08 Temmuz 2020, Çarşamba 15:43:07

Okul bahçesinde B737 ve F4 uçakları var

Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine, yolcu uçağının ardından savaş uçağının da yerleştirilmesinin heyecanı yaşanıyor. Okul müdürü Haldun Çevik açıklamasında, 'Bahçesinde hem gerçek bir 737-400 classic tipi yolcu uçağı hem de F-4 Phantom savaş uçağı olan tek okul olduk. Helikopter için girişimlerimizi başlattık. Olumlu sonuç alırsak bir helikopterin de sahibi olacağız' dedi.
  • Lise öğrencisi F4 üzerinde ne öğrenecek? Ne uygulayacak? Bence de doğru söylemişler, açık hava müzesi olur da gerisi şüpheli...
  • Itfayesiz havacilik yesilsiz agaca benzer
  • Tebrik ederim, part66 ya göre modül eğitimerini de yapıyorsanız ayrıca bir kez daha tebrik ederim
  • bunlar bence maket zira hicbir ucak-savas ucagi dahil, oraya inis gerceklestiremmez
  • Müze değil de kaliteli bir eğitim veren okul olma yolunda ilerleyin bence.
  • Bu ucaklarin oyle saga sola verilmemesi lazim, sonucta cop, bazen goruyorum denize daldiriliyor, kardesim yazik gunah, neden kirletiyorsun denizi, omrunde sen ucak gormemissen tabiatin ne sucu var? ancak teknik personele Training Board olarak kullandirilimasi faydali, isi bittiginde ait oldugu yere hurdaliga gonderilmek uzere..
  • okula bak öğrenciler helikopter istiyoruz diyor müdür de o iş tamam diyor. bizde de asfalt üzerinde frizbi gibi birşey attırırlardı. 460 puanla girip bunları yaşamasak iyidi.
  • Okul müdürü sıkıntılı. Beden eğitimi hocasından olmaz. Mevzuata hakim veya teknik okul mezunu biri olması gerek. Sırf bilgisizliği sebebi ile öğrencilerin modüller ile ilgili sorunlarını 4 yıl önce anlatmaya çalıştık ama dinlemedi. Öğrencilerin işini zorlaştırdı. Şimdi daha yeni anladı sayın müdür.
  • Keşke bahçeye uçak koymakla olsaydı. Teknik okul ile havacılık müzesi arasında fark vardır.

Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine yolcu uçağı ve savaş uçağının ardından bir de helikopter yerleştirilmesi için girişimlerde bulunuldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle bir hayırsever tarafından hibe edilen Boeing 737-400 classic tipi eski yolcu uçağının ardından lisenin bahçesine Hava Kuvvetleri Komutanlığınca hibe edilen uçuş ömrünü tamamlayan F-4 savaş uçağının yerleştirilmesinin heyecanı yaşanıyor. Öğrenciler, getirilen uçaklar üzerinde uygulamalı eğitim alıyor.

Türkiye'deki tematik liselerden biri olan okulun bahçesine bir de helikopter yerleştirilmesi için çalışmalara başlanıldı.

"AÇIK HAVA MÜZESİNE GİTME YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ"

Okul müdürü Haldun Çevik, lisenin uçak bakım alanında tematik proje okulu olarak faaliyet gösterdiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun destekleriyle okullarına üç yıl önce yerleştirilen yolcu uçağının hem öğrenciler hem de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Çevik, öğrencilerin uygulamalı eğitim aldığını dile getirdi.

Böylece başarılarının arttığını anlatan Çevik, "Bahçemize getirilen savaş uçağıyla, dünyada bir ilki başardık. Bahçesinde hem gerçek bir 737-400 classic tipi yolcu uçağı hem de F-4 Phantom savaş uçağı olan tek okul olduk. Açık hava müzesine gitme yolunda hızla ilerliyoruz." dedi.

ŞİMDİKİ HAYALLERİ HELİKOPTER

Çevik, bundan sonraki aşamada hayallerinin okula bir helikopter kazandırmak olduğunun belirterek, "Biz hayalleri kuruyor, onları gerçekleştirmek için uğraşıyoruz. Helikopter için girişimlerimizi başlattık. Olumlu sonuç alırsak bir helikopterin de sahibi olacağız. İnşallah bizim öğrencilerimiz, gelecekte milli ve yerli savaş uçakları, insansız hava araçları, yolcu uçakları ve eğitim uçaklarının üretiminde çalışırlar. Bizler de bu gururu yaşarız." sözlerine yer verdi.

Okul bahçesinde B737 ve F4 uçakları var

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

? ~ 4 yıl önce
Lise öğrencisi F4 üzerinde ne öğrenecek? Ne uygulayacak? Bence de doğru söylemişler, açık hava müzesi olur da gerisi şüpheli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilinmesin ismim ~ 4 yıl önce
Okulun adı aksu uçak bakım teknolojisi mesleki ve teknik anadolu lisesi uygulamalı tamir ve bakım dersleri var işte
Arff ~ 4 yıl önce
Itfayesiz havacilik yesilsiz agaca benzer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
part66 ~ 4 yıl önce
Tebrik ederim, part66 ya göre modül eğitimerini de yapıyorsanız ayrıca bir kez daha tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek ~ 4 yıl önce
bunlar bence maket zira hicbir ucak-savas ucagi dahil, oraya inis gerceklestiremmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilinmesin ismim ~ 4 yıl önce
Zaten ucaklar kanatları ayrılıp tırlarla taşınıp burda tekrar montajı yapılmış az aklını kullan
Müze ~ 4 yıl önce
Müze değil de kaliteli bir eğitim veren okul olma yolunda ilerleyin bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cop ~ 4 yıl önce
Bu ucaklarin oyle saga sola verilmemesi lazim, sonucta cop, bazen goruyorum denize daldiriliyor, kardesim yazik gunah, neden kirletiyorsun denizi, omrunde sen ucak gormemissen tabiatin ne sucu var? ancak teknik personele Training Board olarak kullandirilimasi faydali, isi bittiginde ait oldugu yere hurdaliga gonderilmek uzere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 4 yıl önce
okula bak öğrenciler helikopter istiyoruz diyor müdür de o iş tamam diyor. bizde de asfalt üzerinde frizbi gibi birşey attırırlardı. 460 puanla girip bunları yaşamasak iyidi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 4 yıl önce
Okul müdürü sıkıntılı. Beden eğitimi hocasından olmaz. Mevzuata hakim veya teknik okul mezunu biri olması gerek. Sırf bilgisizliği sebebi ile öğrencilerin modüller ile ilgili sorunlarını 4 yıl önce anlatmaya çalıştık ama dinlemedi. Öğrencilerin işini zorlaştırdı. Şimdi daha yeni anladı sayın müdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke.. ~ 4 yıl önce
Keşke bahçeye uçak koymakla olsaydı. Teknik okul ile havacılık müzesi arasında fark vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000