24 Ocak 2011, Pazartesi 08:32:52

O UÇAKLAR "ZİYARET AMAÇLI" GELMİŞ!

ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson imzalı belgede İncirlik Üssü’nün “El Kaide militanlarının işkence üssü Guantanamo’ya” taşınması için Türkiye’nin izniyle kullanıldığı basına yansıdı.
  • Bizde yedik...
  • Hangi hükümet olsa hiç fark etmez belli ölçülerde tamam demek zorundasınız. A partisi ben izin vermem diyor b partisi nasıl oluyor diyor bunlar hikaye karşınızdaki güç amerika dır, üssün giriş ve çıkışlarını türk silahlı kuvvetleri kontrol eder, denetler, ayrıca üssün çevre güvenliğindende türk silahlı kuvvetleri sorumludur, üssün içerisine gelince türk ve amerikalı inzibatlar sorumludur...
  • Babacan daha kendi ülkesinde neyin ne olduğunu bilmiyor. Hiç konuşmasın bari, batıyor. Ne yapmış CIA uçakları bir fincan kahve içmeye mi durmuş? Çocuk bile kanmaz buna.

WikiLeaks geçen hafta ilginç bir belge yayımladı. Dönemin ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson imzalı belgede İncirlik Üssü’nün “El Kaide militanlarının işkence üssü Guantanamo’ya” taşınması için Türkiye’nin izniyle kullanıldığı basına yansıdı. Belgelere göre, Türk hükümetinin 2002’de verdiği ve 2006 Şubatı’na kadar süren izin kapsamında İncirlik Üssü’ne CIA “24 uçuş yaptı.”

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, 2005’ten beri bu konuyu soru önergeleriyle gündeme taşıyordu. WikiLeaks belgeleri ile iddialar doğrulanınca, Ersin bu dönemin Dışişleri bakanları Abdullah Gül ile Ali Babacan’a yönelttiği sorular ve yanıtlarını anımsattı. Ersin ilk soru önergesini Abdullah Gül’ün yanıtlaması istemiyle vermişti. Ersin, İncirlik Üssü’nün ABD tarafından “El Kaide militanlarının Guantanamo işkence üssüne taşınması için kullanıldığı”, bazı CIA görevlilerinin de El Kaidecileri sorgulamak için Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen bir uçakla Türkiye’ye geldiği iddialarına dikkat çekiyordu. Ve bu uçağın Türk hava sahasına giriş tarihi, rotası, ne kadar kaldığı, yolcuları hakkında bilgi istiyordu. Gül verdiği yanıtta “ziyaret amacını” şöyle özetliyordu:

“15 Kasım 2005 tarihinde gerçekleştirilen uçuşta, Bakû’dan kalkan söz konusu uçak, TSİ 11.25’te Sabiha Gökçen Havaalanı’na inmiş ve 16 Kasım 2005 tarihinde TSİ 18.45’te Amsterdam’a müteveccihen anılan havalimanımızdan ayrılmıştır. Uçuş planında uçuşun iş ziyareti amaçlı olduğu ve uçağın kargosunun bulunmadığı bildirilmiştir. Söz konusu uçak her iki uçuşunda da Türk hava sahasından uçuş yapacak tüm uçakların tabi olduğu kurallar gereği, Uçuş Malumat Bölgesi girişlerinde yetkili Türk Saha Kontrol Merkezleri ile irtibata geçmiş ve uçuşlarını bu merkezlerin onayı ve kontrolü altında gerçekleştirmiştir.”

Ersin, Gül’ün Köşk’e çıkmasının ardından Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Ali Babacan’a da benzer soruları yöneltti. Babacan’ın yanıtı kestirmeden oldu:

“İddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Zira, İncirlik’teki 10. Tanker Üssü tamamıyla bir Türk tesisi olup TSK’ye aittir.”

WikiLeaks-İncirlik belgeleri ortaya çıkınca Ahmet Ersin isyan etti, Meclis Başkanı’nı göreve çağırdı:

“Abdullah Gül ve Ali Babacan Meclis’i yanıltmıştır. Meclis iğfal edilmiştir, Meclis Başkanlığı gereğini yapmalıdır.”

(Cumhuriyet)

O UÇAKLAR "ZİYARET AMAÇLI" GELMİŞ!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bizde yedik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi hükümet olsa hiç fark etmez belli ölçülerde tamam demek zorundasınız. A partisi ben izin vermem diyor b partisi nasıl oluyor diyor bunlar hikaye karşınızdaki güç amerika dır, üssün giriş ve çıkışlarını türk silahlı kuvvetleri kontrol eder, denetler, ayrıca üssün çevre güvenliğindende türk silahlı kuvvetleri sorumludur, üssün içerisine gelince türk ve amerikalı inzibatlar sorumludur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Babacan daha kendi ülkesinde neyin ne olduğunu bilmiyor. Hiç konuşmasın bari, batıyor. Ne yapmış CIA uçakları bir fincan kahve içmeye mi durmuş? Çocuk bile kanmaz buna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000