25 Ekim 2017, Çarşamba 09:27:41

OMÜ'nün Doğan'ı gün sayıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZAYTEM) tarafından “Doğan” ismi verilen tek motorlu ve iki kişilik sportif genel amaçlı uçak yapılıyor.
  • Uçak doğru da yapanlar yanlış
  • Garmin 1000 koymuşlar süper. Bu yerli uçaklara vergi avantajı getirilmeli elin italyanına amerikalısına bayılıyoruz. Bugün gövdeyi yapan yarın motoru yapar. Tebrik ediyorum sahip çıkılır bu emeklere umarım. Tecnam plastiği bile çatır çatır satıyor. Bu uçak ona on basar en azından yerli.
  • OMÜ 10-15 yılda bunu yapıyor, 60-70 yıldır Havacılık bölümüne sahip İTÜ ve ODTÜ ne yaptı ne yapıyor. OMÜ'yü takdir ve tebrik ediyorum.
  • Arkadaşlar sadece birazcık arastırın. Araştırmanın sonucunda birazcık bilginiz olur.Bilmeden saygısızlık yapmazsınız. Emeğe saygınız olsun. Doğan Kopya değildir.
  • iki kişi aynı anda uçağı nasıl uçuruyor ? Süper bir hareket.
  • Kopyalasınlar, kopyalasınlar, sıkıntı yok :) birşeyler yapsınlar da yeter ki kopyalasınlar. Ben çalışmalarını ve başarılarını taktir ediyorum. Giriştikleri iş hava civa değil.
  • adamlar uçaktan önemli her fotoda kendileri öne çıkmış uçağı tam göremedik.
  • Yapılan biseye lafım yok lakin; kanadın üstündeki imza olduğu müddetce ileri gitmenin imkanı yokk.Bilim adamlarının dikkatine...!
  • Hava kuvvetleri mi alacakmış bunu? Öyle değilse hava kuvvetlerinin logosu ne arıyor kanadında?
  • heyyy bursalılar samsunlular sizin uçağı kopyalamışlar:)

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZAYTEM) tarafından “Doğan” ismi verilen tek motorlu ve iki kişilik sportif genel amaçlı uçak yapılıyor.

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun protokolü, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç eşliğinde OMÜ UZAYTEM’i ziyaret etti. 19 Mayıs ilçesi Ballıca Kampüsünde bulunan Uçuş Eğitim Organizasyonu binasını gezen Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, 19 Mayıs İlçesi Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, UZAYTEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdem Emin Maraş, il ve ilçe müdürleri gün boyu UZAYTEM’in farklı bölümlerini ziyaret ederek detaylı bilgi aldılar.

Hızla büyüyen havacılık sektörüne nitelikli pilot kazandırılıyor

Hızla büyüyen havacılık sektörüne nitelikli pilot kazandırmak için profesyonel pilot eğitimi vermek üzere kurulmuş olan UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu binasında eğitim pilotlarıyla sohbet eden Rektör Bilgiç, onlarla fikir alışverişinde bulundu ve merkezde eğitim gören öğrenci temsilcileriyle de bir süre sohbet etti.

Samsun Valisi Kaymak ve Rektör Bilgiç birlikte uçtular

Ardından Samsun Valisi Osman Kaymak ve Rektör Bilgiç bina içerisinde bulunan uçuş simülatörüne binerek bir uçuşun nasıl olduğunu havalanmadan deneyimledi. Eğlenceli görüntülere sahne olan bu deneyim sonrası gerçek uçuşa geçildi. UZAYTEM’in içinde bulunan pistte Samsun Valisi Osman Kaymak ve Rektör Bilgiç çift motorlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve 19 Mayıs İlçesi Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise tek motorlu uçaklarla uçuş deneyimi yaşadı.

"Doğan" isimli uçağın çizimi, tasarımı ve üretimi tamamen burada yapılıyor

Yaklaşık bir saat süren ve keyifle tamamlanan uçuşun ardından uçuş eğitimlerinde kullanılan uçakların bakımlarının yapıldığı hangarlar gezildi ve kompozit binasında bulunan “Doğan” isimli uçak hakkında bilgi alındı. Açıklamada, çizimi, tasarımı ve üretimi tamamen burada yapılan tek motorlu, iki kişilik, sportif genel amaçlı havacılık uçağının sertifikalandırılarak eğitimlerde kullanılabileceğinin ve yine iş adamlarına da seyrüsefer konusunda hizmet edebileceğinin altı çizildi.

Kompozit binasının gezilmesinin ardından ziyaret sona erdi.







OMÜ'nün Doğan'ı gün sayıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

SMS ~ 6 yıl önce
Uçak doğru da yapanlar yanlış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci pilot ~ 7 yıl önce
Garmin 1000 koymuşlar süper. Bu yerli uçaklara vergi avantajı getirilmeli elin italyanına amerikalısına bayılıyoruz. Bugün gövdeyi yapan yarın motoru yapar. Tebrik ediyorum sahip çıkılır bu emeklere umarım. Tecnam plastiği bile çatır çatır satıyor. Bu uçak ona on basar en azından yerli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
OMÜ 10-15 yılda bunu yapıyor, 60-70 yıldır Havacılık bölümüne sahip İTÜ ve ODTÜ ne yaptı ne yapıyor. OMÜ'yü takdir ve tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
git ~ 7 yıl önce
leopard tank motorunu kim yapmış ona bak.işiniz gücünüz araştırmadan yorum yapmak.YAZIK HALİNİZE
kadir ~ 7 yıl önce
yalnız araştırsaydın göktürk uydularını kim yaptı diye. lütfen kazanamadığınız ve girmediğiniz ünileri bölümleri sallamasyon şekilde eleştirmeyiniz. odtü ve itü bu ülkenin üniversitesi ve türkiyede birçok ilki yapmışlardır ve yapmaya devam edeceklerdir. Omü de güzel yolda umarım devam eder.
Mühendis ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar sadece birazcık arastırın. Araştırmanın sonucunda birazcık bilginiz olur.Bilmeden saygısızlık yapmazsınız. Emeğe saygınız olsun. Doğan Kopya değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 7 yıl önce
kopya bile olsa üniversitenin böyle birşey yapması çok güzel. hep destek tam destek
double drive ~ 7 yıl önce
iki kişi aynı anda uçağı nasıl uçuruyor ? Süper bir hareket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sana ~ 7 yıl önce
sana ıkı remote kontrol gondersem naparsın
kadir ~ 7 yıl önce
ikisi aynı anda değildir. muhtelemelen boeing yada airbus da kaptan pilot ve yardımcı pilot ne yapıyorsa benzerini yapıyorlardır.
Bursalı ~ 7 yıl önce
Kopyalasınlar, kopyalasınlar, sıkıntı yok :) birşeyler yapsınlar da yeter ki kopyalasınlar. Ben çalışmalarını ve başarılarını taktir ediyorum. Giriştikleri iş hava civa değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 7 yıl önce
Bizim sıkıntımız bu işte. Konu ve ürün hakkında bilgi sahibi olmadan fikir yürütmek. Kopyalama nedir ya ? Tasarımını inceledin mi ? Doğan hangi ucağın kopyası? Bilgin yoksa yorum yapma.
Sayin Muhendis'e ~ 7 yıl önce
Bu ucakta ozgun tasarimlar var midir? OMU patentli bir sistem, bir malzeme var midir? Soyleyinde bilelim.
Mühendis. ~ 7 yıl önce
Buyrun gelin tesisimize. Tamamı özgün olan ucağımızı inceleyebilirsiniz. Yerli kompozitle üretim nedir ? Nasıl yapılır ? Anlatabiliriz.
cayman ~ 7 yıl önce
adamlar uçaktan önemli her fotoda kendileri öne çıkmış uçağı tam göremedik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Samsunlu ~ 7 yıl önce
Yapılan biseye lafım yok lakin; kanadın üstündeki imza olduğu müddetce ileri gitmenin imkanı yokk.Bilim adamlarının dikkatine...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cobretti ~ 7 yıl önce
Atatürk imzası nerene battı anlayamadık
suç sende ~ 7 yıl önce
değil,Babanda..
Pardon da ~ 7 yıl önce
Yuh desem ayip olurmu acaba size. O imzaya kurban ol sen.
Ne diyon ~ 7 yıl önce
Evlat sen. Annen böyle biri değildi halbuki bana da çekmemişsin.
Hasss ~ 7 yıl önce
Bide samsunlu olcaksin ama senin koken rumlardan geliyor heralde dimi kardes
Mühendis. ~ 7 yıl önce
O imzanın sahibi sayesinde bu işler bilimle ve adanmışlıkla yürüyor.
Logo ~ 7 yıl önce
Hava kuvvetleri mi alacakmış bunu? Öyle değilse hava kuvvetlerinin logosu ne arıyor kanadında?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursa ~ 7 yıl önce
heyyy bursalılar samsunlular sizin uçağı kopyalamışlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıllardır ~ 7 yıl önce
Ona bakılırsa yıllardır sucuk ve pastırma da kopyalaniyor Kayserililier birşey diyor mu :-D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000