06 Mart 2009, Cuma 08:30:10

Olympic'in taliplileri açıklandı

Yaklaşık 10 yıldır sürekli zarar eden Yunan milli havayolu şirketi Olympic Havayolları'na Marfin İnvestment Group'un (MIG) ardından, Yunan Aegean ve Chrysler Aviation şirketlerinin de talip oldu...
  • Anlamiyorum bu istatistikleri anlamamakta niye bu kadar israr ediyorsunuz? Yoksa isimizemi gelmiyor? Sen bir ucakla , günde 3 sefer yapsan sana günlük 6 ucus eder. Her ucusda ortamala 150 yolcu tasisan 1 yilda ancak 328'500 yolcu tasirsin! Örnegin Air Berlin 30 yillik bir firma ve kuruldugunan bugüne tek bir kazasi yok. Bundan 10 sene önce yilda 14 milyon bugün ise yilda 28 milyon yolcuyu 128 ucagiyla tasiyor. Bu sirketin kuruldugundan bugüne tasidigi toplam yolcu sayisi 350-400 milyon civarinda. Tek bir ölü sayisi bile yok. Bu sirket bile JACDEC siralamasinda 5. sirada. Sen 1 tek ucaginla bu sirketin yakaladigi siralamayi yakalamak icin bile en az 1065 YIL !!!!! kazasiz ucman lazim, kaldiki halen 1. Sirada degil 5. sirada oluyorsun.
  • olympic 'i boşverin de ANSETT 'in uçakları ne oldu ? 2002 den bu yana paslanıyorlar mı ? veya birileri 320 ve 767 leri aldı mı ? BİLEN VAR MI ?
  • bir şirket kuracağım bir uçak kiralayacağım tek bir kazasız uçuş ve JACDEC sıralamasında en üste çıkacağım .. Yani tek atımlık şey gibi belki sen bile gurur duyarsın havayolumla ne dersin
  • Basit bir oranlamayi yapamiyorsunuz derken, kendinin bu oranlamadan haberin olmadigini ortaya koyuyorsun. JACDEC siralamasi, bir sirketin tasidigi yolcu , ucus sayisi, ucak sayisini ele alarak yaptigi kaza ve ölü sayisina oranlar. Buna göre OLYMPIC'in tasidigi her 1 Milyon yolcuda 0,44 kisi kazada hayatini kaybetmis, THY'nin tasidigi her 1 Milyon yolcuda 3,06 kisi hayatini kaybetmis. Aradaki farki görüyormusun? Ucak ici hizmet ve konfor unsurlarina göre YILDIZ dagitan kurumlardan 4 YILDIZI aldimi THY, övünüyorsunuz. Söz konusu güvenligi ele ala istatistiklere gelince "aman canim basit bir oranlama" diyip gecistiriyorsunuz. DOST ACI SöYLER. THY ELESTIRILMELIKI KENDINE YAKISAN GüVENLIGE KAVUSSUN.
  • marka degeri cok yuksek amerikan filmlerinde falan air france alitalia gibi firmalarla beraber cok sık gordugumuz bir deger yani filosunda ki ucakalr muhtesem olmasa bile fiyatı THY icin bosna hersegi almaktansa tercih edilebilir bir secenek olurdu... hemde finansbankı yunanlar alıyorsa biz olympic i neden almayalım
  • olympic mi?? ha ha ha ? neyine verecekler o kadar parayı bence piyasayı kızıştırmak için ortaya atılan hayali rakamlar !!!
  • bu eleştirileri kim yapıyor çok merak ediyorum acaba kendi uzman oldukları mesleklerde ne kadar başarılılar ? eminim ki yaptıkları en iyi iş ELEŞTİRİDİR ! zaten en kolay ve sorumluluk gerektirmeyen meslek de ELEŞTİRMENLİKTİR. NASIL OLSA SORUMLULUĞU YOK BAS GAZA YAVRUM BAS GAZA KİM TUTAR SENİ BAS GAZA ..
  • uçmayan havayolu kaza mı yaparmış yavvv? kaç uçakları var zaten ? basit bir oranlamayı da yapamıyormusunuz ? siz THY 'yi çok eleştirenler , merak ediyorum ? seyahatlerinizde thy'yi tercih ettiğiniz oluyor mu hiç?
  • bu MIG savas ucagi ureten firma mi?
  • THY satın alsın. Her açıdan eşitlenebiliriz. Olympic'e de koyarız cemaatten ve AKP'den elemanları... -Volvo-

Yunan basın - yayın organları, Olimpic'in uçuş operasyonlarına 45.7 milyon, teknik hizmetler bölümüne ise 16.7 milyon avro teklifinde bulunan MIG ile müzakerelerin sürdüğü dönemde, yeni kurulacak Pantheon Havayolları da dahil olmak üzere, Aegean'ın 170 milyon, Chrysler'in ise 210 milyon avro tutarındaki tekliflerini gündeme getirdiklerini duyurdular.

Hükümetin, söz konusu gelişmeden memnun olduğu değerlendirmesinde bulunulan haberlerde, Yunanistan Kalkınma Bakanı Kostis Hacidakis'in ''MIG ile görüşmelerin devam edeceğini'' söylediği kaydedildi.

Olympic havayollarının günde bir milyon avro zarara yol açtığı belirtilen haberlerde, yurtiçi havacılık piyasasındaki sağlıklı rekabet koşullarının korunması için ülkenin en büyük özel havayolu şirketi Aegean ile yapılabilecek bir anlaşmanın sorun yaratabileceği yorumunda bulunuldu. Olimpic çalışanlarının Aegean'ın teklifine olumsuz tepki gösterdikleri ve pilotların ise söz konusu şirket ile anlaşmaya varılması halinde uçakları kullanmama tehdidinde bulundukları öne sürüldü.

Olympic'in taliplileri açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
Anlamiyorum bu istatistikleri anlamamakta niye bu kadar israr ediyorsunuz? Yoksa isimizemi gelmiyor? Sen bir ucakla , günde 3 sefer yapsan sana günlük 6 ucus eder. Her ucusda ortamala 150 yolcu tasisan 1 yilda ancak 328'500 yolcu tasirsin! Örnegin Air Berlin 30 yillik bir firma ve kuruldugunan bugüne tek bir kazasi yok. Bundan 10 sene önce yilda 14 milyon bugün ise yilda 28 milyon yolcuyu 128 ucagiyla tasiyor. Bu sirketin kuruldugundan bugüne tasidigi toplam yolcu sayisi 350-400 milyon civarinda. Tek bir ölü sayisi bile yok. Bu sirket bile JACDEC siralamasinda 5. sirada. Sen 1 tek ucaginla bu sirketin yakaladigi siralamayi yakalamak icin bile en az 1065 YIL !!!!! kazasiz ucman lazim, kaldiki halen 1. Sirada degil 5. sirada oluyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olympic 'i boşverin de ANSETT 'in uçakları ne oldu ? 2002 den bu yana paslanıyorlar mı ? veya birileri 320 ve 767 leri aldı mı ? BİLEN VAR MI ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir şirket kuracağım bir uçak kiralayacağım tek bir kazasız uçuş ve JACDEC sıralamasında en üste çıkacağım .. Yani tek atımlık şey gibi belki sen bile gurur duyarsın havayolumla ne dersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Basit bir oranlamayi yapamiyorsunuz derken, kendinin bu oranlamadan haberin olmadigini ortaya koyuyorsun. JACDEC siralamasi, bir sirketin tasidigi yolcu , ucus sayisi, ucak sayisini ele alarak yaptigi kaza ve ölü sayisina oranlar. Buna göre OLYMPIC'in tasidigi her 1 Milyon yolcuda 0,44 kisi kazada hayatini kaybetmis, THY'nin tasidigi her 1 Milyon yolcuda 3,06 kisi hayatini kaybetmis. Aradaki farki görüyormusun? Ucak ici hizmet ve konfor unsurlarina göre YILDIZ dagitan kurumlardan 4 YILDIZI aldimi THY, övünüyorsunuz. Söz konusu güvenligi ele ala istatistiklere gelince "aman canim basit bir oranlama" diyip gecistiriyorsunuz. DOST ACI SöYLER. THY ELESTIRILMELIKI KENDINE YAKISAN GüVENLIGE KAVUSSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
marka degeri cok yuksek amerikan filmlerinde falan air france alitalia gibi firmalarla beraber cok sık gordugumuz bir deger yani filosunda ki ucakalr muhtesem olmasa bile fiyatı THY icin bosna hersegi almaktansa tercih edilebilir bir secenek olurdu... hemde finansbankı yunanlar alıyorsa biz olympic i neden almayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olympic mi?? ha ha ha ? neyine verecekler o kadar parayı bence piyasayı kızıştırmak için ortaya atılan hayali rakamlar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu eleştirileri kim yapıyor çok merak ediyorum acaba kendi uzman oldukları mesleklerde ne kadar başarılılar ? eminim ki yaptıkları en iyi iş ELEŞTİRİDİR ! zaten en kolay ve sorumluluk gerektirmeyen meslek de ELEŞTİRMENLİKTİR. NASIL OLSA SORUMLULUĞU YOK BAS GAZA YAVRUM BAS GAZA KİM TUTAR SENİ BAS GAZA ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçmayan havayolu kaza mı yaparmış yavvv? kaç uçakları var zaten ? basit bir oranlamayı da yapamıyormusunuz ? siz THY 'yi çok eleştirenler , merak ediyorum ? seyahatlerinizde thy'yi tercih ettiğiniz oluyor mu hiç?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu MIG savas ucagi ureten firma mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY satın alsın. Her açıdan eşitlenebiliriz. Olympic'e de koyarız cemaatten ve AKP'den elemanları... -Volvo-

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000