11 Ocak 2020, Cumartesi 09:41:02

O uçak 4 saatlik operasyonla kaldırıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'dan Antalya'ya gelmek üzere Sheremetyevo Havalimanı'ndan kalkan A321-200 tipi yolcu uçağı, iniş sırasında talihsiz bir olay yaşadı.
  • Herkes görüyor ki havacılıkta kahraman yine arff. Pilotlarla eşit iş yapmıyoruz evet onlar hata yapar biz telafi ederiz. Hadi pilotu geçtim uçağın iniş kalkışını izleyen küleci kadar değerimiz yok ona yanıyorum.
  • Bu başarı arff indir. Her türlü koşulda işimizin başındayız kuleciler ve radarcılar gibi inisiyatif almıyoruz demeyiz. Çalıştığımız ve hizmet verdiğimiz kurumları zarara uğratmayız.
  • Ya bu arff lerin pilotlarla derdi ne anlamıyorum. Abi ne eşit iş yapıyoruz ne eşit eğitim ve eğitim maliyetlerinden geliyoruz. Nedir bu sürekli pilotlara takıklık. Yani kusura bakmayın ama artık kabullensek çok farklı kategori işler yapıyoruz. Dünyanın tamamını bi kontrol edin mümkünse
  • Bu tayyare uçar. Gerisine yorum yapmayayım SGH la ilgili mukayeselere zaten mantıklı Notlar bırakılmış..
  • Arff e tarff gerekmez.
  • Tebrikler. ISGde neredeyse 24 saatte kaldırıldı, meydan o kadar süre kapalı kaldı.
  • ARFF abilerimiz yine iş başında
  • Baba kurtarmayıda unutmamak lazım işin büyük kısmını onlar yaptı
  • boşuna uğraşmışlar o kadar. nasıl olsa pert olacak.
  • Madem bir uçak 4 saatte kaldırılabiiyor, Sabiha Gökçende bu iş neden 22 saat sürüyor? Üstelik bu haberdeki uçak Sabiha Gökçendeki uçaktan 10 Tondan daha fazla ağırlık var. Antalya' daki kurtarma ekibi çalıştı ise Sabiha Gökçendekilerin amacı neydi acaba?

Rusya'nın başkenti Moskova'dan Antalya'ya gelmek üzere Sheremetyevo Havalimanı'ndan kalkan A321-200 tipi yolcu uçağı, iniş sırasında talihsiz bir olay yaşamıştı. Acil iniş talebinde bulunan uçağın sert iniş sonrası ön iniş takımı içeriye girerken, uçak ağır hasar görmüştü.

Moskova'dan Antalya'ya gelen A321-200 tipi VQ-BRS kuyruk tescili Nordwind uçağı iniş yaptığı esnada kırım yaparak hareket kabiliyetini kaybetmişti.

2 pisti bulunan Antalya Havalimanı'nda ana pist bu olay sonucu notamla uçuşa kapatılmıştı.

DHMİ ARFF ekipleri başarılı bir operasyonla 4 saatte uçağa pistten kaldırarak park yerine ulaştırdı.

İşte o operasyona ait görüntüler:









O uçak 4 saatlik operasyonla kaldırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Arff ~ 4 yıl önce
Herkes görüyor ki havacılıkta kahraman yine arff. Pilotlarla eşit iş yapmıyoruz evet onlar hata yapar biz telafi ederiz. Hadi pilotu geçtim uçağın iniş kalkışını izleyen küleci kadar değerimiz yok ona yanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 4 yıl önce
Bu başarı arff indir. Her türlü koşulda işimizin başındayız kuleciler ve radarcılar gibi inisiyatif almıyoruz demeyiz. Çalıştığımız ve hizmet verdiğimiz kurumları zarara uğratmayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
artist ~ 4 yıl önce
neyin başarısı neyin hayalisindesiz siz ya.ulen çekici gelmiş uçağı çekmiş tüm işi tgs yapmış.sen insiyatif alsan ne olur almasan ne olur mangalcı.yaptığınız işi ne sanıyorsunuz siz ya bi psikoloğa görünün bence toplu halde
Troll'e ~ 4 yıl önce
Diğer tüm DHMİ gibi artık memur kafasıyla iş yapılıyor artık. Bugün git yarın gel troll.
Arif ~ 4 yıl önce
Tek alabilecegin insiyatif voleybol oynamamak olur kendini onemli sanma pikacu
Arife ~ 4 yıl önce
Arff memuru olup ‘inisiyatif’ kelimesini düzgün yazabilecek biri olamayacağı için kendinizi çok belli ettiniz :(
Arff ~ 4 yıl önce
Ya bu arff lerin pilotlarla derdi ne anlamıyorum. Abi ne eşit iş yapıyoruz ne eşit eğitim ve eğitim maliyetlerinden geliyoruz. Nedir bu sürekli pilotlara takıklık. Yani kusura bakmayın ama artık kabullensek çok farklı kategori işler yapıyoruz. Dünyanın tamamını bi kontrol edin mümkünse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olcay celal ~ 4 yıl önce
Hayırdır pilot efendi üst perdeden konusyn bizimle arifler her işin ustesinden gelir.fisek gibi çocuklardır.elektrik olmazsa hiçbir şey olmaz ben ampul degistirmesem sen gece piste inebilirmisin.pilot kuleci arifci elektrikci hepimizin işin bı parçasıyız eşit uçret almalıyız adalet budur.bi ara kuleciler atıp tutuyordu havası alındı simdi pilotları basladi
Bir bilen ~ 4 yıl önce
Bu tayyare uçar. Gerisine yorum yapmayayım SGH la ilgili mukayeselere zaten mantıklı Notlar bırakılmış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 4 yıl önce
Arff e tarff gerekmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
Tebrikler. ISGde neredeyse 24 saatte kaldırıldı, meydan o kadar süre kapalı kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çünkü ~ 4 yıl önce
Orası İSG, burası Antalya.
ISG ~ 4 yıl önce
SAW'daki kurtarma operasyonu ile AYT'deki operasyon bambaşka; ne uçakların hasar durumu ne hava ne zemin şartları ne de olay şekli aynı, Kurtarma El Kitabına göre de kurtarma operasyonları farklı elbette. SAW'da da NLG yastıklarla kaldırıldı hem de bir saat içinde
F/O ~ 4 yıl önce
Toprağa gömülmüştü ve belki de kışın en rüzgarlı gününde hiç bir şekilde zarar görmeyen uçağı, zarar vermemek amacıyla VİNÇsiz çıkardılar. Antalya’daki olay da hava gün güneşlik ve büyük ihtimal pert’e ayrılan bir uçağı vinç le kaldırıp çekmişler. CCK uçuşa hazır bir şekilde bekliyor şuan :)
ARİF ~ 4 yıl önce
ARFF abilerimiz yine iş başında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BABA kurtarma VİNÇ ~ 4 yıl önce
Baba kurtarmayıda unutmamak lazım işin büyük kısmını onlar yaptı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BABA varsa ~ 4 yıl önce
Sorun çözülür kısa zamanda.
yolcu ~ 4 yıl önce
boşuna uğraşmışlar o kadar. nasıl olsa pert olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320-321 ~ 4 yıl önce
Madem bir uçak 4 saatte kaldırılabiiyor, Sabiha Gökçende bu iş neden 22 saat sürüyor? Üstelik bu haberdeki uçak Sabiha Gökçendeki uçaktan 10 Tondan daha fazla ağırlık var. Antalya' daki kurtarma ekibi çalıştı ise Sabiha Gökçendekilerin amacı neydi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüzgar ~ 4 yıl önce
1 ruzgar yok 2 uçak çamura saplanmamis zaten sert zeminde
ISG ~ 4 yıl önce
biri 1,5 metre çamurun içinde, sert zemine 40m uzaklıkta ve sağlam durumda bir uçak; diğeri piste ve kırım geçirmiş... farkı anladınızmı
Sabihada ~ 4 yıl önce
Camura derin saplandi, ve de asiri yagmur ve ruzgar vardi. Antalyada ise betonlu pistin uzerinde oldu olay. Bundan dolayidir
çlb ~ 4 yıl önce
Sawdaki uçak çamura batmıştı ve uçağa zarar vermeden kurtarılmak istenmiş olabilir, ayt deki uçak yüzde 99 pert ve direkt asfalttan kaldırılıyor
Tgs ayt ~ 4 yıl önce
Hava şartlarından olabilirmi. Antalyada pistin ortasında kaldı uçak. Sabiha da çamurda.
Fark var. ~ 4 yıl önce
Saw daki uçak toprağa gömülmüştü, bu uçak beton Pist üzerindeydi. Burun dikmesi gibi görev yapacak bir dolly gövde altına konulup çekildi. Hava da günlük güneşlik idi. Arada bayağı bir fark var.
Kpt ~ 4 yıl önce
Bir daha sefere Ağustos ayı, görüş 20km, 2 aydır yağış yok, toprak beton gibi olduğu zaman toprağa çıkarız. Kurtarma timleri her hava kabiliyetli olmalıdır. Kar yağmış olsa yazı mı bekleyeceğiz? Özellikle tek pistli meydanlarda buna benzer senaryolarla sürekli kurtarma eğitimleri yapılmalıdır. Eksik cihaz ve araçlar tamamlanmalıdır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000