12 Kasım 2017, Pazar 10:51:51

O uçak turizme kazandırılacak

Kuşadası’nda 30 yıl önce denize düşen 6 kişilik sivil uçağın sualtı turizmine kazandırılması için çalışmalar devam ediyor
  • Thy dhm shgm tgs celebi havas
  • kolombiyadan yola cıktılar dea ajanı pilot maykıl lakır pablo eskobardan enson ucusta zamanında kalkmadıgı ıcın aldıgı tokattan intikam almak için ucagı denıze batırdı.simdi bu sıralar maykıl davutlar da şnternet kafe calıstırıyor
  • sen de araştırma sonucunu raporla önümüzdeki haftaya. masamda istiyorum
  • İyi hoş turizm de, koskoca A300. Bu uçakta bulunan tüm yapısal malzemeler, denize kirliliği araştırılıyor mu acaba? İçerdiği maddelerin nasıl bir etkisi var sudaki canlılar ve su için?

Kuşadası’nda 30 yıl önce denize düşen 6 kişilik sivil uçağın sualtı turizmine kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

Kuşadası’nda Dilek Yarımadası, Büyük Menderes Deltası Milli Parkı açıklarında bulunan uçak batığının sualtı turizmine kazandırılması için çalışma yapılıyor. 30 yıl önce denize düşen sivil uçak, batırılan en büyük uçak olan Airbus A300 ile Kuşadası’nın turizmine katkı sağlayacak. Suyun altında bulunan, 2 pilot ve 4 yolcu taşıyabilen, tek motorlu, pervaneli  nakliye ve yolcu uçağının arıza sonucu düştüğü tahmin ediliyor.

Uçağın 2018 yılı turizm sezonunda sualtıseverlere hizmet vermesi yönündeki çalışmalara hız verilirken, sualtı fotoğrafçısı Ali Ethem Keskin, halen tek parça olan uçağın dalgıçların ilgisini çekeceğini söyledi. Uçağı görüntüleyen Keskin, “Rotası, modeli, ne taşıdığı ve nasıl düştüğü gibi bilgilere erişildiğinde hikayesi daha çok ilgi çekecek. Yurt dışında bu tür batıklardan bölge insanı çok faydalanır. Hem konaklama hem dalış turizmi için önemli bir kaynak. Suyun altındaki görüşün iyi ve derinliğin fazla olmaması, doğanın Kuşadası’na bir armağan verdiğini düşündürüyor. Değerlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘Her dalışta büyük heyecan’

Uçağı Cüneyt Çakın ile bulan dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu, yaptıkları her dalışta heyecan duyduklarını söyledi. Saraçoğlu, “Kuşadası Körfezi ile ilgili hep  efsaneler duyardık. Uçağın düştüğünü görenler ya da görenlerden dinleyenler bizi hep meraka sürükledi. Uçağı bularak yeni bir hikayeye ve turizme doping etkisi yapacak bir değere kavuştuk. Ters dönmüş, tek parça ve zarar görmemiş olması uçağı daha da ilginç kılıyor. Hatta çevresinde balık kabuklular için güzel bir habitat bile oluşmuş. Sorularımıza cevap bulduktan ve uçak dalışa açıldıktan sonra Kuşadası’na büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Airbus 7 TIR ile getirilmişti

Öte yandan dünyanın en büyük uçak batığı Kuşadası’nda bulunuyor. Airbus A300 yolcu uçağı, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından haziran ayında batırılmıştı. Bölgenin turizmine katkı sağlaması için batırılan uçak 270 bin TL’ye alınmıştı. 54 metre uzunluğunda, 44 metre kanat genişliğindeki Airbus A300, Türkiye’ye 7 TIR ile getirilmişti.

Dalgıçlar uçağı böyle bulmuştu

O uçak turizme kazandırılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Suclu ~ 6 yıl önce
Thy dhm shgm tgs celebi havas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kolombiya ~ 6 yıl önce
kolombiyadan yola cıktılar dea ajanı pilot maykıl lakır pablo eskobardan enson ucusta zamanında kalkmadıgı ıcın aldıgı tokattan intikam almak için ucagı denıze batırdı.simdi bu sıralar maykıl davutlar da şnternet kafe calıstırıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferine ~ 6 yıl önce
sen de araştırma sonucunu raporla önümüzdeki haftaya. masamda istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak & Deniz ~ 6 yıl önce
İyi hoş turizm de, koskoca A300. Bu uçakta bulunan tüm yapısal malzemeler, denize kirliliği araştırılıyor mu acaba? İçerdiği maddelerin nasıl bir etkisi var sudaki canlılar ve su için?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin ~ 6 yıl önce
Iste sen de bunu arastirip bizimle paylas bu hafta icinde
Yorum ~ 6 yıl önce
Maalesef haklısınız.
F/O ~ 6 yıl önce
Yurt dışında turizme destek için değil ama zemini kazıyan troll balikcilarini engellemek için bu tarz uygulamalar var yunanistan duvar büyüklüğünde x Demirler atmıştı abd eski tren vagon larını atmışti aynı zamanda balıklar a yuvada oluyor. Yani suya zararı bilimsel ama faydası da kaçınılmaz bu gidişle 3 tarafı deniz ülkemizde plastik kaplardan balık sosundan baska birsey yiyemeyecegiz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000