05 Şubat 2022, Cumartesi 12:52:03

OGM bünyesinde 'Havacılık Dairesi Başkanlığı' kuruldu

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında hizmet edecek "Havacılık Dairesi Başkanlığı" kurularak, görevleri belirlendi.
  • Devlet yine yanlışa devam ediyor her bakanlıkta havacılık dairesi başkanlığı kuruluyor. Halbuki devlet havacılık başkanlığı kurulmalı ve cumhurbaşkanlığına bağlanmalı, tüm hava araçları devlet hava aracı olarak kayıt edilmeli . Güvenlik, orman yangını, VIP vs hepsinei yöneten bir birim olarak görev yapmalı böylece sivil hava aracı maliyeti düşer ve daha etkili kullanılır, örneğin helikopter yazın yangında kışın arama kurtarmada kullanılır böylece verimlilik üzerine bir sistem olur

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında hizmet edecek "Havacılık Dairesi Başkanlığı" kurularak, görevleri belirlendi.

Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, OGM hizmet birimleri arasına, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere OGM'nin görev alanı kapsamında havacılık hizmetlerini yürütecek "Havacılık Dairesi Başkanlığı" eklendi.Başkanlık, havacılık hizmetlerinin yerine getirilmesinde personel planlamasını yapmak ve hava araçlarıyla gerekli görülen diğer araç, gereç ve teçhizatın teminini, kiralanmasını, hazırlanmasını, planlanmasını ve emniyetli bir şekilde kullanılmasını sağlamakla görevlendirildi.Hava araçlarının bakım, onarım, revizyon, modifikasyon ve servis bülten uygulamaları gibi işlemlerinin yurt içi veya yurt dışı yetkili bakım merkezlerinde yapılmasını sağlamak, hava araçlarının uçuş, sicil ve bakım kayıtlarına ilişkin iş ve işlemleri yapmak ve uçuş ve yer emniyetiyle ilgili faaliyetleri yürütmek de Başkanlığın görevleri arasında sıralandı.

Ayrıca OGM merkez teşkilatında, "Havacılık Daire Başkanı" kadrosu ihdas edildi.

OGM bünyesinde 'Havacılık Dairesi Başkanlığı' kuruldu

Yorumlar

Airmail34 ~ 2 yıl önce
Devlet yine yanlışa devam ediyor her bakanlıkta havacılık dairesi başkanlığı kuruluyor. Halbuki devlet havacılık başkanlığı kurulmalı ve cumhurbaşkanlığına bağlanmalı, tüm hava araçları devlet hava aracı olarak kayıt edilmeli . Güvenlik, orman yangını, VIP vs hepsinei yöneten bir birim olarak görev yapmalı böylece sivil hava aracı maliyeti düşer ve daha etkili kullanılır, örneğin helikopter yazın yangında kışın arama kurtarmada kullanılır böylece verimlilik üzerine bir sistem olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru ~ 2 yıl önce
Cok haklisin ama dedigin sekil cok tasarruflu olur. Odenekleri bol tutup denetimsiz dagitmak bu sekilde daha kolay
Yalaza ~ 2 yıl önce
Bir de imam hatip mezunu daire başkanı atarsanız tamam olur.
Ayrıca ~ 2 yıl önce
Yeni başkanlara, müdürlere ve şeflere sandalye sandalye lazım değil mi?:) Esas yangını söndürecek ekipten daha fazla masa başı görevlisi oluştururlar şimdi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000