15 Mart 2011, Salı 16:58:11

O PARÇALARI KİM ÇALDI?

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, belediyeye ait uçağın acil durum paraşüt mekanizması çalındı.
  • DAHA ÖNCEDE O BÖLGEDE BİR MİCROLİGT'A KASITLI OLARAK AĞIR HASAR VERİLMİŞTİ... YANİ ORADA HAVACILIK YAPILMIYOR...HAVACILIĞIN KALİTESİNİ BOZDULAR...
  • Cessna değil ki o, ultralight bi uçak, görmüştüm ben ama markasını hatırlamıyorum
  • Uçak, Cessna olmaması lazım. Çünkü iki kişilik ve acil durum paraşütü olan benim bildiğim iki uçak var, birisi alttan kanatlı Sirrus, birisi de üstten kanatlı Technam P-50 (2006 da Etimesgutta uçuş yaparken düştü) marka çok hafif uçak. Bu resimdeki Technam' a benziyor.
  • Cessna hangi modelde balistik paraşüt taşıyor..?? ya uçak modeli hatalı yada paraşüt olayı yanlış...
  • bu tip uçakların tamamına bakılsın bu seri numaraları ile uçağın alımı sırasında vardır seri numaraları evraklarında arayın bulun sivil havacılıktan yardım isteyin eminim yardımcı olcaklardır.Saygılar.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
31 Mayıs 2010 tarihinde AirportHaber.com'da da yayınlanan (Cessna kaderine terk edildi) Cessna tipi uçak hırsızların yeni kapısı oldu.

Kapatılan Kırkpınar Belediyesi tarafından belediye çalışmalarında kullanılması ve uçuş kurslarıyla eğitim verilmesi amacıyla 65 bin Euro bedelle satın alınan Cesna tipi 2 kişilik eğitim uçağının geçen aylarda çalınan Gps cihazının ardından bu sefer acil durum paraşüt mekanizması çalındı. Kırkpınar Havaalanının yıkılmasının ardından havaalanına ait arazide atıl bir vaziyette duran uçağı gözüne kestiren hırsızlar uçağın parçalarını tek tek çalmaya başladı.

Hırsızlık belediyenin uçağı bakım yapılması için bir firmaya vermek istemesi üzerine ortaya çıktı. Uçağı teslim almak üzere Kırkpınar'a gelen firma yetkilileri, acil durum paraşüt mekanizması çalındığını fark etti. Durumun Sapanca Belediyesine bildirilmesinin ardından uçak bulunduğu yerden alınarak Kırkpınarspor'un Sapanca Gölü kenarındaki tesislerine getirildi.

Sapanca Belediye Meclis üyesi ve Kırkpınarspor Kulübü Başkanı Fatih Fil, "Belediyemize ait uçağı uçabilir hale getirilmesi için İzmir'den gelen bir firmaya teslim edecektik. Ancak, firmadan teknik elemanların uyarısı üzerine fark ettik ki uçağın acil durum paraşüt mekanizması çalınmış" dedi.

Havacılık camiasının küçük bir camia olduğunu anlatan Fil, şöyle konuştu: "Bu camiaya emek veren birçok değerli insan var. Bizim o insanlardan bir ricamız var. Bunu yapan insanı aralarında barındırmasınlar. Bu çalınan mekanizmayı bir yerde mutlaka kullanacaklar kendilerinden ricamız bu arkadaşları kendi içlerinde ayıklasınlar. Bilindiği gibi daha önce uçağımıza ait Gps cihazı çalınmıştı. Bu çalınan parçalar sadece havacılık sektöründe kullanılabilir başka bir yerde kullanma imkanları yok. Dolayısıyla havacılık camiası içerisinde bazı karaktersiz insanlar var onları hep beraber ortaya çıkarmamız gerekiyor."
O PARÇALARI KİM ÇALDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
DAHA ÖNCEDE O BÖLGEDE BİR MİCROLİGT'A KASITLI OLARAK AĞIR HASAR VERİLMİŞTİ... YANİ ORADA HAVACILIK YAPILMIYOR...HAVACILIĞIN KALİTESİNİ BOZDULAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cessna değil ki o, ultralight bi uçak, görmüştüm ben ama markasını hatırlamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak, Cessna olmaması lazım. Çünkü iki kişilik ve acil durum paraşütü olan benim bildiğim iki uçak var, birisi alttan kanatlı Sirrus, birisi de üstten kanatlı Technam P-50 (2006 da Etimesgutta uçuş yaparken düştü) marka çok hafif uçak. Bu resimdeki Technam' a benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cessna hangi modelde balistik paraşüt taşıyor..?? ya uçak modeli hatalı yada paraşüt olayı yanlış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu tip uçakların tamamına bakılsın bu seri numaraları ile uçağın alımı sırasında vardır seri numaraları evraklarında arayın bulun sivil havacılıktan yardım isteyin eminim yardımcı olcaklardır.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000