12 Haziran 2019, Çarşamba 16:34:52

O uçak için harekete geçildi

Van'da 8 yıl önce meydana gelen depremde yardım malzemesi getiren SKY Georgia Airlines firmasına ait uçak, aprondaki kazada kokpitinde oluşan hasar nedeniyle 8 yıldır Erzurum Havalimanında bekliyor.
  • Gillet icin
  • kütüphane ,restoran, yapacağınıza fakültelerin motor havacılık bölümüne hibe edin de öğrenciler tetkik yapsin
  • Sadece cockpit kısmı sıkıntılı ve bunların aklına gelen uçağı hurda uçak statüsüne sokup kütüphane yapmak mı. Hayır millet kıraathanesi olsun
  • Van da 1 yıl boyunca 24 saat 6 uçak park yerine 10 uçak park edilerek deprem süreci atlatıldı ve hiç bir kaza-kırım yaşanmadı. Dönemin Yöneticileri ve ilgili personel demek ki işlerine hakimmişler. Bu uçak yardım amaçlı geldiyse ve kazanın suçlusu pilotlar değil ise Devlet olarak gereğini yaparak uçağı tamir edip geri yollamamız gerekirdi. Utanç verici bir durum bence. Bir daha bize uçak göndermezler sanırım başka ülkeler.
  • bence, gereekli onarım yapıldıktan sonra cumhurbaşkanına makam uçağı olarak tahsis edilsin.
  • Mukavvadan evcağızlar yapmaca... Onca yıl bekleyip sonunda da kütüphane yapma fikri çıkması... Bravo ya! Aklınızı seveyim.
  • Gerçekten bilmediğimden soruyorum. Uçaktan vazgeçilebilecek kadar maliyetli nasıl bir hasar meydana gelmiş olabilir?
  • Arkadas motorunu cikarin kopyalayin ve kendi yapacagimiz ucaklarda kullanin. Hicbirsey bulamadiniz tamir ettirin yeni bir kargo sirketi acin kullanin. ne zaman ogrenecegiz su kafamizi kullanmayi bilmiyorum ki?
  • harekete geçildi derken? Nerde hareket? :))))
  • Uzay ve havacılık Mühendislik fakülteleri astronot yetiştiriyor ya! Birinin aklına gelmiyor ki hibe edilsin imalat teknikleri incelensin malzeme bilgisi edinilsin yok cafe yok kitap yok okula bağışlayıp söktak yapılsın. Bahse gelen uçak Sovyet havacılığının bir parçası adamlar uzayda!

Van'da 8 yıl önce meydana gelen depremde yardım malzemesi getiren SKY Georgia Airlines firmasına ait uçak, aprondaki kazada kokpitinde oluşan hasar nedeniyle 8 yıldır Erzurum Havalimanında bekliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, uçağın geleceği için çalışmalara başlandığını ifade ederek eğer onay çıkarsa uçağı kütüphane gibi farlı projelerde de kullanacaklarını söyledi.

Van'da meydana gelen depremin ardından 31 Ekim 2011 tarihinde yardım malzemesi getiren Kırgızistan'a ait uçağın çarptığı Gürcistan'a ait uçağın kokpit kısmı ağır hasar gördü. O günden beri Erzurum Havalimanında bekletilen uçağın onarımı Gürcü yetkililerce yapılmadı.

Yetkililer, kazanın ardından vakit kaybedilmeden gerekli kaza tutanakları tutularak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne gönderildiğini, ancak geçen süre içerisinde bir gelişme olmadığını belirtti.

Yardım amaçlı gelmesi dolayısıyla konma ve konaklama ücreti alınmayan uçak, halen ilgili firma ve Gürcülerce alınmayı bekliyor.

Uçak, Erzurum Havalimanına deprem sonrası yardım amaçlı gelmiş olmasaydı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ücret tarifesi gereği işletmecisine uçağın ağırlığı dikkate alınarak ton başına günlük 2,5 avro konaklama ücreti fatura edilecekti.

"Ilyushing Il-76TD" tipi uçağının yaklaşık 170 tonluk olduğu göz önüne alındığında uçağın günlük konaklama ücreti 425 avroya, yıllık ise 155 bin 125 avroya karşılık gelecekti.

Erzurum Havalimanında incelemelerde bulunan Vali Memiş, uçak için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Uçak konusunda bir çalışma yapacağız. Mecliste uluslararası sözleşme var biz o konuyu takip ediyoruz. Uçaktan kurtulmak istiyoruz. Bazen böyle ilginç olaylarla karşılaşıyoruz. Eğer bize kalırsa başka bir şekilde değerlendirebiliriz. Kütüphane olarak da kullanılan uçaklar var o şekilde de düşünebiliriz” dedi. 

O uçak için harekete geçildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Antonov ~ 5 yıl önce
Gillet icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gzt ~ 5 yıl önce
kütüphane ,restoran, yapacağınıza fakültelerin motor havacılık bölümüne hibe edin de öğrenciler tetkik yapsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 5 yıl önce
Sadece cockpit kısmı sıkıntılı ve bunların aklına gelen uçağı hurda uçak statüsüne sokup kütüphane yapmak mı. Hayır millet kıraathanesi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foroz ~ 5 yıl önce
Uçağın çok eski olması ve kokpitteki asıl maliyetli kısım olan elektronik aksamın zarar görmesi ve tamirat edildiğinde harcı borcunu kurtarmayacağından tamir edilmedi.
DHMİ ~ 5 yıl önce
Van da 1 yıl boyunca 24 saat 6 uçak park yerine 10 uçak park edilerek deprem süreci atlatıldı ve hiç bir kaza-kırım yaşanmadı. Dönemin Yöneticileri ve ilgili personel demek ki işlerine hakimmişler. Bu uçak yardım amaçlı geldiyse ve kazanın suçlusu pilotlar değil ise Devlet olarak gereğini yaparak uçağı tamir edip geri yollamamız gerekirdi. Utanç verici bir durum bence. Bir daha bize uçak göndermezler sanırım başka ülkeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabriye topal ~ 5 yıl önce
bence, gereekli onarım yapıldıktan sonra cumhurbaşkanına makam uçağı olarak tahsis edilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flight attendant abroad. ~ 5 yıl önce
Cumhurbaskaninin ucagi gayet iyi,belki a380 alinabilir ileride daha iyisi..kohne ucagi kendine sakla.
gerek yok ~ 5 yıl önce
hemen teslim edilsin. hatta sarayın bahçesine konsun direk. üzerine sera naylonu çekilsin başına da muhafız dikiksin
8 yıl ~ 5 yıl önce
Mukavvadan evcağızlar yapmaca... Onca yıl bekleyip sonunda da kütüphane yapma fikri çıkması... Bravo ya! Aklınızı seveyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliyet ne olabilir ki? ~ 5 yıl önce
Gerçekten bilmediğimden soruyorum. Uçaktan vazgeçilebilecek kadar maliyetli nasıl bir hasar meydana gelmiş olabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Yerde oluşan çarpışma nedeniyle kokpit içinde bulunan çoğu komponentlerde ciddi hasarlar mevcut. Çoğu ticari tipte iniş takımları, güç üniteleri ve kokpit komponentleri hariç adam akıllı para edecek bir şey yok. Dolayısıyla uçağın bekletilmesinin sebebi fikrimce budur.
kargo ~ 5 yıl önce
Arkadas motorunu cikarin kopyalayin ve kendi yapacagimiz ucaklarda kullanin. Hicbirsey bulamadiniz tamir ettirin yeni bir kargo sirketi acin kullanin. ne zaman ogrenecegiz su kafamizi kullanmayi bilmiyorum ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hareket? ~ 5 yıl önce
harekete geçildi derken? Nerde hareket? :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hareket geçildi ~ 5 yıl önce
Yetkili hareketi. :Google Search( havalimanında unutulan eski Rus uçağı nasıl değerlendirilir.....
Boş işler ~ 5 yıl önce
Uzay ve havacılık Mühendislik fakülteleri astronot yetiştiriyor ya! Birinin aklına gelmiyor ki hibe edilsin imalat teknikleri incelensin malzeme bilgisi edinilsin yok cafe yok kitap yok okula bağışlayıp söktak yapılsın. Bahse gelen uçak Sovyet havacılığının bir parçası adamlar uzayda!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000