16 Şubat 2010, Salı 08:22:55

ÖNCE UÇAĞI KAÇIRDI, SONRA İNTİHAR ETTİ!

Portekiz’de eski bir asker 4 kişilik uçağı kaçırdı. Kafasına silah dayanan pilot zorlu bir mücadele sonucu uçağı indirdi, hava korsanı intihar etti.
  • görülen uçak 4 kişilik değil. biz bu modeli 2 yıl kullandık. Yeni Zelanda yapımı PAC750XL, 19 paraşütçü artı 2 pilot kapasiteli özellikle paraşütçü atmak için üretilen bir uçak. ayrıca, uçağın yakıt boşaltma sistemi bulunmuyor (tartışmaya gerek yok, ben bu uçakta 2 yıl pilot olarak çalıştım), ancak ilaçlama versiyonu olan bu uçağın ilaç deposu olabiliyor fakat.

Portekiz'de yaşanan uçak kaçırma girişimi, pilotun korsanı alt edip yolcuları paraşütle atmasının ardından küçük uçağa zorunlu iniş yaptırmasıyla son buldu. Fotoğraf çekme bahanesiyle uçağa binen korsan, havadayken İsveçli pilot Mikael Andersson’un kafasına silah dayayarak uçağı kaçırmaya çalıştı. Andersson’un uçağı hızla yükseltmesi sayesinde paraşütçü olan uçaktaki diğer iki yolcu atlayarak kaçmayı başardı. Ancak kontrolü ele geçiren korsanın uçağı bir eve çarptırmak üzere sürdüğünü fark eden Andersson, yardımcı pilot koltuğuna geçerek uçağın yakıtını boşalttı, böylece uçak Lizbon yakınlarındaki Tires havaalanında asfalta indi. Eski bir asker olan ve arazi kavgası üzerine önceki iki komşusunu öldürdüğü belirtilen uçak korsanı yere indikten sonra silahıyla intihar etti.

PAC XL750

PAC XL750

PAC XL750

Foto:
Miguel A. Lopes

ÖNCE UÇAĞI KAÇIRDI, SONRA İNTİHAR ETTİ!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
görülen uçak 4 kişilik değil. biz bu modeli 2 yıl kullandık. Yeni Zelanda yapımı PAC750XL, 19 paraşütçü artı 2 pilot kapasiteli özellikle paraşütçü atmak için üretilen bir uçak. ayrıca, uçağın yakıt boşaltma sistemi bulunmuyor (tartışmaya gerek yok, ben bu uçakta 2 yıl pilot olarak çalıştım), ancak ilaçlama versiyonu olan bu uçağın ilaç deposu olabiliyor fakat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000