11 Şubat 2011, Cuma 10:01:11

O UÇAKTA NELER YAŞANDI?

Fransız Nouvel Observateur dergisinin ele geçirdiği kayıtlara göre Leyla Bin Ali’nin, Tunus’tan ayrılıp Suudi Arabistan’a gitmek için uçağa binmek için gönülsüzlük gösteren eşini “yüreklendirmek” için, “Bin şuna embesil! Bütün ömrümü senin içine ettiğin şeylere katlanarak geçirdim” diye bağırdı.
  • cok yazik.Boyle guzel bir ulke tarihinde, Osmanli yonetimi haric hic bir zaman istikrar yakalayamadi sanirim.
Dergi Leyla Bin Ali’yi “Kartaca’nın Lady Macbeth’i” olarak tanımladığı haberini üst düzey bir hava kuvvetleri yetkilisinin ifadelerine dayandırdı.

Anlatılanlara göre 14 Ocak tarihinde Tunus’un başkentini ayaklanmaların sarstığı sırada Bin Ali elinde çantasıyla Tunus Havaalanı’nın ortasında durup, “Bırak beni, gitmek istemiyorum, burada kalıp ülkem için ölmek istiyorum” dedi.

Leyla Bin Ali ve Tunus’un sevilmeyen siyasi polis şefi Ali Şeriati, Bin Ali’yi merdivenlerden yukarı ittirerek, “Binsene, …… (küfürlü bir ifade)” diye bağırdı. Bin Ali’nin yıkılışına destek veren askerlerden bazıları havaalanında oldukları halde kıllarını bile kıpırdatmadı.

Bin Ali’nin yanında eşinin yanı sıra oğlu Muhammed, kızı Halime, kızının nişanlısı, uşakları ve iki Filipinli hizmetçi bulunuyordu.

"BENİ TUNUS'A GERİ GÖTÜRECEKSİN DEĞİL Mİ?"
Uçuş sırasında Bin Ali her 10 dakikada bir kalkıp kokpite giderek pilota “Oğlum sen beni sonra Tunus’a geri götüreceksin, değil mi?” diyordu. Ordu tarafından uçak Cidde’ye inene kadar Bin Ali’yi oyalaması emredilen pilot, “Elbette, bunu yapmak için emir aldım” yanıtını veriyordu.

Uçak kalktıktan birkaç dakika sonra siyah limuzinlerden oluşan ve karısının akrabaları dahil Bin Ali’nin yakın çevresinden 20 kişiyi taşıyan bir kortej Tunus havaalanına geldi. Bu grubun içinde daha önce öfkeli bir kalabalık tarafından linç edildiği haberleri yayılan, Bin Ali’nin en sevdiği yeğeni Imed Trabelsi de bulunuyordu.

Ordu yetkilileri eski first lady’e Suudi Arabistan’ın ailesini kabul etmediğini dolayısıyla Lyon’a, Fransa’nın güneybatısına ve Roma’ya götürüleceklerini bildirdi. Aslında bu bir hileydi. Aile havaalanına gelir gelmez askerler tarafından tutuklanıp sorgulanmak için yakınlardaki bir birliğe götürüldü.

"LEYLA PERDE ARKASINDAN DEVLET YÖNETTİ"
Trabelsi ailesinin üyelerine ve saray yetkililerine göre Bin Ali, 53 yaşındaki eski kuaför karısının emrinde hareket ediyordu.

Prostat kanserinin takatten düşürdüğü Bin Ali 2009 yılında iktidardan ayrılma niyeti olduğunu açıklamıştı. Ancak Leyla Bin Ali’nin buna karşı çıkarak perde arkasından eşinin yerine ülkeyi yönetmeye başladığı iddia edildi.

Aile üyelerinden biri, “Leyla’ya göre senaryo açıktı. Bugün altı yaşında olan oğlu Muhammed büyüyüp iktidara geçme yaşına gelene kadar iktidar onda olacaktı” dedi.
O UÇAKTA NELER YAŞANDI?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
cok yazik.Boyle guzel bir ulke tarihinde, Osmanli yonetimi haric hic bir zaman istikrar yakalayamadi sanirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000