01 Haziran 2011, Çarşamba 08:33:47

O UÇAKTA NELER YAŞANDI?

İran, dün sabaha karşı Hindistan’a gitmek üzere hava sahasını kullanmak isteyen Almanya Başbakanı Merkel’in uçağına giriş izni vermemiş.
  • yapmak lazım bunlara böyle
  • almanlara savas acalim ne dersiniz??hem olayi alman medyasi anlatti ve türkiyenin cabasi anlatildi...
  • iran kadar bile olamadık
  • almanyaya yapılan bu jestin ülkemiz nezdinde de devamını bekleriz. ha bu arada herşeye rağmen "beni sevmeyen-istemeyen bu kadına gene de aşıgım. hatta benden daha da nefret etmelidir. " diyen yorumcular bu sözlerimi hiç sevmeyecekler normal olarak ama ne yapalım "haysiyet" işte.
  • Bence esas saygısızlık "Neyse ki Ankara'ya iniş yapmadık" sözüdür. Ne yani Ankara'da size birşey mi yapacağız...
  • Yakıt alıp Irak üzerinden yeni rota oluştursalarmış. Hem neyse ki Ankara'ya inmemişiz ne demek? Ankara da öcü mü var? Hava sahamızda turlamışsın ona bir laf yok ama.
 İki saat boyunca Türk hava sahasında turlayan uçak, tam Ankara’ya inmeye hazırlanırken Tahran’dan yeşil ışık yakmıştı. Berlin de İran'a, “Bu Almanya’ya yapılmış bir saygısızlıktır” diyerek nota verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’i taşıyan içinde gazetecilerin de bulunduğu Airbus A 340 tipi uçak önceki gece yarısı Hindistan’a gitmek üzere Almanya’dan yola çıktı.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın kullanımı için yeni tahsis edilen ve “Kondrad Adenauer” adı verilen uçağın ilk seferiydi. Önceki akşam nükleer pazarlıklar gerekçesiyle yoğun saatler yaşayan Almanya Başbakanı Merkel, gözlerini kapamış dinlenmeye çalışıyordu. TSİ 03.40’ı gösteriyordu. Uçağın arka bölümünde oturan bazı gazeteciler huzursuz olmaya başlamıştı. FAZ Gazetesi’nin Berlin büro şefi Günter Bannas, “İran bizi içeri almıyor” dedi. Sonrasında Dışişleri danışmanı Christoph Heusgen uyandırıldırıldı. Gazeteciler, oturdukları koltuğun önündeki ekrandan uçuş güzergahını takip edebiliyordu. Ancak varılacak yere süre 04.20’de takılı kalmıştı. Bir süre sonra hostes, “Evet Türkiye’nin üzerinde turluyoruz” diye açıklama yaptı. Alman ekibi, uçuştan önce Tahran’dan izin almıştı. Ancak niye son anda engel çıktığı anlaşılamadı. Bir süre sonra koltuklardaki göstergeler de söndü. Gazeteciler ise güneşin ne tarafta kaldığına bakıp yönü tayin etmeye çalışıyordu.

Merkel uyandırılmadı
Yolcular, “Toy Story 3” ya da “Karım, çocuklarım ve ben” filmini izleyebiliyordu. Saat TSİ 05.15’te göstergeler geri geldi. Uçağın Ankara’ya ineceği konuşulurken, “İran üzerindeyiz” diye açıklama yapıldı. Bild Gazetesi’ne göre olay nedeniyle Merkel uyandırılmadı. Almanya Başbakanı, Hindistan’a varışında “Hayatımda böyle şey yaşamadım. Pilotlar da. Neyse ki, Ankara’ya iniş yapmak zorunda kalmadık” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İran’a Berlin’deki elçisi aracılığıyla nota verdi. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, “Almanya Başbakanı’nın yolculuğunun İran tarafından engellenmesi kabul edilemez. Bu Almanya’ya karşı yapılmış bir saygısızlıktır” dedi. Yeni Delhi’ye rötarlı inen Merkel, dün Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile bir araya geldi. Görüşmelerde terörle mücadele ve Avrupa’nın Hindistan’a savaş uçağı satışı da ele alındı.
O UÇAKTA NELER YAŞANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
yapmak lazım bunlara böyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
almanlara savas acalim ne dersiniz??hem olayi alman medyasi anlatti ve türkiyenin cabasi anlatildi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iran kadar bile olamadık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
almanyaya yapılan bu jestin ülkemiz nezdinde de devamını bekleriz. ha bu arada herşeye rağmen "beni sevmeyen-istemeyen bu kadına gene de aşıgım. hatta benden daha da nefret etmelidir. " diyen yorumcular bu sözlerimi hiç sevmeyecekler normal olarak ama ne yapalım "haysiyet" işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence esas saygısızlık "Neyse ki Ankara'ya iniş yapmadık" sözüdür. Ne yani Ankara'da size birşey mi yapacağız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakıt alıp Irak üzerinden yeni rota oluştursalarmış. Hem neyse ki Ankara'ya inmemişiz ne demek? Ankara da öcü mü var? Hava sahamızda turlamışsın ona bir laf yok ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000