05 Ocak 2019, Cumartesi 08:52:55

O uçak ambargo mağduru oldu!

Dubai-Oslo seferi sırasında motoru arızalanan Norwegian'a ait uçak, ABD yaptırımları nedeniyle İran'da mahsur kaldı.
  • sanki lanetli topraklar
  • bunlara hak, Uçakların bakimini yapamıyorlar Maddi sorunları büyük ve Türk şirketlerinden aldiklari Depositi geri vermiyorlar. Yönetim sıfır yakanda batarlar veya satılırlar.
  • yahu sen tekniği neden karistiriyorsun birak kim degistiriyorsa degistirsin
  • Bu durumda tüm şirketlerin İran’a olan uçuşlarını durdurmaları lazım. Yerdeki bir uçak arıza yaparsa ve nogo olursa uçak oradan kalkamayacak demektir
  • Olan Norveçe olmuş acıdım:((
  • Türkiye'ye ambargo yok burdan havaleli motor transferi bu işi çözer
  • NORGE vatandasligi verirseniz gelir motoru yaparim yoksa iranlilarla nargile icersiniz. norvecte bi saat emek 25$. bu da eder gunde calisma mesai derken. 7.000$ oooo guzel para.
  • Ne ugrasiyorsunuz single engine ferry take off yapip Dubai de halledersiniz . Pilot Iran a niye India ki .
  • Thy den destek alsalar sorun giderilir . Türkiye ambargodan muaf thy teknikte uçağın motorunu değiştirecek teknik ekip var .

Dubai-Oslo seferi sırasında motoru arızalanan Norwegian'a ait uçak, ABD yaptırımları nedeniyle İran'da mahsur kaldı.

İran medyasındaki haberlere göre, 14 Aralık 2018'de Dubai-Oslo seferi sırasında Şiraz'a zorunlu iniş gerçekleştiren Norwegian'a ait uçaktaki arıza yaptırımlar nedeniyle giderilemiyor.

Norwegian'ın Şiraz'a uzman bir ekip gönderdiği ancak uçağın yeni bir motora ihtiyaç duyduğu, İran'a uygulanan ambargolar nedeniyle de bu motorun sağlanabilmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor.

Arıza yapan uçağın içindeki yolcu ve mürettebattan oluşan 187 kişi bir sonraki gün Oslo'ya nakledildi ancak uçak, o tarihten bu yana İran'ın Şiraz kentinde Norveç'in motorun değiştirilmesi için ABD'den alacağı özel izni bekliyor.

Bu arada acil iniş nedeniyle İran'a girmek zorunda kalan yolcuların da bundan sonra ABD'ye gidebilmek için vize almak zorunda kalacakları ifade ediliyor.

ABD'nin 7 Ağustos'ta İran'a yönelik yeniden uygulamaya başladığı birinci aşama yaptırımlar çerçevesinde İran hükümetinin, ABD doları satın alması, altın ve değerli madenlerle ticaret yapması yasaklandı.

İran'ın çelik, kömür, alüminyum ticareti ile otomotiv sektörüne yaptırım uygulandı. Tahran'a sivil havacılık yaptırımları geri getirildi, yaptırımlar kapsamında İran'ın yolcu uçakları ve uçak parçası ithalatı engellendi.

İran'ın para birimi tümen üzerinden ülke dışında gerçekleşecek önemli işlemlere kısıtlamalar uygulandı ve ABD'ye İran tarafından yapılan el yapımı halı ve gıda ürünlerinin ihracatı yasaklandı.

 

O uçak ambargo mağduru oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

cacık ~ 5 yıl önce
sanki lanetli topraklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ambargo ~ 5 yıl önce
bunlara hak, Uçakların bakimini yapamıyorlar Maddi sorunları büyük ve Türk şirketlerinden aldiklari Depositi geri vermiyorlar. Yönetim sıfır yakanda batarlar veya satılırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim? ~ 5 yıl önce
Yakında batacak olan kim?
Glikoz şurubu ~ 5 yıl önce
Yiyin glikoz şurubunu yarasın, afiyet olsun. Okumak lazım glikoz şurubu ne yapıyormuş...
teknik ~ 5 yıl önce
yahu sen tekniği neden karistiriyorsun birak kim degistiriyorsa degistirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk firmaları??? ~ 5 yıl önce
Bu durumda tüm şirketlerin İran’a olan uçuşlarını durdurmaları lazım. Yerdeki bir uçak arıza yaparsa ve nogo olursa uçak oradan kalkamayacak demektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Norveçli ~ 5 yıl önce
Olan Norveçe olmuş acıdım:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kolay yolu ~ 5 yıl önce
Türkiye'ye ambargo yok burdan havaleli motor transferi bu işi çözer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayrullah ~ 5 yıl önce
NORGE vatandasligi verirseniz gelir motoru yaparim yoksa iranlilarla nargile icersiniz. norvecte bi saat emek 25$. bu da eder gunde calisma mesai derken. 7.000$ oooo guzel para.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Single engine take off ~ 5 yıl önce
Ne ugrasiyorsunuz single engine ferry take off yapip Dubai de halledersiniz . Pilot Iran a niye India ki .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 5 yıl önce
Thy den destek alsalar sorun giderilir . Türkiye ambargodan muaf thy teknikte uçağın motorunu değiştirecek teknik ekip var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her hiyarim var diyene ~ 5 yıl önce
Tuzlukla kosmamak lazim
Mustyy ~ 5 yıl önce
Aç oku önce bi sonra fikir beyan et. THY uçakları İran uçuşlarında yakıt alabiliyor mu? Ya da İran uçakları Türkiye uçuşlarında yakıt sağlanıyor mu?? Muafmış.. Önüne gelen yorum yazıyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000