13 Şubat 2010, Cumartesi 10:07:15

OKSİJEN MASKELERİYLE UÇTULAR!

Meksika Havayolları’na ait Airbus A320-200 tipi yolcu uçağı, MX 182 sefer sayılı Guadaljara - Chicago seferini yaptığı sırada kabin basıncı düşünce yolcular korku dolu dakikalar yaşadı.
  • Ben hep merak ederim. THY dışındaki şirketler yolcu ve personel oksijen jeneratörlerinin kalibrasyonunu nerede yaptırırlar? Ve bu maskeler hakikaten çalışır durumda mıdır? Bakımları hangi check sırasında yapılır?
  • ya da kokpit ekibinden biri yanlış bi switch'e de dokunmuş olabilir.. Oxygen Mask Test miydi Deploy muydu neydi öyle bişey.. dann diye düşüyordu maskeler, yerdeyken olmuştu bi kere bütün ekip maskeleri yerine takmaya çalışmıştık... :))
  • seyir esnasında kabin içi irtifa 5000-8000ft yüksekliğindeki basınç değerine ayarlanır. Kabin içi irtifa 14000Fte ulaştığında oksiğen maskeleri otomatik olarak düşer. Bu tür acil durumlarda pilotlar 10.000ft emniyet irtifasını alçalırlarki yolcu güvenliğini sağlayabilsinler. Haberi yazan editör doğru bilgi vermiş. Saygılarımla
  • yolcu bunu ayırt edemez, hiçbir yolcu (eğer havacı değilse) "aa maskeler düştü, ama olsun canım 10.000 feet'deyiz gerek yok" diyerek yemeğine devam edip dergisini okumaz herhalde.. herkes panik olur, normaldir.
  • yolcular 30 bin feet te maske takınca korkmasin , korkacaklarsa ayakalari yere basarken yerdeyken maske takmak zorunda kaliolarsa korksunlar. yoksa yukarda basinc dusuk orasini dogasi oyle .bunu bilerek ucmuyolarmi ?
  • 10.000 feet de maskeye gerek yok ki be canlar.. yoksa 10.000 metre mi demek istediler? haaa bak işte o zaman gerek olurdu.... evet
  • kedidir kedi..........

Meksika Havayolları’na ait MX 182 sefer sayılı Guadaljara - Chicago uçağı, 115 yolcusuyla sefer yaptığı sırada kabin basıncı düştü. Yolcular büyük panik yaşadı. 10.000 feete kadar alçaldıktan sonra 5 dakika boyunca oksijen maskesiyle seyahat eden yolcular, en yakın meydan konumundaki Saint Louis Havaalanı’na acil iniş yapılmasıyla rahat bir nefes aldı.

Uçak sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. İnişin ardından yolculara sağlık ekibi tarafından müdahale edildi.

OKSİJEN MASKELERİYLE UÇTULAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ben hep merak ederim. THY dışındaki şirketler yolcu ve personel oksijen jeneratörlerinin kalibrasyonunu nerede yaptırırlar? Ve bu maskeler hakikaten çalışır durumda mıdır? Bakımları hangi check sırasında yapılır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya da kokpit ekibinden biri yanlış bi switch'e de dokunmuş olabilir.. Oxygen Mask Test miydi Deploy muydu neydi öyle bişey.. dann diye düşüyordu maskeler, yerdeyken olmuştu bi kere bütün ekip maskeleri yerine takmaya çalışmıştık... :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
seyir esnasında kabin içi irtifa 5000-8000ft yüksekliğindeki basınç değerine ayarlanır. Kabin içi irtifa 14000Fte ulaştığında oksiğen maskeleri otomatik olarak düşer. Bu tür acil durumlarda pilotlar 10.000ft emniyet irtifasını alçalırlarki yolcu güvenliğini sağlayabilsinler. Haberi yazan editör doğru bilgi vermiş. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yolcu bunu ayırt edemez, hiçbir yolcu (eğer havacı değilse) "aa maskeler düştü, ama olsun canım 10.000 feet'deyiz gerek yok" diyerek yemeğine devam edip dergisini okumaz herhalde.. herkes panik olur, normaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yolcular 30 bin feet te maske takınca korkmasin , korkacaklarsa ayakalari yere basarken yerdeyken maske takmak zorunda kaliolarsa korksunlar. yoksa yukarda basinc dusuk orasini dogasi oyle .bunu bilerek ucmuyolarmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
10.000 feet de maskeye gerek yok ki be canlar.. yoksa 10.000 metre mi demek istediler? haaa bak işte o zaman gerek olurdu.... evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kedidir kedi..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000