13 Kasım 2013, Çarşamba 10:34:41

O UÇAK YILLAR SONRA ÇIKARILACAK

1996’da Sakız Adası açıklarında düşen F-16’nın pilotu Nail Erdoğan’ın naaşı çıkarılacak...
  • Bu kardesimizin adini yapilacak bir köprü,park yada ucaga (Buna benzer ) ismini verelim. Bu tür sehitlerimizi analim ve yasatalim...
  • arsiv.ntvmsnbc.com/news/108379.asp Kendi araştırma gemimize çıkartma yeteneğine sahip bir ülke Türkiye bık bık bık :) bilmiyorsan sus kardeşim. piri reise alınan jenaratör 400 bin lira için gümrüğe takıldığından haberin olmayabilir kardeşim ama suriyenin vurduğu jette şehit olan kardeşlerimizin naaşını amerikalıların çıkardığınıdamı duymadın? bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışma.
  • Bu ülkede .bu haberi okuduktan sonrakendi öz cocuklarina kapilari kapatan THY utanir umarim......
  • 17 yıldır nerdeydiniz ? Şehide balıkların dokunmamış olduğunu düşünsek bile , yunanla bir yazışma sonucu sakız adası önlerinde araştırma yapılıp şehiit ve kuş çıkarılamazmıydı ? Peki araştırma gemisi aldık ama bu gemi daha önce amerikanındı.Çağırılsa gelip çıkartabilirdi şehidi ?
  • Yunanlı Türkten iyidir yaklaşımı var sanki, yani özel yetenek gerektiren bir konu olsa Türk bulunamamış alınmıştır derim ancak bakıyorsun adam küçük gövdeye ikinci pilot alınmış, kardeşim al bir Türk ü adam evine ekmek götürsün, öyle özel yetenek gösteren bir konu değil, 200 saat uçuşu olan adamları koymuyormusun ikinci pilot olarak? o zaman koy bir Türk oda öğrensin bu işleri üstelik bir Türk aile bu işten ekmek yesin..Bak nice şehitlerimiz var, içimiz sızlamasın.
  • THY AO 'nın kendi bünyesinde çalıştırdığı yunan pilotların öz-geçmişine ne kadar vakıf ?
  • Türk uçakları tarafından vurulan yunan..... tarzında bir haber okusaydım, sanki genelde biz vurulmuşuz, bizim başımıza kesekağıdı geçirilmiş, savaşma gücümüz yok hep dayak yemişiz filan.
  • hanği teknolojiyle çıkartacaklar acaba? hemen japonlardan yardım isteyelim :)) :))
  • Biraz o şehidimizin ailesi yerine koyun kendinizi?? O yüce insan bu ülke için şehit oldu ama hala gerekli saygı gösterilip sevdiklerine cenazesini teslim edemedik ve ailesi alıp toprağa veremedi o yüce insanı.İnsanın o denize baktıkça her gün içi erir,biraz empati lütfen..Niçin geçen yıllara rağmen imkanlarımız sonuna kadar kullanılmadı neden? Bu kadar mı ucuz hayatlar..

Başbakan Erdoğan’ın talimatı üzerine Ege Denizi’nde 8 Ekim 1996’da görev yaparken Yunan savaş uçaklarıyla girdiği “it dalaşı” sırasında Sakız Adası açıklarında düşen F-16 uçağının pilotu Nail Erdoğan’ın naaşı olaydan tam 17 yıl sonra çıkarılacak. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın da bu konuda talimat verdiğini vurgulayarak, “Ben de arkadaşlarımıza söyledim. Suriye açıklarında düşen uçağımızı bin 285 metreden aldık. Burada 400 metre. Biz 400 metreden gerek hurdayı, gerekse şehidimizin naaşının çıkarılması için kararı verdik. Belli bir süre içinde inşallah çıkaracağız. İnşallah yakın zamanda çıkarılacak” dedi.

Yunan uçakları vurdu

Sakız Adası güneyinde Yunan uçaklarıyla it dalaşı yapan Türk F-16’sı düşmüş, Pilot Yarbay Osman Çilekli kurtulurken, öğretmen Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan uçakla birlikte denize düşmüştü. Yıllar sonra bir Yunan dergisi, olayın kaza olmadığını, Yunan Mirage savaş uçağının füzeyle Türk savaş uçağını vurarak düşürdüğünü yazmıştı. Gelişme üzerine şehit pilotun ailesi Yunan Hükümetine karşı AİHM’ye dava açmış ancak AİHM ailenin tazminat talebini reddetmişti.

Üç kez vuruldular

Geçen yıl 22 Haziran’da Suriye tarafından düşürülen RF-4E keşif uçağında iki pilotun şehit olmasının dışında Türk Hava Kuvvetleri’nin geçmişte iki uçağı daha başka devletler tarafından düşürüldü. Bunlardan ilki 14 Eylül 1983’te Irak Zaho Vadisi’nde yaşandı. Irak Hava Kuvvetleri tarafından vurulan Türk savaş uçağından atlayan iki pilot sağ kurtuldu. 1996’da Ege’de düşen uçakta ise bur pilot kurtuldu, biri şehit oldu. (Vatan)

O UÇAK YILLAR SONRA ÇIKARILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

BU Kardesimizin ~ 10 yıl önce
Bu kardesimizin adini yapilacak bir köprü,park yada ucaga (Buna benzer ) ismini verelim. Bu tür sehitlerimizi analim ve yasatalim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tyler ~ 10 yıl önce
arsiv.ntvmsnbc.com/news/108379.asp Kendi araştırma gemimize çıkartma yeteneğine sahip bir ülke Türkiye bık bık bık :) bilmiyorsan sus kardeşim. piri reise alınan jenaratör 400 bin lira için gümrüğe takıldığından haberin olmayabilir kardeşim ama suriyenin vurduğu jette şehit olan kardeşlerimizin naaşını amerikalıların çıkardığınıdamı duymadın? bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunan Asilli. ~ 10 yıl önce
Bu ülkede .bu haberi okuduktan sonrakendi öz cocuklarina kapilari kapatan THY utanir umarim......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkürler ~ 10 yıl önce
17 yıldır nerdeydiniz ? Şehide balıkların dokunmamış olduğunu düşünsek bile , yunanla bir yazışma sonucu sakız adası önlerinde araştırma yapılıp şehiit ve kuş çıkarılamazmıydı ? Peki araştırma gemisi aldık ama bu gemi daha önce amerikanındı.Çağırılsa gelip çıkartabilirdi şehidi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunanlı ~ 10 yıl önce
Yunanlı Türkten iyidir yaklaşımı var sanki, yani özel yetenek gerektiren bir konu olsa Türk bulunamamış alınmıştır derim ancak bakıyorsun adam küçük gövdeye ikinci pilot alınmış, kardeşim al bir Türk ü adam evine ekmek götürsün, öyle özel yetenek gösteren bir konu değil, 200 saat uçuşu olan adamları koymuyormusun ikinci pilot olarak? o zaman koy bir Türk oda öğrensin bu işleri üstelik bir Türk aile bu işten ekmek yesin..Bak nice şehitlerimiz var, içimiz sızlamasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
THY AO 'nın kendi bünyesinde çalıştırdığı yunan pilotların öz-geçmişine ne kadar vakıf ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşle ~ 10 yıl önce
Türk uçakları tarafından vurulan yunan..... tarzında bir haber okusaydım, sanki genelde biz vurulmuşuz, bizim başımıza kesekağıdı geçirilmiş, savaşma gücümüz yok hep dayak yemişiz filan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 10 yıl önce
Eeee askerlerimizin o zamanlar daha önemli işleri vardı...
cenk saysel ~ 10 yıl önce
kemal :) anladın sen
roro ~ 10 yıl önce
hanği teknolojiyle çıkartacaklar acaba? hemen japonlardan yardım isteyelim :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erör ~ 10 yıl önce
Geçen zaman içinde araştırma gemisi alındı ve filoya dahil edildi.Kendi araştırma gemimize çıkartma yeteneğine sahip bir ülke Türkiye
vatandaş ~ 10 yıl önce
Biraz o şehidimizin ailesi yerine koyun kendinizi?? O yüce insan bu ülke için şehit oldu ama hala gerekli saygı gösterilip sevdiklerine cenazesini teslim edemedik ve ailesi alıp toprağa veremedi o yüce insanı.İnsanın o denize baktıkça her gün içi erir,biraz empati lütfen..Niçin geçen yıllara rağmen imkanlarımız sonuna kadar kullanılmadı neden? Bu kadar mı ucuz hayatlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000