15 Ekim 2017, Pazar 13:35:52

O uçaklara kaldırılma kararı

Mecliste görüşülen "torba yasa" tasarında yer alan düzenlemeyle, havalimanlarında bulunan ve yer işgal eden kullanılamaz durumdaki 25 uçak, bulundukları yerden kaldırılacak.
  • yerde kaldiklari sure icin park parasi gecirin sahibine, satistan gelen parayi niye veriyosunuz adamlari borclu cikarmak varken,
  • Suriyelilere işgal etmış durumda onları kaldırırsanız iyi olur
  • Çorlu,Atatürk, Adana vb meydanlarda da cessna tipi terkedilmiş veya akıbeti belirsiz uçaklar yer işgal ediyorlar.Bu uçaklarda kaldırılmalı.Özellikle Çorluda TARKİM in 5 uçağı AKTİF park sahasında yer işgal ediyor.
  • Bana verebilirler
  • SAW'daki 9L-LDU bu kapsama neden girmedi acaba?
  • One cikanlar, Erzurum da IL-76, Istanbul da Cat Cargo An-12 ve Sabiha Gokcen de Cargo 707. Bunlar muzelik tayyareler, cop yapip hurdaciya satmak yazik olur. Gurcistan Il-76 si Van depremi icin yardim tasiyan tayyareydi yerde kal oldu. DHMI ona borc cikarmamistir umarim.
  • Esenboğa'dakileri hiç görmedim. Bir Antonov yatıyor genelde ama bazen de görünmüyor demek ki uçabiliyor o. Belki genel havacılık tarafında vardır.
  • SKY ANTALYA 737-400 TC-SKF
  • Ucaklr acaba hangi batan firmanin? Tescillerini bilen var mi acaba?
  • Tek parti hükümetinde 15 yıl sonra bile bürokratlar ancak çözüm, karar ve sonuç alabiliyorlar. Bürokrasinin işleyiş hızı muhteşem bizde.
Mecliste görüşülen "torba yasa" tasarında yer alan düzenlemeyle, havalimanlarında bulunan ve yer işgal eden kullanılamaz durumdaki 25 uçak, bulundukları yerden kaldırılacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nda yer alan düzenleme, havalimanlarında bulunan ve yer işgal eden kullanılamaz durumdaki 25 uçağın, bulundukları yerden kaldırılmasına olanak sağlıyor.

Maddeyle ilgili bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, özellikle sirkülasyon olan havalimanlarındaki park yerlerinin çok değerli olduğunu söyledi.

Buralarda sahipsiz ya da kaldırılmayan hacizli uçakların bulunmasının havalimanı operasyonunu ciddi anlamda etkilediğini belirten Birdal, geçen yılın verilerine göre, Atatürk Havalimanı'nın yılda yaklaşık 466 bin uçağa hizmet verdiğini kaydetti.

Bugün itibarıyla havalimanlarında uçma kabiliyeti kaybetmiş 25 uçak bulunduğunu; bunların 20'sinin Atatürk Havalimanı'nda, 4'ünün Esenboğa Havalimanı'nda, birinin de Erzurum’da olduğunu bildirdi. Birdal, şu bilgileri verdi:

"Bunların hurdaya ayrılmaktan başka bir şekilde meydan dışına çıkarılması mümkün değil. Bu yasa düzenlemesiyle bunların kaldırılması için belli bir süre verilecek. Eğer zamanında kaldırılmazsa ve üzerinde uçma kabiliyetini kaybettiğine dair rapor varsa sicilden terkin edilerek hurdaya ayrılıp hurdası satılacak. Haciz müdürlüklerinin sıralamasına göre ilgililere bedeli ödenecek.

Eğer yabancı tescilliyse sicilden terkin yetkimiz yok ama ancak yine bunlar da uçma kabiliyetini kaybettiği için hurda olarak satılıp bedeli açılacak bir hesapta bloke edilecek. Buradaki asıl murat edilen husus havalimanlarımızdaki park yerlerinin uçamayan uçaklar tarafından işgal edilmemesi."

Genelde, bir uçağın havalimanına indiği zaman, hacizli olup olmadığını bilemediklerini, bunun daha sonradan gelen bildirimlerle ortaya çıktığını belirten Birdal, "Ancak uçağın asıl sahibi bunu bildiği için para eden parçalarını, örneğin motorunu hemen satıyor. Sonrasında müzekkereleri gelmeye başladıktan sonra biz bu uçağın hacizli olduğunu anlıyoruz ama asıl para eden kısmı da elden çıkmış oluyor. Dolayısıyla havalimanını bir uçak mezarlığı olarak kullanmak istiyorlar. Yani uçak alınıp götürülürse biz herhangi bir şey talep etmiyoruz ama sahip çıkılmazsa, uçağı orada tutmaya devam ederse de park yerini boşaltmak adına böyle bir uygulamaya ihtiyacımız var." dedi.

 

O uçaklara kaldırılma kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

park parasi ~ 7 yıl önce
yerde kaldiklari sure icin park parasi gecirin sahibine, satistan gelen parayi niye veriyosunuz adamlari borclu cikarmak varken,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 7 yıl önce
Suriyelilere işgal etmış durumda onları kaldırırsanız iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müsteşar ~ 7 yıl önce
Çorlu,Atatürk, Adana vb meydanlarda da cessna tipi terkedilmiş veya akıbeti belirsiz uçaklar yer işgal ediyorlar.Bu uçaklarda kaldırılmalı.Özellikle Çorluda TARKİM in 5 uçağı AKTİF park sahasında yer işgal ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Bana verebilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RodaAir ~ 7 yıl önce
SAW'daki 9L-LDU bu kapsama neden girmedi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sierra leone B707 ~ 7 yıl önce
Uçak movement sahasını işgal etmiyor.
İşgaliye ~ 7 yıl önce
Tarlada duruyor
B707 ~ 7 yıl önce
Yangın tatbikatı için kullanılıyor
hurda ~ 7 yıl önce
pist başı yapan uçaklardaki yolcuların moralini bozmak için bekliyor
Estimate Nubar ~ 7 yıl önce
One cikanlar, Erzurum da IL-76, Istanbul da Cat Cargo An-12 ve Sabiha Gokcen de Cargo 707. Bunlar muzelik tayyareler, cop yapip hurdaciya satmak yazik olur. Gurcistan Il-76 si Van depremi icin yardim tasiyan tayyareydi yerde kal oldu. DHMI ona borc cikarmamistir umarim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 7 yıl önce
Esenboğa'dakileri hiç görmedim. Bir Antonov yatıyor genelde ama bazen de görünmüyor demek ki uçabiliyor o. Belki genel havacılık tarafında vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKY ~ 7 yıl önce
SKY ANTALYA 737-400 TC-SKF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merakli ~ 7 yıl önce
Ucaklr acaba hangi batan firmanin? Tescillerini bilen var mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birkaçı ~ 7 yıl önce
Boshporus europa airlinese ait birkaç tane uçak var bilmiyorum başka hangi firmaların uçakları var orada
no subject ~ 7 yıl önce
Cessna'lar var, C172. Bir tane de Seneca sanirim
Uçantk ~ 7 yıl önce
Bosporusun üç uçağı var sanırım. Yanında bir park pozisyonunda beklerken görüştüm.
Yolcu ~ 7 yıl önce
Tek parti hükümetinde 15 yıl sonra bile bürokratlar ancak çözüm, karar ve sonuç alabiliyorlar. Bürokrasinin işleyiş hızı muhteşem bizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000