05 Haziran 2015, Cuma 07:44:10

OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi.
  • Eskişehir mezunları bile işsiz. Mecburiyetten dönemlik yer hizmeti şirketlerinde çalışıyorlar. Bölümü okumadan önce iki kere düşünün gençler
  • Bir öğrenci kendini yetiştirmişse, dünyanın her yerinde iş bulur. Adama bakmaz o iş. Ha siz devlette iş bulacağım diye zorlarsanız, neden devlet, özel değil diye sorarlar? OMÜ'yü destekliyorum. Çünkü bu işe yüreğini koyan insanlar var. Gelecekleri de parlak görünüyor.
  • Arkadaşlar boşuna sivil havacılık okumayın artık cidden anlamda çok kötü ortalık doldu boşuna okumayın özellikle teknik okuyan arkadaslar bosuna okuyorsunuz cidden
  • Bende sivil havacılık mezunuyum ama issizm. Adamın yoksa en önemlisi tapu gibi, türkçe gibi, ingilizcen yoksa işsizsin demektir hemde bir hicsin demektir. Ne kariyer yapabilirsiniz nede başka birşey 1200tl ltba'ya gider gelirsiniz.
  • AKIL FİKİR VER. ULAN İŞ BULABİLİRSE BİLET KESİP YOLCU SAYACAK İNSANLAR NASIL OLACAKTA HAVACILIK VE UZAY SEKTÖRÜNE KATKIDA BULUNABİLECEK. TEKNİK BÖLÜMÜN VARMI? PİLOTAJ BÖLÜMÜN VARMI? BUNLARIDA AÇARSANDA İÇİNE HAVACILIKTAN ANLAYAN HOCA BULABİLECEK MİSİN? KAĞIT UÇAK BİLE YAPAMAYACAK ADAMLAR (hoca denmez onlara) SİVİL HAVACILIK OKULLARINDA DERSLERE GİRİYOR. YÖK'ÜN BUNA ACİLEN EL ATMASI LAZIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Insl Pilotaj Yuksek Lisans bolumu acilir ....
  • Hayatınızda kaç kere uçak bakımı yaptınız da öğrenci yetiştireceksiniz. Onlarca okul açıldı , bu kadar ihtiyaç yok işte anlayın. Yarın öbürgün kendi ayağınıza sıkıyorsunuz. YÖK ün bu işe SHGM ve MEB ile ortaklaşa el atması bence artık kesin şart. Orada 3 tane öğretim görevlisine koltuk hazırlansın diye mezun pompalanmaya başladı. Oturulur hesap kitapla yapılır bu işler..
  • tornacı yetiştirme programı ile piyasaya her sene binlerce suni havacı aşılıyosunuz. Yazıktır günahtır.
  • bir sürü mezun var ama iş yok. mantar gibi açtığınız okullar yakında tek tek kapanacak.
  • Welcome to Hell

Ballıca Havacılık Kampüsü'nde mezuniyet töreni düzenlendi. Törene 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hatice Muti, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yüksekokulun konferans salonunda yapılan törende mezun öğrenciler adına konuşma yapan 2014-2015 eğitim-öğretim yılı bölüm birincisi Doğan Kılıç’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hatice Muti, “Temelleri 2009 yılında atılan ve başta rektörümüz, yüksekokul müdürümüz ve tüm havacılığa gönül verenlerin katkılarıyla Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü'nü büyük bir heyecanla açtık. 2011 yılında ilk öğrencilerimiz eğitimlerini almaya başladı. Bugün ise bu arkadaşlarımızın mezuniyetlerine şahit olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İlk mezun vermenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, “Bugünün özel bir anlamı var. Çünkü ilk mezunlarımızı vermenin sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. 2011 öğretim yılında başlayan eğitim çalışmalarımızı kesintisiz olarak sürdürülerek bugüne ulaştık. 26 fidanımızı üstüne titreyerek geliştirdik. Çağdaş bir üniversite ortamında meslek eğitiminizi ve öğretiminizi başarıyla sürdürmeniz ve kendisine, ülkesine yararlı bir insan olarak yetişmeniz yüksekokulumuzun öncelikli hedefidir” diye konuştu.

Samsun’daki havacılık kampüsünün çok önemli yerlere geleceğine inandığını belirten 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Buranın çok önemli bir yere geleceğini ve havacılık sektöründe de Eskişehir’i ve İstanbul’u hocalarımızın katkılarıyla geçeceğimizi biliyorum. Buraya çok büyük katkılar verildi. Biz de burası için iyi şeyler ve küçük katkılar yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Geleceğin dünyasının havacılıkta ve uzay sektöründe olacağının altını çizen 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, “Bugün mezun olacak arkadaşlarımızın omuzlarında çok büyük yük var. Bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyor. Ülkemizde de havacılık sektörü çok ciddi gelişiyor. Neredeyse her gün bir havaalanı açılışı yapılıyor. Mezunlarımız inşallah istihdam konusunda bir problem yaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Mezun olan 26 öğrencinin toplu fotoğrafının okulun duvarına asılması teklifinde bulunan OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan şöyle konuştu: “Bu mezun olan 26 öğrencimiz Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği mezunu değil, Ballıca Havacılık Kampüsü'nün ilk mezunlarıdır. Ben o yüzden Ferşat hocaya bu 26 gencimizin birlikte çekilmiş bir fotoğrafının Havacılık Yüksekokulu'nun bulunduğu bir duvarına asılmasını isterim. Çünkü bunlar okul tarihi için de önemli, bu genç arkadaşlarımız için de önemlidir. Burada çok büyük bir iş başarıldı. 4-5 yıl gibi bir sürede böyle kampüs oluşturmak ve birçok alanda ciddi bir noktaya gelmek kolay bir iş değil. Burada çok geniş bir araziyi hangarlarıyla beraber, Maliye Bakanlığı üniversiteye tahsis etti. Şu anda bu kampüste ilk mezunlarımızı verdik. Bunun dışında bu kampüste 3-4 yıldır pilot yetiştiriliyor, kabin memurları yetiştiriliyor. Bu kampüste uçak bakım teknisyenleri yetişecek. Burası her alanda Türkiye’nin çok önemli bir merkezi haline geldi ve daha da ilerleyecek.”

Konuşmaların ardından okulunu birincilikle bitiren Doğan Kılıç’a belgesini OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan verdi. Daha sonra Kılıç, kütüğe ismini çaktı.

Ardından mezun olan 26 öğrenci belgelerini aldı. Daha sonra yüksekokulun bahçesinde de keplerini havaya attılar.



OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eskişehir mezunları bile işsiz. Mecburiyetten dönemlik yer hizmeti şirketlerinde çalışıyorlar. Bölümü okumadan önce iki kere düşünün gençler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir öğrenci kendini yetiştirmişse, dünyanın her yerinde iş bulur. Adama bakmaz o iş. Ha siz devlette iş bulacağım diye zorlarsanız, neden devlet, özel değil diye sorarlar? OMÜ'yü destekliyorum. Çünkü bu işe yüreğini koyan insanlar var. Gelecekleri de parlak görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar boşuna sivil havacılık okumayın artık cidden anlamda çok kötü ortalık doldu boşuna okumayın özellikle teknik okuyan arkadaslar bosuna okuyorsunuz cidden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bende sivil havacılık mezunuyum ama issizm. Adamın yoksa en önemlisi tapu gibi, türkçe gibi, ingilizcen yoksa işsizsin demektir hemde bir hicsin demektir. Ne kariyer yapabilirsiniz nede başka birşey 1200tl ltba'ya gider gelirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALLAHIM ~ 9 yıl önce
AKIL FİKİR VER. ULAN İŞ BULABİLİRSE BİLET KESİP YOLCU SAYACAK İNSANLAR NASIL OLACAKTA HAVACILIK VE UZAY SEKTÖRÜNE KATKIDA BULUNABİLECEK. TEKNİK BÖLÜMÜN VARMI? PİLOTAJ BÖLÜMÜN VARMI? BUNLARIDA AÇARSANDA İÇİNE HAVACILIKTAN ANLAYAN HOCA BULABİLECEK MİSİN? KAĞIT UÇAK BİLE YAPAMAYACAK ADAMLAR (hoca denmez onlara) SİVİL HAVACILIK OKULLARINDA DERSLERE GİRİYOR. YÖK'ÜN BUNA ACİLEN EL ATMASI LAZIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Insl Pilotaj Yuksek Lisans bolumu acilir ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
s ~ 9 yıl önce
Hayatınızda kaç kere uçak bakımı yaptınız da öğrenci yetiştireceksiniz. Onlarca okul açıldı , bu kadar ihtiyaç yok işte anlayın. Yarın öbürgün kendi ayağınıza sıkıyorsunuz. YÖK ün bu işe SHGM ve MEB ile ortaklaşa el atması bence artık kesin şart. Orada 3 tane öğretim görevlisine koltuk hazırlansın diye mezun pompalanmaya başladı. Oturulur hesap kitapla yapılır bu işler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KRİTİK ~ 9 yıl önce
Üniversitelerin hangi meslek dalında,Tıp hariç o kadar mezuna ihtiyaç var?Mezunlar işe girmeden önce elekten geçer,Kalbur üstünde kalan işe girer.Bu her zaman böyledir bu Ülkede.İşgücü piyasası elinde gereğinden fazla eleman bulundurmalı ki sıkıntı yaşanmasın,işler yürüsün.Yoksa zaten tembel yeni nesil ne iş beğenir ne de işin hakkını vermek için yoğun emek gösterir.
zzzz ~ 9 yıl önce
tornacı yetiştirme programı ile piyasaya her sene binlerce suni havacı aşılıyosunuz. Yazıktır günahtır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci ~ 9 yıl önce
bir sürü mezun var ama iş yok. mantar gibi açtığınız okullar yakında tek tek kapanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 9 yıl önce
Welcome to Hell

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000