11 Eylül 2016, Pazar 10:02:07

'Önceliğimiz Aydın Çıldır Havalimanı'

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti hükümetinin kente yapacağı yatırımlarda önceliğin Çıldır Havaalanı'na verileceğini söyledi.
  • Tüm aydınlılar Aydın havaalanının açılacağı günü bekliyor. siyasi olarak seçtiğimiz temsilcilerimizin bu konuda bir gram mecliste konuşmamasıda bizi çok üzüyor. yetkililerin biran önce aydın çıldır havaalanınının yada başka yapılacak hava alanınının açılması için elinden geleni yapıp aydını gelişmiş şehirler arasına sokmalılar. Günde bir defa da olsa istanbula bir uçuş da olsa en kısa zamanda AYDIN hava alanı Açılmalıdır!
  • Günümüz için düşünüyorsunuz ama Aydın'a yatırım geldikçe ulaşım zorlaşacak, İzmir'e yük binecek. İstanbul'daki durumun yaşanmaması için her ilin havalimanı olmalı. 2-3 sefer konması hiç olmamasından daha iyidir, talep artacak ve seferler arttırılacaktır. Söke yolu hakkında yapılan yoruma tamamen katılıyorum. Öğrenciler için de çok güzel olur.
  • kuşadası'ndan giden biri söke yolundan otobanı kullanarak 1 saatte çıldır havalimanına ADB ile eşit sürede fakat daha güvenli ulaşabilir. çünkü kuşadası-ADB arası kullandığımız menderes yolun büyük bölümü yüzyıllar boyu daha tek gidiş geliş kalacak gibi. Kamyon arkası konvoyda 10km gitmektense çoğunluğu otoban ve kalanının da otobandan farkı olmayan yoldan gitmeyi tercih ederiz. Günde 3 5 uçuşla kalacağını zannetmem zira tur operatörleri talebiyle charter seferler çıldır'a yapılabilir.
  • Didim-Aydın arası 123km. Didim- Milas Bodrum Havalimanı arası 82 km. Yani Didim e yakın bir havalimanı zaten var. Yani en azından Çıldır dan daha yakın olduğu kesin. Kuşadası-Aydın arası 71 km. Kuşadası-Adnan Menderes Havalimanı arası 95 km. Yani Kuşadası için de Aydın ile kıyaslandığında Adnan Menderes Havalimanı aşırı uzak değil sadece 30 dk daha uzun. Zaten Aydın ın merkezinden havalimanına şehir trafiği ,ışıklar derdi olmadan otobandan 30 ila 45 dk arasında ulaşılabiliyor. Bu durumda günde maksimum 2-3 uçuş yapılacak meydan için bu kadar masraf gereksiz olacaktır. Ayrıca uçuşlar pahalı olunca adım gibi eminim insanlar yine 20-30 km yol gidip İzmir e gelecekler. Dolayısıyla gerçekten çok ama çok gereksiz bir yatırım. Onun yerine ADB ile Aydın arası raylı sistem bağlantısı çok daha verimli olur kanaatindeyim.
  • Günde sadece 2-3 sefer konup yüksek rakamlara muhtemelen sadece istanbula uçabileceğiniz havalimanı isteyeceğinize, daha ucuza yurtiçi yurtdışı onlarca şehire aktarmasız ulaşabilceğiniz izmire 24 saat çalışan hızlı tren isteseniz daha hayırlı olacak gibi.
  • Arkadaşlar Köln-Düsseldorf arası 40km ama her iki şehirde havalimanı bulunuyor el insaf diyorum yani Didim Kuşadası Söke Nazilli gibi ilçeleri düşünün bunlarda mı izmire 1saat uzaklıkta? Bir an, "Atatürk havalimanı varken Sabiha Gökçene ne gerek var kardeşim" yorumu yapanları hatırladım. Zihniyet hiç değişmemiş ne yazıkki...
  • Abuk subuk yerlere yapılınca oluyor aydına niye olmasın? Çoğu bavalimanından fazlada kullanılır. Aracım yok ve sökeden gitmeye kalkınca uçuştan 4saat önce çıkıyorum yola. Nerde bu yakınlık ?
  • aydın-izmir adnan menderes havalimanı: 90 km aydın-bodrum/milas havalimanı: 150 km aydın-dalaman havalimanı: 180 km SONUÇ ?????????????????
  • &Söke......Çıldır 1430 x 30 'dan 2.500 x 45 m. ye;Selçuk Efes pisti de 1.700x30 'dan 2.200x40 m. ye çekilsin,uçmayan kalmasın.
  • Abicim kac senedir masal okuyosun ac da gorelim artik.3. Havalimani acilcak biz hala bekliyo olcaz.bu kadar mi zor buraya havalimani acmak orduya actiniz hakkariye actiniz sirnaga actiniz.beklemekten sikildik.tamam aydin izmire 1 saat uzaklikta olabilir ama nazilli ve etrafindaki ilceler ki bu 300bin kisilik bi rakama tekabul ediyor 3 saat yol gidiyoruz.acin bu havaalanini sizde kurtulun bizde kurtulalim.bu ropartajlari verip verip acmiyacaksaniz hic milleti heycanlandirmayin.buyuksehir olup havalani olmayan 2 il varsa biri manisa digeri aydindir.simdi troller cikacaktir ne gerek var diye gidin kaşa artvine yozgata havaalani yapilacak onlarla ugrasin.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti hükümetinin kente yapacağı yatırımlarda önceliğin Çıldır Havaalanı'na verileceğini söyledi. Milletvekili Mustafa Savaş, terörün kökünün kazılmasının ardından Türkiye'de yatırım hamlesinin başlatılacağını kaydetti. Aydın için beklenen yatırımların gerçekleşeceğinin altını çizen Savaş, "Aydınlıların 60 yıllık Çıldır Havaalanı hayalini biliyoruz. Çıldır'ın havayolu ulaşımına açılmasının ilimiz ekonomisine de katkısı olacağını düşünüyoruz.

Aydın için Çıldır büyük bir avantaj

Yapılan fizibilite çalışmalarında çok az bir maliyetle Çıldır'ın hizmete açılabileceği tespit edildi.

Başbakanımıza ve bakanlara Çıldır'a özel uçaklarıyla indiklerinde talebimizi söyledik. Onlar da Çıldır'ın yolcu taşımacılığında da kullanılabileceğini gördü. Aydın'ın yatırım programında Çıldır Havaalanı'na öncelik verilecek" dedi.

FETÖ'ye yönelik operasyonların devam edeceğini de dile getiren Savaş, "FETÖ derin bağlantıları olan bir terör yapılanması. 40 yıldır devletin içine sızan bir örgüt. Bu terör örgütünün tamamen çökertilmesi biraz zaman alabilir. Devletimiz FETÖ'ye karşı gereken önlemi alıyor. Herkesin içi rahat olsun" diye konuştu. (Yeni Asır)

'Önceliğimiz Aydın Çıldır Havalimanı'

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Aydınlılar ~ 7 yıl önce
Tüm aydınlılar Aydın havaalanının açılacağı günü bekliyor. siyasi olarak seçtiğimiz temsilcilerimizin bu konuda bir gram mecliste konuşmamasıda bizi çok üzüyor. yetkililerin biran önce aydın çıldır havaalanınının yada başka yapılacak hava alanınının açılması için elinden geleni yapıp aydını gelişmiş şehirler arasına sokmalılar. Günde bir defa da olsa istanbula bir uçuş da olsa en kısa zamanda AYDIN hava alanı Açılmalıdır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yücel ~ 8 yıl önce
Günümüz için düşünüyorsunuz ama Aydın'a yatırım geldikçe ulaşım zorlaşacak, İzmir'e yük binecek. İstanbul'daki durumun yaşanmaması için her ilin havalimanı olmalı. 2-3 sefer konması hiç olmamasından daha iyidir, talep artacak ve seferler arttırılacaktır. Söke yolu hakkında yapılan yoruma tamamen katılıyorum. Öğrenciler için de çok güzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalı ~ 8 yıl önce
kuşadası'ndan giden biri söke yolundan otobanı kullanarak 1 saatte çıldır havalimanına ADB ile eşit sürede fakat daha güvenli ulaşabilir. çünkü kuşadası-ADB arası kullandığımız menderes yolun büyük bölümü yüzyıllar boyu daha tek gidiş geliş kalacak gibi. Kamyon arkası konvoyda 10km gitmektense çoğunluğu otoban ve kalanının da otobandan farkı olmayan yoldan gitmeyi tercih ederiz. Günde 3 5 uçuşla kalacağını zannetmem zira tur operatörleri talebiyle charter seferler çıldır'a yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 8 yıl önce
Didim-Aydın arası 123km. Didim- Milas Bodrum Havalimanı arası 82 km. Yani Didim e yakın bir havalimanı zaten var. Yani en azından Çıldır dan daha yakın olduğu kesin. Kuşadası-Aydın arası 71 km. Kuşadası-Adnan Menderes Havalimanı arası 95 km. Yani Kuşadası için de Aydın ile kıyaslandığında Adnan Menderes Havalimanı aşırı uzak değil sadece 30 dk daha uzun. Zaten Aydın ın merkezinden havalimanına şehir trafiği ,ışıklar derdi olmadan otobandan 30 ila 45 dk arasında ulaşılabiliyor. Bu durumda günde maksimum 2-3 uçuş yapılacak meydan için bu kadar masraf gereksiz olacaktır. Ayrıca uçuşlar pahalı olunca adım gibi eminim insanlar yine 20-30 km yol gidip İzmir e gelecekler. Dolayısıyla gerçekten çok ama çok gereksiz bir yatırım. Onun yerine ADB ile Aydın arası raylı sistem bağlantısı çok daha verimli olur kanaatindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 8 yıl önce
Raylı sistem var ama 2 saat en az sürüyor iskence anlayacağın. Aydın'da yasıyor olsaydın anlardın. Az fazla para verip Aydın'a uçamayı tercih ederim birçok insan gibi
Rayli sistemin gelistirilmesi ~ 8 yıl önce
Bende aydinda yasiyorum. Rayli sistemin modernligini anlamadigin icin simdiki duzensizlikten yakiniyorsun. Fakat izmire olan yakin mesafeyi rayli sistem ile gelistirmek en mantikli hamle olur. Sonucta aydindan her saat ucak olmayacak
Meydancı ~ 8 yıl önce
Günde sadece 2-3 sefer konup yüksek rakamlara muhtemelen sadece istanbula uçabileceğiniz havalimanı isteyeceğinize, daha ucuza yurtiçi yurtdışı onlarca şehire aktarmasız ulaşabilceğiniz izmire 24 saat çalışan hızlı tren isteseniz daha hayırlı olacak gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydınlı değil ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar Köln-Düsseldorf arası 40km ama her iki şehirde havalimanı bulunuyor el insaf diyorum yani Didim Kuşadası Söke Nazilli gibi ilçeleri düşünün bunlarda mı izmire 1saat uzaklıkta? Bir an, "Atatürk havalimanı varken Sabiha Gökçene ne gerek var kardeşim" yorumu yapanları hatırladım. Zihniyet hiç değişmemiş ne yazıkki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydin ~ 8 yıl önce
Abuk subuk yerlere yapılınca oluyor aydına niye olmasın? Çoğu bavalimanından fazlada kullanılır. Aracım yok ve sökeden gitmeye kalkınca uçuştan 4saat önce çıkıyorum yola. Nerde bu yakınlık ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
joker ~ 8 yıl önce
aydın-izmir adnan menderes havalimanı: 90 km aydın-bodrum/milas havalimanı: 150 km aydın-dalaman havalimanı: 180 km SONUÇ ?????????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuşadası&Selçuk ~ 8 yıl önce
&Söke......Çıldır 1430 x 30 'dan 2.500 x 45 m. ye;Selçuk Efes pisti de 1.700x30 'dan 2.200x40 m. ye çekilsin,uçmayan kalmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efes ten bi cacik olmaz. ~ 8 yıl önce
Sit alani. Civi bile caktirmiyorlar :s
Efe ~ 8 yıl önce
Abicim kac senedir masal okuyosun ac da gorelim artik.3. Havalimani acilcak biz hala bekliyo olcaz.bu kadar mi zor buraya havalimani acmak orduya actiniz hakkariye actiniz sirnaga actiniz.beklemekten sikildik.tamam aydin izmire 1 saat uzaklikta olabilir ama nazilli ve etrafindaki ilceler ki bu 300bin kisilik bi rakama tekabul ediyor 3 saat yol gidiyoruz.acin bu havaalanini sizde kurtulun bizde kurtulalim.bu ropartajlari verip verip acmiyacaksaniz hic milleti heycanlandirmayin.buyuksehir olup havalani olmayan 2 il varsa biri manisa digeri aydindir.simdi troller cikacaktir ne gerek var diye gidin kaşa artvine yozgata havaalani yapilacak onlarla ugrasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000