20 Ocak 2018, Cumartesi 13:32:59

O yolculara bagajları teslim ediliyor

Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak denize tarafına yönelen ve denize metreler kala durabilen Pegasus Havayolları’na ait uçak bulunduğu yerden 5 gün sonra yapılan operasyonla çıkarılırken, uçaktaki valizler de bugün sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
  • Çoğu görgüsüz baş üstü dolabından el bagajını alıp indi zaten
  • Uçağın gezmediği şirket kalmamış. Birde en yeni uçaklar bizde diye hava atarlar
  • Yürüyerek indiğin her iniş iyi iniştir.tekrar geçmiş olsun herkese.çok abartmamak lazım olur böyle şeyler adı üstünde kaza.
  • buyuk bir kaza da kimseye bir şey olmadi olabilirdi ama olmadi.uçak parçalanabilirdi patlardi yangin çikabilirdi vs.vs..ama olmadi şükur.. kazanin nedenleri ortaya çikartilarak bir daha yaşanmamasi için önlem alinmali gerekli eğitimler verilmelidir
  • Kötü günlerin gelecek bekle pegasus ah aldın sen, beddualar sana az bile ...
  • O uçaktaki yolcuların bu kaza sırasında nasıl bir korku yaşadığını bilip bilmeden burada ahkam kesen tatlı su havacılarına selam olsun. Hele bir de burasının yorumlara izin veren bir haber sitesi olduğunu unutup (!) sanki FAA görevlisi gibi ukalalık taslayanlara da helal olsun. Bir de şu asker-sivil karşılaştırması çok sıktı artık. Arkadaş; Yolcuya göre uçan pilot iyi pilottur. Daha ne tartışılıyor ki? Şirketleri ve insanları biraz rahat bırakın. Askerden çok asker olan sivil pilotlar da var, zaten sivilize olmuş çakı gibi asker pilotlar da var. Tanrım hiçbir taşıyıcımıza kaza-bela vermesin. Dünyada zaten güvenlik ve ticari bunalım var. Ülkemiz zaten büyük sıkıntılarla uğraşıyor. Bırakın herkes işini yapsın.
  • Valizleri teslim almaları için yolcuları ayaklarına mı çağırmışlar? Ya 2-3 günlüğüne Trabzon'a gidip geri dönen yolcular ne olacak, bavullarını almak için Trabzon'a mı gidecek?
  • Uçak ILFC den kiralık olarak THY ye gelmiş. JEL tescilinden sonra SX-BFA tescili ile Galaxy Airwaysa gitmiş. ardından TC-JKA olarak yine THY ye gelmiş. Sonrasında EI-DXC tescili ile Air One ve Air Blue Panoramada çalışmış. Ardından 5N-RKT tescili ile Allied Airde çalışmaya devem etmiş sanırım halen çalışmaya devam ediyor. Yani kazadan sonra çalışmaya devam etmiş.
  • 5 gün boyunca uçakta kalan bagajlar için extra bedel isterlermi isterlerse şaşirmazmiyim!
  • Abartilacak bir durum yok

Ankara-Trabzon seferini yaparken 13 Ocak akşamı Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak denize tarafına yönelen ve denize metreler kala durabilen Pegasus Havayolları’na ait uçak bulunduğu yerden 5 gün sonra yapılan operasyonla çıkarılırken, uçaktaki valizler de bugün sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Boeing 737-800 tipi yolcu uçağındaki valizler uçağın 20 saatlik bir operasyonla bulunduğu yerden kurtarılarak aprona çekilmesinin ardından dün uçaktan boşaltılmaya başlandı. Uçağın kargo bölümündeki yolcu bagajları ve kabin kısmındaki kişisel eşyaları havalimanında belirlenen noktada toplanarak yolculara telefonla çağrıda bulunuldu. Bu sabahtan itibaren yolcular havalimanına gelerek bagajlarını tutanakla teslim almaya başladı.

Valizini almaya gelen yolculardan uçakta 2-B'de yolculuk yapan KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Eyyüp Ali Metin de vardı. Metin, bagajlarını eksiksiz teslim aldığını belirterek "Bizi telefonla aradılar ve bagajımızı gelip almamızı istediler. Sorunsuz bir şekilde valizlerimizi ve özel eşyalarımızı teslim aldık" dedi.
Metin, yaşadıkları uçak kazasının boyutunu sabah televizyon ve internet sitelerindeki uçağın gündüz görüntü ve fotoğraflarını görünce anladığını ifade ederek "O gece uçak pistten çıkınca uçakta en fazla kadınların ve çocukların sesleri duyuldu. Ardından açılan kapılardan hava yastıklarından kayarak indik. Çamurun içine inmiştik, karanlıkta çok bir şey anlamadık. Kazanın boyutunu sabah televizyonlardan ve internet sitelerinden uçağın görüntü ve fotoğraflarını görünce anladık. Gerçekten çok büyük bir kaza atlatmışız. Allah korumuş" ifadelerini kullandı.

Metin, yaşadığı uçak kazasına rağmen seyahatlerde uçak binmeyi sürdüreceğini de belirterek "Her şeye rağmen uçakla yolculuk yapmak mesafeleri kısaltması açısından çok avantajlı. Uçak binmeyi mecbur devam edeceğim" diye konuştu.

Yolculardan Yıldıray Fettahoğlu da valizini gelerek teslim alırken, o gece en büyük korkuyu uçaktaki kadınlar ve çocukların yaşadığını ancak kendisinin gece karanlık olması ve yaşanan kargaşa nedeniyle fazla bir yel anlamadığını belirtti. 

O yolculara bagajları teslim ediliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

El bagajı ~ 6 yıl önce
Çoğu görgüsüz baş üstü dolabından el bagajını alıp indi zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay ~ 6 yıl önce
Uçağın gezmediği şirket kalmamış. Birde en yeni uçaklar bizde diye hava atarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 6 yıl önce
Dogrudur en yeni en genç filo Pegasus havayollarinda bu konuda şüpheniz olmasin.Bu uçak ilk olarak Pegasus havayollarında uçmaya başladı ezbere kulaktan dolma bilgilerle konuşmak yada yazmak Herzaman kolaydır bildiğiniz konularda yorum yapın...
isimsiz ~ 6 yıl önce
Evet, ucak yeni. Daha 5 yasında...
İyi iniş ~ 6 yıl önce
Yürüyerek indiğin her iniş iyi iniştir.tekrar geçmiş olsun herkese.çok abartmamak lazım olur böyle şeyler adı üstünde kaza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 6 yıl önce
buyuk bir kaza da kimseye bir şey olmadi olabilirdi ama olmadi.uçak parçalanabilirdi patlardi yangin çikabilirdi vs.vs..ama olmadi şükur.. kazanin nedenleri ortaya çikartilarak bir daha yaşanmamasi için önlem alinmali gerekli eğitimler verilmelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 6 yıl önce
Kötü günlerin gelecek bekle pegasus ah aldın sen, beddualar sana az bile ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
kardesim sen ne sebeptir bilinmez belli sirketle iliskin kesilmis. bu yorumun cok yanlis orda bi kaza daha olsa ne nane ye bisey olur ne sabanciya. olan yine ekiplere olur eskiden gorev yaptigin insanlara. bu kadar mu gönlün karardi. yazik üzülüyorum haline
Vallahi helal olsun ~ 6 yıl önce
O uçaktaki yolcuların bu kaza sırasında nasıl bir korku yaşadığını bilip bilmeden burada ahkam kesen tatlı su havacılarına selam olsun. Hele bir de burasının yorumlara izin veren bir haber sitesi olduğunu unutup (!) sanki FAA görevlisi gibi ukalalık taslayanlara da helal olsun. Bir de şu asker-sivil karşılaştırması çok sıktı artık. Arkadaş; Yolcuya göre uçan pilot iyi pilottur. Daha ne tartışılıyor ki? Şirketleri ve insanları biraz rahat bırakın. Askerden çok asker olan sivil pilotlar da var, zaten sivilize olmuş çakı gibi asker pilotlar da var. Tanrım hiçbir taşıyıcımıza kaza-bela vermesin. Dünyada zaten güvenlik ve ticari bunalım var. Ülkemiz zaten büyük sıkıntılarla uğraşıyor. Bırakın herkes işini yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Valiz? ~ 6 yıl önce
Valizleri teslim almaları için yolcuları ayaklarına mı çağırmışlar? Ya 2-3 günlüğüne Trabzon'a gidip geri dönen yolcular ne olacak, bavullarını almak için Trabzon'a mı gidecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bavul ~ 6 yıl önce
kafalı. Böyle olmadığını sende biliyorsun.
Yooo ~ 6 yıl önce
Bulundukları yere kargo ile yollarlar
Bavul'a cvp ~ 6 yıl önce
İyi oku, havalimanında bir yerde toplanan eşyalar tutanakla veriliyormuş.
Mağdur ~ 6 yıl önce
Yolcuların gitmesi kadar doğal bir şey var mı? Kabindeki valizlerin kime ait olduğunu nereden bileceksiniz. Valizler polis kontrolünde verildi o yüzden
Valizler ~ 6 yıl önce
Uçağa binmediğinizden cahil kalmışsınız valizlerin üstünden kimin olduğunu belirten etiketler hava yolu şirketi tarafından yapıştırılır. Ayrıca THY valizleri kaybolan yolcuların valizlerini bulduktan sonra özel araçlarla evlerine kadar getiriyor.
Yorumsuz ~ 6 yıl önce
Saf misiniz, safa mi yatiyosunuZ o kadar yolcunun nerede oturduğunu nerde olduğunu nerden bulacaklar. Adamlar o gece gidip rapor mu tutturcakti valizim diye can havliyle en mantiklisini yapmislar.
Diyelim ki ~ 6 yıl önce
İstanbul'da oturuyorum ve iş toplantısı için o uçakla Trabzon'a gittim, kazadan 2 gün sonra İstanbul'a geri döndüm. Şimdi gel bavulunu al diyorlar. Yol masrafımı karşılayacaklar mı?
Ulan ~ 6 yıl önce
Ne hiyarlar var yaaaa demekten alamadim bu yoruma.Kimbilir o kucuk beyninden sen keyfi o ucagin oraya saplandiginida dusunuyorsundur.Gdip alinmasi gerekiyor tabi mal herif.Herseyin bir proseduru var.Havaciligin babanizin cifligini surmek gibi birsey olmadigini ne zaman anlayacaksiniz acaba?
TC-JEL uçmuştu . ~ 6 yıl önce
Uçak ILFC den kiralık olarak THY ye gelmiş. JEL tescilinden sonra SX-BFA tescili ile Galaxy Airwaysa gitmiş. ardından TC-JKA olarak yine THY ye gelmiş. Sonrasında EI-DXC tescili ile Air One ve Air Blue Panoramada çalışmış. Ardından 5N-RKT tescili ile Allied Airde çalışmaya devem etmiş sanırım halen çalışmaya devam ediyor. Yani kazadan sonra çalışmaya devam etmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmiş ~ 6 yıl önce
Bilmişşşş
Yani? ~ 6 yıl önce
Ne olmuş!..
tc-cpf ~ 6 yıl önce
uçak 2012 yılında Boeing firmasından sıfır olarak geldi Pegasus'a, ne çok mış mış mış'larınız varmış arkadaş, bilmiyorsun madem konuşma, o dediğin uçak satılalı asır oldu :)
Parapara ~ 6 yıl önce
5 gün boyunca uçakta kalan bagajlar için extra bedel isterlermi isterlerse şaşirmazmiyim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 6 yıl önce
Şaşılacak ne gibi bir durum var herkes boş adam değil valizinde önemli eşyası olan var olmayan var...
. ~ 6 yıl önce
Pegasus İster mi demiş ama işte anlayana.....
Havacı ~ 6 yıl önce
Arkadaş yolcuları değilde pegasusu kastetmiş sanırım.
Yoo ~ 6 yıl önce
Yok istemezler
Pehhh ~ 6 yıl önce
Biz o paraya havalimanı yapıyoruz, sonra kasılıp herkes bizi kıskanıyor ediyoruz
E.kartal ~ 6 yıl önce
İsterlerse hiç şaşırmam herşey parayla çünkü o firmada yolculuk esnasında 1 bardak su vermiyorlar yüksek fiyatlarla herşey var ama
. ~ 6 yıl önce
3 tl niz yoksa bir bardak su veriyoruz yalan soylemeyin
Birsey ~ 6 yıl önce
Abartilacak bir durum yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 6 yıl önce
Aynı firma ile kıbrıs lefkoseden dönmek için ercan hava alanında beklerken uçak piste yolcu indirdi ve yarim saat sonra bizleri alarak istanbula hareket etti böyle bir şey otobüslerde bile yok
Şeker mustafa ~ 6 yıl önce
Canım uçak piste yolcu indirmez. Yahu bu airport haber forumuna yorum yazmak icin bibsınav falan yapılmali bence

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000