07 Şubat 2013, Perşembe 08:02:50

O UÇAK KAZASI UNUTULMUYOR

Sir Alex Ferguson, 1958 yılında Manchester Unitedlı 8 futbolcunun da aralarında bulunduğu 23 kişinin yaşamını kaybettiği uçak kazasını unutamıyor.
  • adamlar 1958 yılında ölenlerini hatırlarken biz dün emekli olmuş olan yaşayanlarımızı hatırlamaz ama adamların kültürüne dil uzatırız. (bu arada kadınlarımızı, kızlarımızı, annelerimizi, kız kardeşlerimizi günde ortalama 3 kadın öldürürüz- o kadar sıradanlaştıki durum artık medya bile haberleştirmiyor)

Sir Alex Ferguson, 1958 yılında Manchester Unitedlı 8 futbolcunun da aralarında bulunduğu 23 kişinin yaşamını kaybettiği uçak kazasını unutamıyor.

Bundan tam 55 yıl önce, 6 Şubat 1958 yılında Münih’te kalkışın hemen ardından gerçekleşen ve 8’i Manchester Unitedlı futbolcular olmak üzere 23 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası sırasında 16 yaşında olan Ferguson, o gün yaşadıklarını dün gibi hatırlıyor. 71 yaşındaki deneyimli teknik adam BBC’ye yaptığı açıklamada, “Olaydan çok etkilenmiştim. Çok üzücü bir olaydı. Birçoğu unutmuş olabilir ama benim gibiler içinse asla unutulmayacak bir gündü” ifadelerini kullandı.

Her yıl olayı yeniden hatırlayıp üzüldüğünü söyleyen Ferguson, yaşanan trajedide hayatını kaybeden oyuncuların çok başarılı olduklarını da dile getirdi.

10 YIL SONRA ŞAMPİYONLUK

 

Yaşanan kazada United ve İngiltere milli takımı kaptanı Roger Byrne (28), Mark Jones (24), Geoff Bent (25), Eddie Colman (21), Tommy Taylor (26), David Pegg (22), Liam Whelan (22) ve Duncan Edwards (21) hayatını kaybetmişti. İki futbolcu bir daha futbol oynayamayacak derecede yaralanırken, teknik direktör Matt Busby ise ölümden dönmüş ve dokuz hafta sonra ancak taburcu edilebilmişti.

Kazadan yalnızca 13 gün sonra Manchester United yeniden sahaya çıkmıştı; kazadan sağ kurtulan Harry Gregg ve Bill Foulkes de kadrodaydı. İngiliz ekibi olaydan 10 yıl sonra yine Busby yönetiminde ve o gün Münih’teki uçakta bulunan Foulkes ve Sir Bobby Charlton’la birlikte Avrupa Kupası’nı kazanacaktı…

 

O UÇAK KAZASI UNUTULMUYOR

Yorumlar

prometheus ~ 11 yıl önce
adamlar 1958 yılında ölenlerini hatırlarken biz dün emekli olmuş olan yaşayanlarımızı hatırlamaz ama adamların kültürüne dil uzatırız. (bu arada kadınlarımızı, kızlarımızı, annelerimizi, kız kardeşlerimizi günde ortalama 3 kadın öldürürüz- o kadar sıradanlaştıki durum artık medya bile haberleştirmiyor)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000