsunuz. Tip eğitimi için para verdikten sonra o sağ koltuğu garantilemiş olmazsın. Bahsettiğiniz ielts veya mollymawk tarzı sınavların, o sağ koltuğa oturup işin ciddiyetinin farkına vardıktan sonra aslında pek bir anlamı olmadığını görürsünüz. Ve zaten hiçbir TRE zaten uçağın kaderini arkasında ki safety i kaldırarak yanında ki yetersiz bir F/O ya teslim etmez. Umalım ki siz de zamanı geldiğinde type eğitimi esnasında kendinizi yetersiz olarak gördüğünüz de ''ama ben para vermeden geldim, AMA mülakatlardan geçtim'' diye TRI YE AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALMAZSINIZ.
  • Arkadaşlar öncelikle değinmek istedigim thydeki tipli folar , tipli tecrubesiz arkadaşlar ve akademiden yetişen arkadaşlar nedir bu 10 bin saatlik kaptan havalari yaptginiz veya girdiginiz bütün sürecleri bizde oluyoruz ayrica paramizin olmasi bu kadarmi zorunuza gidiyor?Bu bizim sucumuzmu neyin neyin bu karşıtlıgı hepimiz aynı gemideyiz Bu tür söylemlerde bulunanlar bazilarinin yardımıyla bazi yere gelenlerdir ve kuyruk acisi olanlardir!! Son olarak Pilot kimligine ne yakışanlardir nede sağ koltugu hak edenlerdir!
  • Bu psikoloji ile hiçbirinizi işe almam.

2020 yılında iflasını açıklayan Atlas Global Havayolları ve pandemi sürecinde operasyonlarını durduran Onur Air’in pilotları havayolu şirketlerinin kendilerinden haberdar olmalarını istiyor.

Atlas Global Havayolları uçuş eğitimini tamamlamış yeni mezun pilot adaylarına tip eğitimi için sınıf açılacağını duyurduktan çok kısa bir süre sonra operasyonlarını durduracağını açıkladı. Bu duyuru yapıldığı sırada hali hazırda tip eğiminde olan yeni mezun pilotlarla birlikte tip eğitimini bitirmiş ve Atlas Global ile uçuşlara başlamış pilotlar sektörde iş bulabilmek için şirketlerin genellikle kriter olarak belirlediği minimum uçuş sürelerine ulaşamadılar. Şirketin iflas edeceği açıklanmadan kısa bir süre önce ise uçuş saati yapamayacakları şirket tarafından bilindiği halde yeni bir tip sınıfı açılarak adaylardan Euro bazında ödemeler alındı.

Pandemi döneminde operasyonlarına ara veren Onur Air’de de süreç aynı şekilde işledi. Gerek tip sınıfında olan adaylar gerekse tip eğitimini tamamlayıp uçuş saati yapamayan adaylar verilen sözlerin tutulmaması ile büyük mağduriyet yaşadılar.

Bu süreçte sağlık güvencesi olmadan, kısa çalışma ödeneği dahil hiçbir sosyal haktan yaralanamayan ve lisanslarını maddi manevi büyük çabalarla güncel tutmaya çalışan ikinci pilotlar havayolu şirketlerinin yeni mezunlar ile uçuş saati uygun olan pilotlar dışında böyle bir grubun da var olduğunu bilmelerini ve bu gruba sahip çıkmalarını istiyorlar.

Onur Air ve AtlasGlobal pilotları seslerini duyurmak istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (137)

küller nerede ~ 2 yıl önce
Onur Air küllerinden doğar mı? :)) küller nerede kanka? hava biraz puslu RVR da iyi değil göremiyorum külleri. bu muhakemeyle herhangi bir havayolu şirketine girmesi bayağı zor zaten şirket iki yıldır uçuş bile yapmıyor 2019'da 27 olan uçak sayısı şu an 8 uçağa düşmüş 190 milyon dolar uçan kuşa borcu var küllerinden doğar güveniyorum diyor güveniyorsan thy'nın ilan açmasını bekleme :D belgen olmazsa asla onur kapısına almaz demiş bak o da çok doğru 35.000 € ödeme dekontu olmadan asla başlayamazsın ilan şartlarından belli ne isteyip istemediği ilan arşivleri airporthaber'de duruyor. dekont + lisans yeterli geçelim lütfen bu tür hikayeleri pegasustan kurulda elenen ya da sunexpress simülatörden elenen METAR bile zor okuyan, ATIS zor alan arkadaşlarım peşin para ödeyerek atlas ya da onura giriyordu bilmesek yicem THY Non Type Rated Tecrübesiz ilanı açtığında herkesle birlikte dahil olursunuz süreçlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey Atan Tutanlar.... ~ 2 yıl önce
Yorumlara baktığımızda sırf içindeki kötülüğü kusan art niyetli Pilotluk mesleğinin iş ahlakından nasibini alamamış kişiler görüyoruz yazık. Hepiniz bu yaşanan süreçleri yaşama adayısınız büyük laflar etmeyin karşınıza çıkar. Bu beğenmediğiniz burun kıvırdığınız şirketler, alım sürecine girdiğinde kapısında kuyruklar oluşturacaksınız. Siz herhangi bir dil notu almayın, mollymawk yada pesta sınavı almadan yaşamaya devam edin. Nasıl olsa bu şirketler sadece paraya bakıyor mülakat filanda yok, simülatör de yapmıyorlar. Hayali uçuşla pilot seçiyorlar sanıyorsunuz ya! Gün alıma geldiğinde, belgeleriniz yoksa, CV vermeye dahi sizi kapıdan içeri almazlar. Onur Air'e alınan son 3 tip sınıfının hepsi birçok havayolları sürecine girmiş çeşitli sebepler ayrılmış yada yaş kriterine takılmış pilotlardan oluşur. Onur Air küllerinden doğar biz güveniyoruz şirketimize. Sadece Bayrak taşıyıcı firma THY de uçmak her Pilotun hayalidir. Bizi işe alın da demiyoruz bize başvuru yapma şansını verin diyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Classical Cadet ~ 2 yıl önce
Saydigin degerlendirmelerin hepsi ATPL sahiplerini kapsamiyor, bu insanlar her turlu degerlendirmeye aciklar zaten, direk alin diyen yok. Elenen elenir kalan saglar sirketin olur. Ama manipule etmeyi cok iyi bilirsiniz. Ne de olsa senin gibilerin icinde hic kaptan cocugu yoktur eminim. Hepiniz Aselsan'da ki islerini birakip gelen dahilersiniz. Is borc odemeye gelince en buyuk suclu THY olur size gore de. Ya herkes isine geldigi gibi vallahi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Çocuğu ~ 2 yıl önce
bu hikaye burada bitmemeli ucus okulu mezunuyum babam gibi amacım kokpitte yer almaktı atlasjet ve onur gittikten sonra type rating parası bastırıp rahatça sağ koltuğa geçebileceğim bir şirket kalmadı freebird, corendon, sunexpress hepsi yabancı dil puanı simülatör sınavı kurul sınavı falan istiyor çok sinir bozucu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur Çocuğu FO ~ 2 yıl önce
Bu yorum "Türkiye'de pilotluk saltanat gibidir babadan oğula geçer" sözünün kanıtıdır. Paşam o kadar kendinde hak görüyor ki pilot olmayı babasından dolayı. Parasını bastıran her ortalama vatandaş pilotluk lisansı alabilir ama havayoluna girmek ayrı bir yetenek gerektiriyor neyse ki.
var var ~ 2 yıl önce
niye öyle diyorsun pegasus var ya
NADP 2 ~ 2 yıl önce
Bana acil type rating paramı bastırıp herhangi bir ciddi sınav olmadan Atlas veya Onur Air ayarında tip alabileceğim bir şirket lazım. Sunexpress TOEFL 84 + Mollymawk Psikomotor Sınavı + Sim Check + Alman Psikologla Kurul Mülakatı istiyor orası bana asla uymaz. Pegasus desen IELTS 6 + PESTA Psikomotor Sınavı + Sim Assessment + Kurul orası da bana uymuyor. THY de İngilizce Level Sınavı + CRM Mülakatı + Sim Check + Kurul yapıyor ve elinde de tip bekleyen cadetler var. Orası da bana uymuyor. Bana şirket kalmadı şaka gibi resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 2 yıl önce
Hic 40.000 Euro'n olmadiysa, ATPL'i nasil aldin 40.000 TL'ye mi? Senin bir sucun yok, kendi imkaniyla tip egitimi almis kisinin de hic bir sucu yok, Tipli Tecrubesiz kategorisinden alim yapilirsa eger o 1500 kisiden ayrisirsin kabul etsen de etmesen de. Ornekleri var mi, gercekten havaciligi severek takip ediyorsan cok rahat ogrenirsin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 2 yıl önce
Su noktada haklisin Tecrubesiz 2. Pilot ilani icinde yer aldi bu, kimse 50-100 saate tecrubeli demedi zaten mesajin hic bir bolumunde de bu yer almiyor nerden uydurdun bilmiyorum. 750 saatten az ucan kisi "tecrubesizdir" (su anda 500) bu konuda hemfikiriz. Fakat demek istedigim su, bu ilan 2 kriterden olusuyordu. "Tipli Tecrubesiz" olan kismin icerisinde en az 1 saat ucus tecrubesi, yani en azindan base training uculmus olmasini istiyordu. Hani kutuplastirdigin sizli bizli tabiri bu noktada ayrisiyordu. Ki bu sekilde giren yani LIFUS asamasinda giren bizzat tanidigim kisiler var. Bu kadar dusmanliga gerek yok, kutuplasmaya da gerek yok. Ama sirf bir tik asama onune gecmis kisilere de bencilliginden oturu muhalefet olmana gerek yok. Sonuc olarak 2018 de hatta 2019 da bunun ornekleri var miydi. EVET VARDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DUALinput ~ 2 yıl önce
Hepiniz şu gerçeği ya bilmiyor yada da-20 kokpitinden zihin olarak çıkamadığı için anlayamıyorsunuz. Tip eğitimi için para verdikten sonra o sağ koltuğu garantilemiş olmazsın. Bahsettiğiniz ielts veya mollymawk tarzı sınavların, o sağ koltuğa oturup işin ciddiyetinin farkına vardıktan sonra aslında pek bir anlamı olmadığını görürsünüz. Ve zaten hiçbir TRE zaten uçağın kaderini arkasında ki safety i kaldırarak yanında ki yetersiz bir F/O ya teslim etmez. Umalım ki siz de zamanı geldiğinde type eğitimi esnasında kendinizi yetersiz olarak gördüğünüz de ''ama ben para vermeden geldim, AMA mülakatlardan geçtim'' diye TRI YE AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALMAZSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuyrukacisi ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar öncelikle değinmek istedigim thydeki tipli folar , tipli tecrubesiz arkadaşlar ve akademiden yetişen arkadaşlar nedir bu 10 bin saatlik kaptan havalari yaptginiz veya girdiginiz bütün sürecleri bizde oluyoruz ayrica paramizin olmasi bu kadarmi zorunuza gidiyor?Bu bizim sucumuzmu neyin neyin bu karşıtlıgı hepimiz aynı gemideyiz Bu tür söylemlerde bulunanlar bazilarinin yardımıyla bazi yere gelenlerdir ve kuyruk acisi olanlardir!! Son olarak Pilot kimligine ne yakışanlardir nede sağ koltugu hak edenlerdir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan Kaynakları ~ 2 yıl önce
Bu psikoloji ile hiçbirinizi işe almam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000