09 Nisan 2011, Cumartesi 13:14:23

O SARHOŞ YOLCU...

38 yaşındaki James Glen adlı İskoç asıllı yolcu Melbourne-Abu Dabi – Londra seferini yapmakta olan uçağa bindiğinde, uçuş korkusunu yenmek için viski ve biranın yanı sıra ‘phenergan’ adlı sakinleştirici bir ilaç da almıştı
  • yanlis yerde yapmissin dostum. gel thy de yap ustune bir de beles bilet alirdin, hemde business falan olurdu yerin. ekip ustlerinden azar isitirdi, belki bir kac ceza falan kesilirdi ne guzel tatliya baglanirdi is.
  • tıpkı ülkemizde olan benzer olaylar ve sonucları..bizim ucaklarımızda olsa ilk yapılacak sey... 1. polis arrival a gelir 2. olay cıkaranları bulur 3. merkeze götürür ve şikayetci varmı diye sorr sonuc 3 saat sürmeden basın arastırma yapmadan olay sessizce kapanır... yapanın yanına hersey kar kalır...daha net ve ciddi kanunlar istiyorum..saygılarımla Kaptan Niyazi
  • hiçbir sebep ve neden yüzlerce yolcunun hayatını tehlikeye atmasına, facia olayların yaşanmasına sebep olamaz.. Her zaman derim insanın kendisi psikolojisi, bozuksa, ruhen iyi değilse aklı yerinde değilse tedavi olacaksın gerekli yerlere başvurup. Yoksa insanların hayatını tehlikeye at sonra da psikilojim bozuktu kendimde değildim aşırı alkol almıştım hap aldım falan filan geç bunları, kafadan bozuksan başkalarına zarar vermek yerine kendini yak gitsin tedavi olmayı kabul etmiyorsun, istemiyorsan, o zaman kendini yak gitsin başkalarına zarar veremessen öyle bir hak yoktur o kadar,,yaptığının cezasını kesin olarak çekmeli insan verilen hapis cezası 3 yıl son derece doğru bir karar..
Glen sarhoşluğun ve aldığı ilacın etkisiyle bir hostesi yanına çağırıp, yanında oturan Ali Ghazanfar adlı yolcunun kendisinden 20000 Sterlin istediğini söyledi. Glen ayrıca Ali Ghazanfar’ın silahı ve bombası olduğunu, istekleri yerine getirilmezse uçağı havaya uçuracağını da söyledi.

Uçakta paniğe yol açan bu olayın üzerine 2 jet uçağı uçağa eskortluk etmek üzere gönderildi. Londra’daki Heathrow havalimanına kadar jetlerin eşliğinde gelen uçak polisler tarafından sarıldı. Glen ve Ghazanfar uçaktan polisler tarafından indirildi. Uçaktaki diğer yolcular ise 4 saat boyunca uçakta bekletildi.

Yalan ihbarının yol açtığı panik, çevresine verdiği rahatsızlık ve özellikle Ali Ghazanfar’a yönelttiği suçlama sebebiyle James Glen 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

20 yıldır Avusturalya’da yaşayan ve İngiltere’ye ailevi sorunlarından kurtulup yeni bir başlangıç yapmak için geldiği öğrenilen James Glen’in avukatı yaptığı savunmada: “Müvekkilimin olay sırasında bilinci yerinde değildi ve olanları hatırlamıyor. Uçmaktan korktuğunu ve 2 gündür uyumadığını da uçuştan önce havayolu şirketine bildirmişti. Yaptığı tamamen saçma ve aptalcaydı” dedi.



(Ntvmsnbc)
O SARHOŞ YOLCU...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
yanlis yerde yapmissin dostum. gel thy de yap ustune bir de beles bilet alirdin, hemde business falan olurdu yerin. ekip ustlerinden azar isitirdi, belki bir kac ceza falan kesilirdi ne guzel tatliya baglanirdi is.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tıpkı ülkemizde olan benzer olaylar ve sonucları..bizim ucaklarımızda olsa ilk yapılacak sey... 1. polis arrival a gelir 2. olay cıkaranları bulur 3. merkeze götürür ve şikayetci varmı diye sorr sonuc 3 saat sürmeden basın arastırma yapmadan olay sessizce kapanır... yapanın yanına hersey kar kalır...daha net ve ciddi kanunlar istiyorum..saygılarımla Kaptan Niyazi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hiçbir sebep ve neden yüzlerce yolcunun hayatını tehlikeye atmasına, facia olayların yaşanmasına sebep olamaz.. Her zaman derim insanın kendisi psikolojisi, bozuksa, ruhen iyi değilse aklı yerinde değilse tedavi olacaksın gerekli yerlere başvurup. Yoksa insanların hayatını tehlikeye at sonra da psikilojim bozuktu kendimde değildim aşırı alkol almıştım hap aldım falan filan geç bunları, kafadan bozuksan başkalarına zarar vermek yerine kendini yak gitsin tedavi olmayı kabul etmiyorsun, istemiyorsan, o zaman kendini yak gitsin başkalarına zarar veremessen öyle bir hak yoktur o kadar,,yaptığının cezasını kesin olarak çekmeli insan verilen hapis cezası 3 yıl son derece doğru bir karar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000