28 Eylül 2016, Çarşamba 14:20:54

O yolcu THY uçağıyla geri döndü

'Kabul edilimez yolcu' olduğu iddiasıyla Moğolistan' alınmayan Suriye uyruklu kişiyi taşıyan THY uçağı İstanbul'a döndü.
  • Alim nezaman huloogh
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Yeni ekip nasıl tahsis edilmiş acaba çok merak ettim!!!! Yapmış olmak için haber hazırlıyorsunuz.Aynı ekip istirahatini tamamlayıp uçağı getirmiştir.Önemli olan haber yapmak değildir,haberi doğru yapmaktır.Şimdi bu yorumu beğenmediğiniz için yayınlamazsınız
  • ne yeni ekip tasisi be nobetiçi ekip mi var ulan batur da ist den gelse en az 15 saat eski ekip rest yapıp devam etmiştir
  • Zaten kimse inad yolcu almam dememiş ki. Daha yerdeyken ortalığı birbirine katan birini kaptan refakatsiz almak istememiş. Daha yerdeyken zapt edilemeyen yolcuya uçakta ne yapılabilir?
  • Kurallara göre INAD yolcuyu geri getirmek zorundasın. Kaptan refakatçi istemekte haklı. Bu konuda, THY ve Dış İşleri Bakanlığı girişimde bulunarak gerekli düzeltmeyi uluslar arası kurallar doğrultusunda yaptırmalı. Özellikle eski Doğu Bloku ülkelerde, uluslar arası kurallar bilinmediğinden bu tür sorunlar çıkıyor. Muhtemelen ödemeler sigorta tarafından geri ödeniyordur. Ancak, hem yolcunun, hem ekibin, hem de şirketin mağduriyeti sadece maddi değil ki. Başka bir örnek; Mısır Sharm El Sheyk 'de; getirdiğin yolcunun tamamı pasaport ve gümrükten geçmeden kapıyı kapatıp gitmene müsaade etmiyorlar. Bu yüzden 2 saat gecikmeyle kalkış yaptık. Türkiye'Yİ TERÖR TEHDİDİ YÜKSEK ÜLKE olarak değerlendirmişler, bundan 2-3 yıl önce. Aynı uygulamanın Mısır uçaklarına yapılması konusundaki başvurum işlemsiz kaldı. Bizde bu ense, bunlarda bu tokat olduktan sonra, daha ensemize çok tokat yeriz biz.
  • ülkelere kabul edilemeyen yolcular olabilir. Şengen vizesi olupta ülkelere alınmayan insanlar var. Ve geldikleri uçakla geri döner. Zaten bu yolcuyu almıyoruz demez ki şirket. Haber olan kısım suriyeli olması sanırım. ;) sanırım bilgi eksikliği var
  • Moğolsitan'ın kabul etmediği yolcuyu biz nasıl kabul etmişiz????
  • Moğolistanın bile kabul etmediği suriyeliyi biz kabul etmişiz birde uçağa almışız
  • bu yolcuya ne yapabilir ki? olmayan kara listesine mi alacak? dava mı açacak? sorunlu yolcu yüzünden rötar vs yapan bir sürü uçuş oldu hala oluyor bunlara sebep olanlara ne gibi yaptırımda bulunmuş ki buna da bulunsun ?

'Kabul edilimez yolcu' olduğu iddiasıyla Moğolistan' alınmayan Suriye uyruklu kişiyi taşıyan THY uçağı İstanbul'a döndü.

İçinde uluslararası kurallara göre "kabul edilemez yolcu" bulunması nedeniyle Moğolistan'dan gecikmeli hareket eden Türk Hava Yolları'na (THY) ait Ulan Batur-Bişkek-İstanbul tarifeli uçağı, Atatürk Havalimanı'na indi.

Dün, Atatürk Havalimanı'ndan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek aktarmalı olarak, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a sorunsuz inen uçakta bulunan Suriye uyruklu bir kişi uluslararası kurallara göre "kabul edilemez yolcu" olduğu gerekçesiyle Moğolistanlı yetkililer tarafından ülkeye alınmadı.

Aynı uçakla geri gönderilmesine karar verilen yolcuya sinir krizi geçirmesi nedeniyle sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici yapıldı. Uçağın kaptan pilotu, yolcunun sağlık durumunun iyi olmaması ve havada taşkınlık yapabileceğinin düşünülmesi üzerine refakatçisi olmadan söz konusu yolcuyu uçuşa kabul etmeyeceğini yetkili makamlara bildirdi.

Yolcunun uçağa alınmaması halinde kalkışa izin vermeyeceklerini ifade eden yetkililer ile meydana gelen anlaşmazlık nedeniyle uçak, rötar yaptı. Yolcular otellere yerleştirilerek, mevcut uçuş ekibinin mesai süresinin dolması nedeniyle uçağa yeni bir ekip tahsis edildi.

Gece saatlerinde Ulan Batur'dan yolcularıyla İstanbul'a hareket eden THY'ye ait uçak, saat 12.00'de Atatürk Havalimanı'na ulaştı.

Suriye uyruklu olduğu öğrenilen sorunlu yolcu, iki refakatçi eşliğinde uçaktan alınarak, işlem yapılmak üzere emniyete götürüldü. 

O yolcu THY uçağıyla geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Tsg ye alim ~ 8 yıl önce
Alim nezaman huloogh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun'a ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 8 yıl önce
Yeni ekip nasıl tahsis edilmiş acaba çok merak ettim!!!! Yapmış olmak için haber hazırlıyorsunuz.Aynı ekip istirahatini tamamlayıp uçağı getirmiştir.Önemli olan haber yapmak değildir,haberi doğru yapmaktır.Şimdi bu yorumu beğenmediğiniz için yayınlamazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eko ~ 8 yıl önce
ne yeni ekip tasisi be nobetiçi ekip mi var ulan batur da ist den gelse en az 15 saat eski ekip rest yapıp devam etmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş Olsun ~ 8 yıl önce
Zaten kimse inad yolcu almam dememiş ki. Daha yerdeyken ortalığı birbirine katan birini kaptan refakatsiz almak istememiş. Daha yerdeyken zapt edilemeyen yolcuya uçakta ne yapılabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 Kaptan ~ 8 yıl önce
Kurallara göre INAD yolcuyu geri getirmek zorundasın. Kaptan refakatçi istemekte haklı. Bu konuda, THY ve Dış İşleri Bakanlığı girişimde bulunarak gerekli düzeltmeyi uluslar arası kurallar doğrultusunda yaptırmalı. Özellikle eski Doğu Bloku ülkelerde, uluslar arası kurallar bilinmediğinden bu tür sorunlar çıkıyor. Muhtemelen ödemeler sigorta tarafından geri ödeniyordur. Ancak, hem yolcunun, hem ekibin, hem de şirketin mağduriyeti sadece maddi değil ki. Başka bir örnek; Mısır Sharm El Sheyk 'de; getirdiğin yolcunun tamamı pasaport ve gümrükten geçmeden kapıyı kapatıp gitmene müsaade etmiyorlar. Bu yüzden 2 saat gecikmeyle kalkış yaptık. Türkiye'Yİ TERÖR TEHDİDİ YÜKSEK ÜLKE olarak değerlendirmişler, bundan 2-3 yıl önce. Aynı uygulamanın Mısır uçaklarına yapılması konusundaki başvurum işlemsiz kaldı. Bizde bu ense, bunlarda bu tokat olduktan sonra, daha ensemize çok tokat yeriz biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E haber degil ki bu ~ 8 yıl önce
ülkelere kabul edilemeyen yolcular olabilir. Şengen vizesi olupta ülkelere alınmayan insanlar var. Ve geldikleri uçakla geri döner. Zaten bu yolcuyu almıyoruz demez ki şirket. Haber olan kısım suriyeli olması sanırım. ;) sanırım bilgi eksikliği var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 8 yıl önce
Moğolsitan'ın kabul etmediği yolcuyu biz nasıl kabul etmişiz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun ~ 8 yıl önce
Din kardeşimiz bizim homdolsun, tabiki kabul edicez.
neden olmasın ~ 8 yıl önce
Ülke dingonun ağırına dönmüş bunu mu soruyorsun dostum ?
Syrian ~ 8 yıl önce
Moğolistanın bile kabul etmediği suriyeliyi biz kabul etmişiz birde uçağa almışız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanka ~ 8 yıl önce
kanka onlar bizde yetişp suriye de ilerde başbakan falan olucak!
thy ~ 8 yıl önce
bu yolcuya ne yapabilir ki? olmayan kara listesine mi alacak? dava mı açacak? sorunlu yolcu yüzünden rötar vs yapan bir sürü uçuş oldu hala oluyor bunlara sebep olanlara ne gibi yaptırımda bulunmuş ki buna da bulunsun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000