07 Haziran 2010, Pazartesi 09:11:27

O PİLOTA 6 YIL HAPİS İSTENİYOR!

Atatürk Havalimanı’nda 24 Ocak günü İstanbul Bangkok uçağının kanadı ’D-Icing’ (buzlanmayı önleme) işlemi yapan aracın vincine çarpmasıyla operatör Güven Alkan yaşamını yitirmiş, kaptan pilot ve follow me aracının görevlisi gözaltına alınmıştı. Sorumlular hakkında 6 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
  • ı havent problem with pilots....astronot efendiler yine zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmaya çalışıyorlar...dogru ya onlar hiç hata yapmaz zaten yapsalarda kabul etmezler
  • wolf denen insan pilotlarla bi sorunun war senın
  • pilot efendiler bundanda yırtarlar olan yine garibana olur hiç mera etmeyin...hep böyle olmadımı bugüne kadar...burası türkiye
  • degerli arkadaslar ucak tax i izni almis alkollenmek icin thy nin yerine gelmis kule gecenin o saatinde o karanlikta hangi araci gorucekde dur diycek birde ucak tax i ye hazirim dediginde kule taxi verir ondeki veya yandaki araclar o ucakla oldugu icin o araclarin hareketi push bek yaptiran teknisyene aittir.
  • ground,motor çalıştırması ve push back müsadesi istendiğinde eğer ilgili uçağın kapısında merdiven olduğunda ''arka kapıda merdiven goruyorum''diyebiliyor.bu durumda da uçağın etrafının temiz olmadığını görüp taxi musadesini vermeyebilirdi.emniyetli uçuşlar
  • -Kule taxi musadesi verir ama ucagin saginda solunda ne var diye goremez,kuleden taxi musadesi almak ucagin etrafi temiz,hersey normal anlamina gelmez.Bu yer gorevlilerinin (haberde follow-me gorevlisi demisler;dogrusu yer gorevlisi,ground personnel,vs.) gorevidir.Kaptan yer gorevlisinden 'ok' isaretini almadan hareket etmez (etmemeli). -Acikta yapilan (korukte ya da park yeri disinda) de-icing islemi sirasinda genelde push-back ve lastik takozu kullanilmaz. -Bu kazayi onlemek icin kamera cok etkili olmazdi bence,ucagin her yerine kamera koyamazsiniz,ustelik kamera aracin uzakligi hakkinda guvenilir bilgi veremez. Benim hatirladigim bu kazada yer gorevlisi ekipmanlar tam cekilmeden 'ok' vermisti.Tam bu sirada arac bozulunca kaza olmu
  • Size katılıyorum. Kameraların ve görüntüyü verecek olan ekranın maddi bir götürüsü olmayacağını ve 2mp kameraların bile çok işe yararayacağını düşünüyorum.
  • Ya evet, uçak pushback olurken aşağıda operasyon görevlisi yokmu? Takozlar alınırken falan hiç kimse dikkat etmedimi? Garip bir olay bu. Neticede bence pilotta pek suç bulamazlar sanki. Esas sorumlu operasyoncudur.
  • bu tarz olaylara havacılık hukuku ve havacılık yasaları çerçevesinde bakılır.bizde de normal trafik kazaları mahkemeleri işbaşında .pilotluk meslek sayılmadığından nasıl yargılama olacak. bilirkişi çağrılacak falan.
  • ucak kule izin vermeden bir santim dahi kipirdayamaz.avrupada böyle yoksa türkiyede kurallar degisiyormu.tipki türkiyedeki kara yollari trafigi gibi.
Olayla ilgili pilot Mehmet Yücekul (56) ve ’follow me’ görevlisi Süleyman Bozkurt (46) hakkında ’taksirle öldürme’ suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
 
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 24 Ocak’ta Türk Hava Yolları’na ait uçak, kalkış öncesi D-icing (buzlanmayı önleme) alanına götürüldü. Uçağın yanına D-icing işlemi yapacak olan araçlar geldi. Ancak araçlardan biri bozulunca uçaktan uzaklaştırıldı. Bu sırada uçak hareket etmeye başladı ve uçağın kanadı bozulan aracın vincine takıldı. Devrilen aracın sepetindeki operatör Güven Alkan yere düşerek araç altında kaldı. Operatör apronda yaşamını yitirirken, yaralanan aracın sürücüsü Adem Yüksel hastaneye kaldırıldı. Uçağın pilotuna hareket talimatı verdiği söylenenen “follow me” görevlisi Süleyman Bozkurt ile kaptan pilot Mehmet Yücekul, gözaltına alındı.

(Burcu Purtul - Vatan)

Not: 5.5 ay önce gerçekleşen De - Icing kazasında neler yaşandı tıklayınız...
O PİLOTA 6 YIL HAPİS İSTENİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
ı havent problem with pilots....astronot efendiler yine zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmaya çalışıyorlar...dogru ya onlar hiç hata yapmaz zaten yapsalarda kabul etmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
wolf denen insan pilotlarla bi sorunun war senın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pilot efendiler bundanda yırtarlar olan yine garibana olur hiç mera etmeyin...hep böyle olmadımı bugüne kadar...burası türkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
degerli arkadaslar ucak tax i izni almis alkollenmek icin thy nin yerine gelmis kule gecenin o saatinde o karanlikta hangi araci gorucekde dur diycek birde ucak tax i ye hazirim dediginde kule taxi verir ondeki veya yandaki araclar o ucakla oldugu icin o araclarin hareketi push bek yaptiran teknisyene aittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ground,motor çalıştırması ve push back müsadesi istendiğinde eğer ilgili uçağın kapısında merdiven olduğunda ''arka kapıda merdiven goruyorum''diyebiliyor.bu durumda da uçağın etrafının temiz olmadığını görüp taxi musadesini vermeyebilirdi.emniyetli uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
-Kule taxi musadesi verir ama ucagin saginda solunda ne var diye goremez,kuleden taxi musadesi almak ucagin etrafi temiz,hersey normal anlamina gelmez.Bu yer gorevlilerinin (haberde follow-me gorevlisi demisler;dogrusu yer gorevlisi,ground personnel,vs.) gorevidir.Kaptan yer gorevlisinden 'ok' isaretini almadan hareket etmez (etmemeli). -Acikta yapilan (korukte ya da park yeri disinda) de-icing islemi sirasinda genelde push-back ve lastik takozu kullanilmaz. -Bu kazayi onlemek icin kamera cok etkili olmazdi bence,ucagin her yerine kamera koyamazsiniz,ustelik kamera aracin uzakligi hakkinda guvenilir bilgi veremez. Benim hatirladigim bu kazada yer gorevlisi ekipmanlar tam cekilmeden 'ok' vermisti.Tam bu sirada arac bozulunca kaza olmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Size katılıyorum. Kameraların ve görüntüyü verecek olan ekranın maddi bir götürüsü olmayacağını ve 2mp kameraların bile çok işe yararayacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya evet, uçak pushback olurken aşağıda operasyon görevlisi yokmu? Takozlar alınırken falan hiç kimse dikkat etmedimi? Garip bir olay bu. Neticede bence pilotta pek suç bulamazlar sanki. Esas sorumlu operasyoncudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu tarz olaylara havacılık hukuku ve havacılık yasaları çerçevesinde bakılır.bizde de normal trafik kazaları mahkemeleri işbaşında .pilotluk meslek sayılmadığından nasıl yargılama olacak. bilirkişi çağrılacak falan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucak kule izin vermeden bir santim dahi kipirdayamaz.avrupada böyle yoksa türkiyede kurallar degisiyormu.tipki türkiyedeki kara yollari trafigi gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000