15 Ocak 2011, Cumartesi 08:40:29

O UÇAKTA KİM VARDI?

Sardinya Hava Limanı'na bir Tunus uçağının acil iniş yapması, Eski Tunus Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin İtalya'ya gelmiş olabileceği iddiasını gündeme getirdi.
Sardinya adasındaki Cagliari kentinde bulunan Elmas Hava Limanı'na Tunus'a ait bir sivil uçağın acil iniş yaptığı açıklandı. Sivil uçağın Tunus'tan Paris'e gittiği sırada Elmas Hava Limanı'ndan acil iniş izni istediği ve de İtalyan yetkililerin uçağın inişine izin verdikleri belirtildi.

Acil iniş izni sırasında pilotun uçaktaki yolculara ilişkin soruyu, "İki pilot, bir de kadın hostes" diye yanıtladığı da kaydedildi. İtalyan makamları, Cagliari'ye acil iniş yapan uçakta Bin Ali'nin bulunduğu iddialarını doğrulamaktan kaçındı.

Bununla birlikte İtalyan makamlarının, Cagliari'de yakıt ikmali yapan uçağa Elmas Hava Limanı'nı ''terk etme'' çağrısında bulunması da dikkati çekti. Ancak uçağın hava limanından ayrılmadığı, İtalyan yetkililerle pazarlıkların sürdüğü belirtildi.

Bazı İtalyan haber ajansları ise Elmas Havalimanı'nda bekleyen uçakta Bin Ali ailesinden bazı kişilerin olabileceğini iddia etti.

Merkezi Katar'da bulunan El Cezire televizyonu, Tunus kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Bin Ali'nin Tunus'tan dört askeri helikopterle önce Malta'ya gittiği, oradan ise bir sivil uçakla körfez ülkelerinden birine geçtiğini ileri sürmüştü. El Cezire, İtalya ihtimalinden söz edilmeye başlanan dakikalarda geçtiği son dakika haberinde ise Bin Ali'nin bulunduğu uçağın nihai hedefinin Birleşik Arap Emirlikleri veya Suudi Arabistan olabileceği iddiasında da bulundu.

Dubai merkezli El Arabiyye televizyonu ise Bin Ali'nin Katar'a gitmiş olabileceğini ileri sürmüştü.
O UÇAKTA KİM VARDI?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000