05 Ağustos 2021, Perşembe 13:48:01

O uçağın ekibi Türkiye'ye geliyor

Brezilya'nın Fortaleza Pinto Martins Uluslararası Havalimanı'nda İspanyol bir yolcu tarafından kiralanan ACM Airlines uçağında kokain yakalanmıştı. O uçağın serbest bırakılan üç kişilik ekibi Türkiye'ye geliyor.
  • Arkadaslar ön yargili olmayin,insallah kaptan temiz cikar,fakat bir tek yolcununda bu kadar bagaji olmasi anormal bir durum yani ucus ekibinin bunun nedenini bilmesi gerekirdi.
  • Bizde Turizm işi yapıyoruz Yolcu aracımızı kiralar Şoför aracı kullanır yolcunun bagajında nevar diye açıp bakmak mümkün değil yeri geliyo 1 yolcuya 16kişilik sprenter araç yetmiyor bagajına Yani şunu söylüyorum Ne uçagın Sahibi nede kaptanı Bilemez Bunu Asıl soru Brezilya Havalimanı gümrüklü saha olmasına rağmen nasıl bavul bavul soktular bunları içeri yolcu olarak binen ispanyolun yaptıgı bariz belli Adam Brezilya havalimanını satın almış demek Acm Airlines firmasının burda hiçbir suçu yok
  • bir pilotun taşıdığı yükü bilmemesi mümkün değil.acil durumda mecburi inişte ilgili otoritteye bilgi vermek zorunda. külahıma anlat
  • Bizimkiler gibi IQOS peşinde değil Brezilya gümrük muhafaza. Asıl işlerini yapıyorlar.
  • 25 bavul uyuşturucunun uçakla taşındığını ilk kez duydum. Sanırım arkadaşın da söylediği gibi bu yem olarak yapılmış bir operasyon. Sahi; Mersin Limanı'na gelen kokain araştırması başlatıldı mı?
  • Afkan yildirim: Ben venezuleya maske dağıtımı için gitmiştim çok hayır severim,hayirda yarısırim ve camiden dışarı çıkmam:)
  • Mersin limanına 100 tonluk kokain gemi ile yanaştı, 1.5 ton devede kulak ,maksat yem olsun
  • Ucakta 1,5 ton kokain var,uçuş ekibinin haberi yokmuş..brezilya Belçika Türkiye güzel hat

Brezilya'nın Fortaleza Pinto Martins Uluslararası Havalimanı'nda İspanyol bir yolcu tarafından kiralanan ACM Airlines uçağında kokain yakalanmıştı. O uçağın serbest bırakılan üç kişilik ekibi Türkiye'ye geliyor.

ACM Havayolları'na ait Gulfstream IV tipi iş jeti dün Brezilya Ribeirao Preto Havalimanı’ndan Belçika Brüksel Havalimanı’na uçuş gerçekleştirmek için İspanya pasaportuna sahip yolcu tarafından kiralanmıştı. Ribeirao Preto Havalimanı’nda gümrük kontrol noktası olmadığından yine Brezilya Fortaleza Havalimanı’na gümrük çıkış işlemlerinin tamamlanması için iniş gerçekleştiren uçakta şoke eden bir olay yaşandı.

Brüksel Havalimanı’na kalkış için hazırlıkları yapıldığı esnada uçağı kiralayan İspanya pasaportuna sahip yolcuya ait şahsi bavullarda Brezilya Gümrük Muhafaza Ekipleri  tarafından yapılan arama sonucu valizler dolusu kokain bulundu.

Yaşanan olay sonrası İspanyol pasaportlu şahıs ile uçağın kaptan pilotu sorularının ardından tutuklandı. Kaptan pilotun bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

TC-GVA'nın ekibi Türkiye'ye dönüyor

Öte yandan 4 kişilik uçuş ekibinden 3'ü ilk sorgu sonrası serbest bırakılmıştı. Bir first officer, bir teknisyen ve bir kabin memurundan oluşan ekibin tarifeli uçuşla aktarmalı olarak bugün 16:00 sularında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş gerçekleştireceği öğrenildi.

ACM Airlines tarafından sürecin yakından takip edildiği ifade edildi.

©AirportHaber.com

O uçağın ekibi Türkiye'ye geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

2.sinif vatandas ~ 3 yıl önce
Arkadaslar ön yargili olmayin,insallah kaptan temiz cikar,fakat bir tek yolcununda bu kadar bagaji olmasi anormal bir durum yani ucus ekibinin bunun nedenini bilmesi gerekirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turizm ~ 3 yıl önce
Bizde Turizm işi yapıyoruz Yolcu aracımızı kiralar Şoför aracı kullanır yolcunun bagajında nevar diye açıp bakmak mümkün değil yeri geliyo 1 yolcuya 16kişilik sprenter araç yetmiyor bagajına Yani şunu söylüyorum Ne uçagın Sahibi nede kaptanı Bilemez Bunu Asıl soru Brezilya Havalimanı gümrüklü saha olmasına rağmen nasıl bavul bavul soktular bunları içeri yolcu olarak binen ispanyolun yaptıgı bariz belli Adam Brezilya havalimanını satın almış demek Acm Airlines firmasının burda hiçbir suçu yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cavit ~ 3 yıl önce
bir pilotun taşıdığı yükü bilmemesi mümkün değil.acil durumda mecburi inişte ilgili otoritteye bilgi vermek zorunda. külahıma anlat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bit yeniği ~ 3 yıl önce
Her ne kadar burada tuhaf bir durum varsa da pilot, sadece Special Load ya da Dangerous Good var ise yazılı olarak bilgilendirilir içerik hakkında. Bagaj ise sadece ağırlık olarak bildirilir. Pilota valiz adedi, valizin içinde ne olduğu bildirilmez.
Bizimkiler ~ 3 yıl önce
Bizimkiler gibi IQOS peşinde değil Brezilya gümrük muhafaza. Asıl işlerini yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 3 yıl önce
25 bavul uyuşturucunun uçakla taşındığını ilk kez duydum. Sanırım arkadaşın da söylediği gibi bu yem olarak yapılmış bir operasyon. Sahi; Mersin Limanı'na gelen kokain araştırması başlatıldı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 3 yıl önce
Saf kokain ise taşınır. Katma değeri yüksek. Konsantre mal. pudra şekeri değil.
Binali yıldırım oğlu ~ 3 yıl önce
Afkan yildirim: Ben venezuleya maske dağıtımı için gitmiştim çok hayır severim,hayirda yarısırim ve camiden dışarı çıkmam:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1,5 ton çekirdek ~ 3 yıl önce
Mersin limanına 100 tonluk kokain gemi ile yanaştı, 1.5 ton devede kulak ,maksat yem olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata ucagi ~ 3 yıl önce
Ucakta 1,5 ton kokain var,uçuş ekibinin haberi yokmuş..brezilya Belçika Türkiye güzel hat

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000