27 Kasım 2013, Çarşamba 13:41:35

O PİLOT AIRPORTHABER'E KONUŞTU

Acun Ilıcalı’ya ait iş jetinin Trabzon Havalimanı’ndan 80 derecelik açıyla kalktığı ve yolcuların ölümden döndüğü iddia edilen o uçağın pilotu Airporthaber’e konuştu.
  • yani bu kadar sürelik ir skıntı olmuş,sanki az bir süre,İnsanlar ecel terleri dökmüştür eğer bu kadar sürdüyse sıkıntı...
  • F16 mübarek:)) Nerden çıkıyor 85 derece anlamış değilim. Onur Kpt gereken açıklamayı yapmış; bu millete malzeme olsun da çamurdan olsun. Kervan yürüyor..
  • %85 aciymis. haha mig-29 oyle kalkis yapamiyor yahu
  • ben astronot değilim ama kendini hastronot zannedenlerin durumu ortada :))..komedi ötesisiniz yaaa
  • Kalkıştadamı oto pilot kullanılıyor?
  • Amsterdam için yorum yapan arkadas sana soralım noldu? Okuduklarınızdan pilotların hatalı olduğunu düşündürecek hangi kısım vardır !! ki gerekli düzeltmeyi yapmışlar ve yolcuların birinin bile burnu kanamadan emniyetli inişi gerçekleştirmişler..daha neyin peşindesiniz bilemem fakat gereksiz yorum yapana kadar bir geçmiş olsun yazmanız kafidir. !!
  • kağıttan uçak uçurabiliyormusun ki gelmiş yorum yazıyorsun. kesin pilot olmadan astronot olanlardansın sen
  • amstedam içinde öyle diyordunuz hocaların hocası vs vs..nolduuu?
  • yazıyı tam okursanız sorun yatış açısıyla ilgili lütfen dikkat edelim ayrıca sıkıntı 10-15 dakika değil 1-1,5 dakika sürmüştür. Tekrar edelim olay tırmanış açısı ile değl yatış açısıyla ilgilidir...
  • PILOT KALKIŞI LİMİT DIŞI BİR ACI ILE TIRMANMAZ . YOLCU KONFORUNU HAR ZAMAN DÜŞÜNÜR . ONUR ASLA BU ŞEKİLDE BİR HATTA YAPMAZ .

Televcizyoncu Acun Ilıcalı’ya ait Challenger 300 tipi uçağın Trabzon Havalimanı’ndan 85 derecelik açıyla kalktığı ve yolcuların ölümden döndüğü şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Airporthaber’e konuşan uçağın kaptan pilotu Onur Yılmaz, olayın abartıldığını vurguladı. Yılmaz, o gün yaşananları şöyle anlattı:

“Uçak oto pilottayken olması gerekenden fazla yattı.  Sonrasında derhal kontrolü biz devraldık. Bu uçaklar son derece konforlu olduğu için en küçük bir sarsıntı yolcular tarafından hissediliyor ve yanlış anlaşılabiliyor. O uçuşta 10-15 dakikalık bir sıkıntı oldu, sonra kontrollü şekilde uçuşu gerçekleştirdik. Uçağın bütün sistemlerini kontrol ettik. Verileri ABD’ye gönderdik. Herhangi bir sıkıntı olmadığı anlaşıldı. Uçakta kalkış açısı ile ilgili herhangi bir sorun olmadı. Tamamen yanlış bilgiye dayalı haberler yapıldı. "

Uçağın 85 derecelik açıyla tırmandığı uçakta bulunan işadamı Ali Ağaoğlu ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu sırada büyük korku yaşadığı şeklindeki habere ilişkin Airpothaber’e değerlendirmede bulunan bazı pilotlar ise, normal koşullarda sözkonusu açıyla bir uçağın kalkmasının mümkün olmadığını iddia etti.

Uçağın maksimum 35-40 derecelik açıya erişebildiğini kaydeden pilotlar,  “ Eğer 85 derecelik açıya ulaşılmış olsaydı uçak stall(çökme) olur ve düşerdi. Haber yolcu psikolojisiyle ifade edilen bilgilere göre yazılmış. Yolcuların his yanılması var. Böyle bir olay yaşanması için uçakta ciddi arıza olması lazım. Haber abartılı ve inandırıcı değil” dedi.

Acun Ilıcalı’nın uçağında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin haber bugün birçok gazetede yer almıştı. Airporthaber’in bilgi hatası olabileceği düşüncesiyle kullanmadığı haberin ayrıntıları ilk kaynaklardan doğrulandı. Hem uçağın kaptan pilotunun hem de deneyimli iş jeti pilotlarının ifadeleri Airporthaber’in habere temkinli yaklaşmasındaki tutumun haklı olduğunu ortaya koydu.

MEDYADA BÖYLE YER ALMIŞTI





O PİLOT AIRPORTHABER'E KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

10-15 dakika ~ 10 yıl önce
yani bu kadar sürelik ir skıntı olmuş,sanki az bir süre,İnsanlar ecel terleri dökmüştür eğer bu kadar sürdüyse sıkıntı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selçuk ~ 10 yıl önce
F16 mübarek:)) Nerden çıkıyor 85 derece anlamış değilim. Onur Kpt gereken açıklamayı yapmış; bu millete malzeme olsun da çamurdan olsun. Kervan yürüyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 10 yıl önce
%85 aciymis. haha mig-29 oyle kalkis yapamiyor yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
holand a yazana ~ 10 yıl önce
ben astronot değilim ama kendini hastronot zannedenlerin durumu ortada :))..komedi ötesisiniz yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 10 yıl önce
sana cevap vermeye değmez
???? ~ 10 yıl önce
Kalkıştadamı oto pilot kullanılıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot. ~ 10 yıl önce
Amsterdam için yorum yapan arkadas sana soralım noldu? Okuduklarınızdan pilotların hatalı olduğunu düşündürecek hangi kısım vardır !! ki gerekli düzeltmeyi yapmışlar ve yolcuların birinin bile burnu kanamadan emniyetli inişi gerçekleştirmişler..daha neyin peşindesiniz bilemem fakat gereksiz yorum yapana kadar bir geçmiş olsun yazmanız kafidir. !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
holand a ~ 10 yıl önce
kağıttan uçak uçurabiliyormusun ki gelmiş yorum yazıyorsun. kesin pilot olmadan astronot olanlardansın sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
holand ~ 10 yıl önce
amstedam içinde öyle diyordunuz hocaların hocası vs vs..nolduuu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 10 yıl önce
sen o hocanın tırnağı olamazsın
QM ~ 10 yıl önce
yazıyı tam okursanız sorun yatış açısıyla ilgili lütfen dikkat edelim ayrıca sıkıntı 10-15 dakika değil 1-1,5 dakika sürmüştür. Tekrar edelim olay tırmanış açısı ile değl yatış açısıyla ilgilidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yAŞAR ~ 10 yıl önce
PILOT KALKIŞI LİMİT DIŞI BİR ACI ILE TIRMANMAZ . YOLCU KONFORUNU HAR ZAMAN DÜŞÜNÜR . ONUR ASLA BU ŞEKİLDE BİR HATTA YAPMAZ .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000