29 Mayıs 2020, Cuma 12:28:38

Onur Air uçuşlara ne zaman başlayacak?

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, TÜRSAB TV’de yayınlanan ‘Turizm Gazetecileri Soruyor’ programında merak edilen soruları yanıtladı. Tosun, uçuşlara başlama tarihini açıkladı.
  • İstanbul-Antalya uçuş biletleri satışa bile sunulmadı.

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, TÜRSAB TV’de yayınlanan ‘Turizm Gazetecileri Soruyor’ programında TurizmGüncel Haber Koordinatörü Savaş Daş, Turizm Aktüel Haber Müdürü Hasan Arslan ve Turizm Ajansı Haber Müdürü Yılmaz Keleş’in sorularını yanıtladı.

”4 Haziran’da iç hatlara, 10 Haziran’da dış hatlara başlıyoruz”

Hava yolu şirketlerinin, yer hizmetlerinin ve havalimanlarının uçuşa yarın başlayacak şekilde hazır olduğunu ifade eden Teoman Tosun, ancak uçuşların başlayabilmesi için ülkeler arası mutabakata ihtiyaç olduğunu söyledi. Tosun, ‘’Ama bir plan yaptık. Kısmet olursa 1 Haziran’a Kıbrıs uçuşlarına, 4 Haziran’da iç hatlara ve 10 Haziran’dan itibaren de kademeli olarak dış hat uçuşlarına başlayacağız.’’ dedi.

İç hatlardan neden çekildi?

Türkiye’deki iç hatlardan büyük oranda çekilmelerinin nedeninin Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması olduğunu açıklayan Teoman Tosun, ‘’Taşınma gerçekleştiğinde IGA’da ne olacağını bilmiyorduk. Dolayısıyla orada 2-3 tane şirketin beraber aynı işleri yapması her şirkete zarar verecekti. İki taraf karşılıkı zarar görmesin, amaç buydu. Ama yavaş yavaş bu yolcuyu alıştıracağız. Belki haziranın başından itibaren IGA üçüncü pisti açacak ve taksi süreleri kısalacak. Çünkü 1 saat uçuş yapacak yolcunun havalimanına gelmek-gitmek için 3-4 saatini harcaması da doğru bir işlem değildi. Ama işler yavaş yavaş düzeliyor. İç hatlara 5-6 destinasyonla başlayıp sonra artırarak uçmaya devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

İç hatlara ilk bu şehirlere uçacak?

İç hatlarda ilk etapta İstanbul, Antalya, Dalaman, Trabzon, Bodrum ve İzmir destinasyonlarının olacağı bilgisini veren Onur Genel Müdürü, duruma bağlı olarak açılmasında kendilerinin öncülük ettiği Gaziantep, Kayseri, Malatya gibi noktalara da uçabileceklerini söyledi.

Onur Air uçuşlara ne zaman başlayacak?

Yorumlar

Onurair.com ~ 4 yıl önce
İstanbul-Antalya uçuş biletleri satışa bile sunulmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000