24 Haziran 2013, Pazartesi 07:58:06

ÖNCE ELEKTRİK DİREĞİNE SONRA AĞACA...

Hatay'da Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Amanos dağlarından atlayış yapan iki paraşütçü, ölümden döndü...
  • İskenderun takeoff ve iniş noktaları son derece riskli noktalardır,yıllardır bunu söyledik ama hala inatla devam ediliyor.Festival harici rutin uçuşlarda da çok sayıda kazalar meydana geliyor ama bu durum hep saklanıyor. Kalkış noktası iskenderun'un meşhur yarıkkaya bölgesinde ve rüzgarın ne zaman ne yapacağı tamamen şansa kalmış.İniş meydanı ise merkezde Atatürk anıtı.Etrafı ağaçlar,elektrik direği,cadde ve binalarla çevrili,diğer tarafı da deniz.Sonunda çok ciddi ölümlü bir kaza yaşanacak,resmen kaza geliyorum diyor.
  • Arkadaşlar yapmayın artık ya. Hafta geçmiyor YP kazası. Ne işiniz var elektrik direğinde? ağaç tepesinde. Ne işiniz var balkonların arasında? Şehir içinde uçulur mu? Uçurtmamı sanıyorsun kendini. Gidin ıssız, temiz bölgelerde güvenle uçun.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde geleneksel Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Amanos dağlarından atlayış yaparak sahil Atatürk meydanına inmek isteyen iki paraşütçü, ölümden döndü. Önce elektrik direğine sonra da ağaca çarpan iki paraşütçüyü itfaiye ekipleri kurtardı.

İskenderun 5 Temmuz Uluslararası Kültür ve Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde bu yıl 4. düzenlenen yamaç paraşütü atlayışları esnasında direğe takılan sporcu zor anlar yaşadı.

Amanos dağlarının zirvesinden atlayış gerçekleştiren paraşütçüler, sahilde bulunan Atatürk anıt meydanını iniş alanı olarak belirledi. Paraşütçülerden üçü inişlerini başarıyla gerçekleştirirken iki paraşütçü beş dakika ara ile biri aydınlatma direğine diğeri ise ağaçların üzerine düştü. Aydınlatma direğine paraşütü takılarak havada asılı kalan sporcu kendi imkanları ile kurtulmayı başarırken ağaçların üzerine düşen sporcu o kadar şanslı değildi. İtfaiye ekiplerinin 15 dakikalık çabası sonucu kurtulan sporcu, kendisine yardımcı olan itfaiyecilere teşekkür etti.

İskenderun Belediyesi'nin de katkıları ile düzenlenen Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen yamaç paraşüt atlayışları dün sona erdi. (Haberler)

ÖNCE ELEKTRİK DİREĞİNE SONRA AĞACA...

Yorumlar

YP ~ 11 yıl önce
İskenderun takeoff ve iniş noktaları son derece riskli noktalardır,yıllardır bunu söyledik ama hala inatla devam ediliyor.Festival harici rutin uçuşlarda da çok sayıda kazalar meydana geliyor ama bu durum hep saklanıyor. Kalkış noktası iskenderun'un meşhur yarıkkaya bölgesinde ve rüzgarın ne zaman ne yapacağı tamamen şansa kalmış.İniş meydanı ise merkezde Atatürk anıtı.Etrafı ağaçlar,elektrik direği,cadde ve binalarla çevrili,diğer tarafı da deniz.Sonunda çok ciddi ölümlü bir kaza yaşanacak,resmen kaza geliyorum diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapmayın ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar yapmayın artık ya. Hafta geçmiyor YP kazası. Ne işiniz var elektrik direğinde? ağaç tepesinde. Ne işiniz var balkonların arasında? Şehir içinde uçulur mu? Uçurtmamı sanıyorsun kendini. Gidin ıssız, temiz bölgelerde güvenle uçun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000