22 Kasım 2019, Cuma 09:53:30

Odessa Havalimanı'nda bir Türk uçağı daha tehlike atlattı

Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı dün gece Ukrayna'nın Odessa Havalimanı'nda pistten çıkmıştı. Aynı havalimanında dün de başka bir Türk uçağının kalkış yaptığı sırada iniş takımlarının hasar aldığı ortaya çıktı.
  • Ukraynaya gidip durmayın. Can güvenliği yok orda. Daha doğru düzgün pist yapmamışlar.Ulkede zaten yamyamlar kaynıyor.
  • Odessa bölgesi yoğun kar yağışı aldığından pisti derin “grooved pavement” yapılır. Yani pistin eni boyunca sık ondüle ve oluklar vardır. Kar yağışı ve buzlanmaya karşı sürtünme ve frenleme etkisini artırır. Maalesef yağış olmayıp, oluklar da dolu olmadığında Grooved pavement etksi olumsuz yönde çalışır, takır tukur sarsıntılı bir iniş ve kalkışa yol açar, iniş takımlarına zarar verebilir. Bu yüzden TK bir süre önce pilotlara Odessa havalimanından gerekirse 25 flapla kalkılmasını tavsiye etmişti. Her iki olayda da pistin kuru olduğu görülüyor.
  • Odessanın pisti patates tarlası gibi. Bu bile sebep olmuş olabilir. Yeni pist yapılıyordu bitmiştir umarım
  • O uçakta Ali Rıza kaptan olmasaydı sonuç büyük bir felaket olabilirdi.Yolcular ve kabin şanslıymış ki böyle deneyimli bir kaptan varmış uçakta. Aynı gün thy uçağınında benzer sebeplerden kaza yapıp sizin olayı pilotlara bağlamanız bir kuyruk acınız varmış gibi düşündürdü!!! Pist belli,hava koşulları belli koca 737 ancak gövde üzerinde durmayı başarabilirken bit kadar uçağa sahip çıkmış adam Haddinizi bilin!
  • Yav yine mi asker?!!! Yeter artık düşün şu sivil havacılığın peşinden. Hava kuvbetlerinde nasıl hayatta kaldıysanız artık..
  • Ergün ve ali Rıza kaptanlara geçmiş olsun , artık bu vesile ile astronot olmadıklarını anlamış olduklarını düşünüyorum. Askerler ile olmuyor bu iş aga
  • İki uçağında burun iniş takımında sorun olması çok manidâr!!!

Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı dün gece Ukrayna'nın Odessa Havalimanı'nda pistten çıkmıştı. Aynı havalimanında dün de başka bir Türk uçağının kalkış yaptığı sırada iniş takımlarının hasar aldığı ortaya çıktı.

İş insanı Oktay Ercan'ın sahibi olduğu Tahe Havacılık'a ait olduğu öğrenilen TC-AEH kuyruk tescilli uçak Odessa Havalimanı'na kalkış için pistte koşturduğu sırada ön iniş takımları kırıldı. Gulfstream G150 tipi iş jetinin iniş takımlarında oluşan hasar nedeniyle kurtarma ekipleri piste geldi. 

Pistin temizlenmesi ve uçağın pistten çekilmesi sırasında havalimanında hava trafiğinin durdurulduğu öğrenildi.

Uçağın pistten çekilerek hangarlar bölgesine götürüldüğü ve bakıma alınacağı belirtildi.

Türk Hava Yolları'nın da İstanbu-Odessa seferini gerçekleştiren yolcu uçağı ilk denemesinde pisti pas geçerken ikinci denemesinde iniş yapmış ve pistten çıkmıştı. THY'den yapılan açıklamada, uçak içerisinde bulunan 134 yolcu ve mürettebatın yaralanmadan tahliye edildiği belirtilmişti.



Odessa Havalimanı'nda bir Türk uçağı daha tehlike atlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Ercan ~ 4 yıl önce
Ukraynaya gidip durmayın. Can güvenliği yok orda. Daha doğru düzgün pist yapmamışlar.Ulkede zaten yamyamlar kaynıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika Pist ~ 4 yıl önce
Odessa bölgesi yoğun kar yağışı aldığından pisti derin “grooved pavement” yapılır. Yani pistin eni boyunca sık ondüle ve oluklar vardır. Kar yağışı ve buzlanmaya karşı sürtünme ve frenleme etkisini artırır. Maalesef yağış olmayıp, oluklar da dolu olmadığında Grooved pavement etksi olumsuz yönde çalışır, takır tukur sarsıntılı bir iniş ve kalkışa yol açar, iniş takımlarına zarar verebilir. Bu yüzden TK bir süre önce pilotlara Odessa havalimanından gerekirse 25 flapla kalkılmasını tavsiye etmişti. Her iki olayda da pistin kuru olduğu görülüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pist sıkıntı ~ 4 yıl önce
Odessanın pisti patates tarlası gibi. Bu bile sebep olmuş olabilir. Yeni pist yapılıyordu bitmiştir umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cormorant ~ 4 yıl önce
O uçakta Ali Rıza kaptan olmasaydı sonuç büyük bir felaket olabilirdi.Yolcular ve kabin şanslıymış ki böyle deneyimli bir kaptan varmış uçakta. Aynı gün thy uçağınında benzer sebeplerden kaza yapıp sizin olayı pilotlara bağlamanız bir kuyruk acınız varmış gibi düşündürdü!!! Pist belli,hava koşulları belli koca 737 ancak gövde üzerinde durmayı başarabilirken bit kadar uçağa sahip çıkmış adam Haddinizi bilin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine mi asker ~ 4 yıl önce
Yav yine mi asker?!!! Yeter artık düşün şu sivil havacılığın peşinden. Hava kuvbetlerinde nasıl hayatta kaldıysanız artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keee ~ 4 yıl önce
Ergün ve ali Rıza kaptanlara geçmiş olsun , artık bu vesile ile astronot olmadıklarını anlamış olduklarını düşünüyorum. Askerler ile olmuyor bu iş aga

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 4 yıl önce
İniç takımını senin eline verir o pilotlar.
Kee ye ~ 4 yıl önce
Sivil olsalardı kesin kırılmazdı iniş takımı, öyle dizayn edilip üretiliyor.
0021 ~ 4 yıl önce
büyük geçmiş olsun saçmalamalar başladı ne kadar tanıyorsunda atmaya tutmaya başladın be kardeşim adamlar yıllardır uçar ve tecrübeliler bilmeden anlamadan yorumlar yorumlar
!!!! ~ 4 yıl önce
İki uçağında burun iniş takımında sorun olması çok manidâr!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
Evet. Pist cok kotu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000