20 Temmuz 2017, Perşembe 15:00:48

O şirketin pilotlarına maaş şoku!

Jet Airways, şirkete yeni alınan pilotların maaşlarının yüzde 30 ile 50 aranındea düşürüleceği açıkladı.
  • İyi personele iyi maaş verilir,verilmezse gitmesi göze alınır :-)
  • Eninde sonunda maaşları düşücek heryer pilot kaynıyor napıcak bu maaşa çalışmam diyip pegasusamı gidicek atlasamı.Yoksa hayatını değiştirip çinemi körfez ülkelerinemi.Az kaldı gençler 11bin alıp ayda 100 saat uçuvaksınız.
  • Piyasa ve ekonomistler bilir. Bir malın değeri ikamesi ile ölçülür, evet şimdi pilotun yerine vali koyalım uçursun teyyareyı olurmu ? Olmaz o zaman ikamesi yani alternatifi piyasada bulunana kadar pilot kaptan fo maaslanı güzel olacak. Allah helalinden bereketli kazanç nasip etsin. Hem sizene şirketler başka çalışanın maaşından keserek pilotlar a vermiyor ki bu parayı. ..
  • Valla söyle başlayayım,bakiyorum bir kisim pilotlora giydirmiş bir kisimda giydirenlere giydirmiş bir durum varkì aslında iki tarafda haklı niye mi? Türkiyede malesef saygınlık insanların aldiklaro maasla ölçülüyor.kaptanlar dunyaya baktiginizda turkiyede cok iyi para kazaniyorlar ve bu kazanç bazılarını adam yapıyor.Kendilerini kral ilan ediyorlar ego tavan tam bir görgüsüzlük ortaya çıkıyor.tabi bu diğer bu diğer kaptan arkadaşlara yansıyor.herkes genelleme yaparak tüm kaptanlar üzerinden konusuyor.kimse unutmamalidirki birçok 2.kaptan borca girerek bu egitime büyük paralar odeyerek sonunda iş garantisi olmadigini bilerek bu yola giriyor bu arkadaşları taktir etmek lağzım.Yani evini arabanı satacaksın ya da 3 bin maaslar son model arabaya binmeyip son model telefonunla pahalı mekanlarda selfi yapmıcaksın yiyorsa sende parayı buraya yatıracaksın.Ama söyle bir gerçekte varki her durumda avrupayı örnek gösteren bir türlü şartlardan memnun olmayan kaptan arkadaşlar.. sizde biliyorsunuzki avrupanın standartların cok üstünde maaş alıyorsunuz onuda kabul edin.Herşeyi bilmeyin yeter.
  • Burada pilotmuş havası ile yorum yazanların gerçek bir borda paneli gördüğüne bile inanmıyorum. Sizlere Saitek x52 ile başarılar...
  • Boşuna konuşmayın Jet airways dediğiniz şirket hindistan kardeşim. Diğer Asya uzakdoğu ülkelerinde First Officer maaşı 9500Usd teklif ediyorlar. Onuda yazınızda belirtsenize. Ağız yoklama yazıları yazmak tarafsız olduğunu söyleyen Airporthabere yakışmaz gölge düşürür. Türkiyede hala yabancı pilotlar çalışıyorsa ihtiyaç karşılanamamış demektir.
  • ,
  • Maaş şu kadar olsun bu kadar olsun demekle olmaz bu işler. Piyasayı ARZ-TALEP dengesi belirler. Pilotların yetişme kriterleri farklı olabileceği gibi, şirketlerin de pilot seçme kriterleri farklı olabilir. Önemli olan; benim bu sektördeki yerim neresi olabilir diye gerçekçi bir analiz yapmamız gerekir.Herkes gönlüne göre iş bulur inşallah.Kimsenin, başkasının aldığı maaşta gözü olmasın.Bu , iyi bir davranış tarzı değildir.
  • thydeki hostes maaslari dussun bu nedir pegasustaki sunexteki fo lar kadar kazaniolar neredeyse ayiptir
  • Pilot maaşı düşerse hostes, teknik pilotdan Yer personeli, müh onları da çekerler böyle yukardan aşağıya zincirleme reaksiyon gibi devam eder. Bu maaş bu sorumluluk için normal özelde birçok işte de çalıştım bu mesleğin stresi ve sorumluluğu bu maaşı sonuna kadar hak ediyor. Bilmeden görmeden boşa konuşmayın maaşlar düşsün diye. 10 bin tl ye buraya kalifiye adam çekemezsin minibüs şöförü gibi tipler gelmeye başlar...

Jet Airways, şirkete yeni alınan pilotların maaşlarının yüzde 30 ile 50 aranındea düşürüleceği açıkladı.

Hindistanın en büyük havayolu şirketlerinden Jet Airways maliyetleri kısmak için önemli bir adım attı. Hintli havayolu şirketi, uçuş saati düşük olan yeni pilotların maaşlarını yüzde 30 ile 50 arasında düşürülmesi kararı aldı.

1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak düzenlemeyi kabul etmeyen pilotlara "işten ayrılabilirsiniz" resti çekildi. Kesintinin 400 pilotu etkileyeceği öğrenildi. Bu arada THY de bir süre önce şirkete yeni katılan pilotların 17 bin TL yerine 11 bin TL maaşla işe başlatılması için nabız yoklamıştı.

O şirketin pilotlarına maaş şoku!

Yorumlar Tüm Yorumlar (111)

A330cu ~ 7 yıl önce
İyi personele iyi maaş verilir,verilmezse gitmesi göze alınır :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vecihi ~ 7 yıl önce
Eninde sonunda maaşları düşücek heryer pilot kaynıyor napıcak bu maaşa çalışmam diyip pegasusamı gidicek atlasamı.Yoksa hayatını değiştirip çinemi körfez ülkelerinemi.Az kaldı gençler 11bin alıp ayda 100 saat uçuvaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hürkuş ~ 7 yıl önce
ya arkadaş ne Çin'i ne körfezi. Emirates zaten almıyor Katar tüm alımları durdurdu. Çin muhatap dahi olmuyor. Bakmayın astronotların blöf yaptığına hiçbiryere gidemezler kapılar kapalı
Ikame ~ 7 yıl önce
Piyasa ve ekonomistler bilir. Bir malın değeri ikamesi ile ölçülür, evet şimdi pilotun yerine vali koyalım uçursun teyyareyı olurmu ? Olmaz o zaman ikamesi yani alternatifi piyasada bulunana kadar pilot kaptan fo maaslanı güzel olacak. Allah helalinden bereketli kazanç nasip etsin. Hem sizene şirketler başka çalışanın maaşından keserek pilotlar a vermiyor ki bu parayı. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
veriyor veriyor ~ 7 yıl önce
thk ambulansçı pilotların maaşından kesip sağlıkçılara zam olarak veriyor ama.nasılsa ağzı var dili yok zavallı pilotların
Hakkiniz bu ~ 7 yıl önce
Valla söyle başlayayım,bakiyorum bir kisim pilotlora giydirmiş bir kisimda giydirenlere giydirmiş bir durum varkì aslında iki tarafda haklı niye mi? Türkiyede malesef saygınlık insanların aldiklaro maasla ölçülüyor.kaptanlar dunyaya baktiginizda turkiyede cok iyi para kazaniyorlar ve bu kazanç bazılarını adam yapıyor.Kendilerini kral ilan ediyorlar ego tavan tam bir görgüsüzlük ortaya çıkıyor.tabi bu diğer bu diğer kaptan arkadaşlara yansıyor.herkes genelleme yaparak tüm kaptanlar üzerinden konusuyor.kimse unutmamalidirki birçok 2.kaptan borca girerek bu egitime büyük paralar odeyerek sonunda iş garantisi olmadigini bilerek bu yola giriyor bu arkadaşları taktir etmek lağzım.Yani evini arabanı satacaksın ya da 3 bin maaslar son model arabaya binmeyip son model telefonunla pahalı mekanlarda selfi yapmıcaksın yiyorsa sende parayı buraya yatıracaksın.Ama söyle bir gerçekte varki her durumda avrupayı örnek gösteren bir türlü şartlardan memnun olmayan kaptan arkadaşlar.. sizde biliyorsunuzki avrupanın standartların cok üstünde maaş alıyorsunuz onuda kabul edin.Herşeyi bilmeyin yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jantar Standart ~ 7 yıl önce
Burada pilotmuş havası ile yorum yazanların gerçek bir borda paneli gördüğüne bile inanmıyorum. Sizlere Saitek x52 ile başarılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanatsız 320... ~ 7 yıl önce
Sana hak vermemek mümkün değil...
:) ~ 7 yıl önce
Insan dunyasi neyse onu yasar genc. Sen yine de fazla kaptirma..
Airport haber e ~ 7 yıl önce
Boşuna konuşmayın Jet airways dediğiniz şirket hindistan kardeşim. Diğer Asya uzakdoğu ülkelerinde First Officer maaşı 9500Usd teklif ediyorlar. Onuda yazınızda belirtsenize. Ağız yoklama yazıları yazmak tarafsız olduğunu söyleyen Airporthabere yakışmaz gölge düşürür. Türkiyede hala yabancı pilotlar çalışıyorsa ihtiyaç karşılanamamış demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben sirket sahibi olsam 15binden bir kurus fazla veremedim turkiye sartlarinda cok abartilan paralar ~ 7 yıl önce
,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SC ~ 7 yıl önce
Maaş şu kadar olsun bu kadar olsun demekle olmaz bu işler. Piyasayı ARZ-TALEP dengesi belirler. Pilotların yetişme kriterleri farklı olabileceği gibi, şirketlerin de pilot seçme kriterleri farklı olabilir. Önemli olan; benim bu sektördeki yerim neresi olabilir diye gerçekçi bir analiz yapmamız gerekir.Herkes gönlüne göre iş bulur inşallah.Kimsenin, başkasının aldığı maaşta gözü olmasın.Bu , iyi bir davranış tarzı değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hostes ~ 7 yıl önce
thydeki hostes maaslari dussun bu nedir pegasustaki sunexteki fo lar kadar kazaniolar neredeyse ayiptir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öyle işte.. ~ 7 yıl önce
Pilot maaşı düşerse hostes, teknik pilotdan Yer personeli, müh onları da çekerler böyle yukardan aşağıya zincirleme reaksiyon gibi devam eder. Bu maaş bu sorumluluk için normal özelde birçok işte de çalıştım bu mesleğin stresi ve sorumluluğu bu maaşı sonuna kadar hak ediyor. Bilmeden görmeden boşa konuşmayın maaşlar düşsün diye. 10 bin tl ye buraya kalifiye adam çekemezsin minibüs şöförü gibi tipler gelmeye başlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000