24 Şubat 2011, Perşembe 08:41:12

"O KÜÇÜCÜK HAVAALANINDA 15 BİN KİŞİYDİK"

Libya'da çıkan isyanın ardından firmalarının uzun uğraşları sonucu yurda dönen işçiler, orada yaşananları anlattı.
  • "biz isyancıların yanındayız" dedi diye türkleri tehlikeye atmış mış....kaddafi'nin yanındayızmı demesi gerekiyordu!!!!bu ülkenin başkabakanı one minute ve mavi marmara yüzünden vatandaşının ölmesine sebeb oldu.onu niye konuşmuyorda başınıza RTE düşsün demiyorsunuz??????
  • CHP hiç bir zaman insanımızın değerini anlayamamış ve ihtiyaçlarına cevap verememiş bir partidir... CHP dünde aynı idi bugünde aynı değişen sadece liderler... Dersimdeki katliamı savunacak dereceye düşmüş bir partiden topluma fayda gelmez... Sol partiler her zaman halkı ezmişlerdir... Bu da yetmemiş darbe çığırtkanlığı yapmışlar ve darbelerde her zaman aktif rol oynamışlardır... ALLAH HİÇ BİR ZAMAN SOL PARTİLERE FIRSAT VERMESIN... AMİN
  • BU CHPDE HICMI TURK VATANDASININ DEGERINI ANLAYACAK CANINI KORUYACAK ZIHNIYETE SAHIP BIRI ,BIRILERI CIKSIN DESIN KAPA CENE KEMAL KAP CENENI,ORDAKI INSANLAR NE ZOR DURUMDA
  • KEMAL KILICDAROGLU MUHALEFET YADA IKTIDAR OLABILIRSIN AMA ONCE INSAN OLACAKSIN INSAN SENIN GIBI BIR MUHALEFET LIDERI OLDUGU ICIN UTANIYORUM YAZIKLAR OLSUN
  • Gandi "biz isyancıların yanındayız" diye açıklama yaptı, haberin mi yok?? Senin başına taş düşsün inşallah Gangi kadar !
  • Hay gandi kadar başınıza taş düşsün. Ne alaka.
  • Bizim çakma Gandi açıklama yaptı, işçilerimizi tehlikeye soktu.. Allah kendisine akıl fikir versin
Libya'daki bir inşaat firmasında çalışan ve yaşanan olayların korkusu yüzüne yansıyan Bahadır Reisoğlu, "Ortam ilk başka gergin değildi ama daha sonrasında Kaddafi karşıtı guruplar protestolarını artırdı. Daha sonra Trablus bombalamalar oldu. Şunu söylemek istiyorum. Özellikle Türkiye'de yapılan bazı açıklamalardan sonra oradaki can güvenliğimiz daha da tehlikeye girdi. Ondan sonra Kaddafi'nin Türklere bakış açısı biraz daha değişti. Ama sağ olsun şirketimiz bir uçak kaldırdı ve buraya kadar güvenli bir şekilde gelebildik" dedi.

Panik içinde olan herkesin ülkeden kaçmaya çalıştığını anlatan Reisoğlu, "Bombalama sırasında Havaalanına yakındık ve güvende sayılırdık. Havaalanında 15 bine yakın insan vardı. Herkes bir şekilde uçağa binmeye çalışıyordu. Mısırlı, İtalyan, Fransız, İngiliz ve Türk vatandaşlar bir şekilde ülkeden çıkmaya çalışıyor. Biz sadece 2 bin kişilik bir gruptuk. 25 bin kişiden bahsediliyor. İlk başta zaten tahliye uçaklarına izin verilmiyor. Normal tarifeli uçaklar var onlara bine bilenler gidebiliyor. Ama bize özel uçak ayarlandı ancak o şekilde gelebildik" diye konuştu.

Libya'da çalışan Mehmet Erensayın ise ülkeden çıkmalarının biraz daha gecikmesi halinde durumlarının daha kötü olacağını ifade ederek, "Biraz daha kalsaydık olaylar bizi de yakından etkileyecekti. Havalimanı gerçekten çok kötüydü. Oradaki insanlar bir şekilde uçaklarla ülkeden kaçmaya çalışıyor. Gece zaten ulaşım kapalı. Uçaklar gece inemiyor sadece gündüz uçaklarıyla çıkışlar olabiliyor. Orası gerçekten anlatılamaz bir durumda. O kadar acil geldik ki bütün özel eşyalarımızı bırakarak geldik. Her şeyimizi orada bırakarak geldik" dedi.

Mustafa Çobanyıldız ise bomba seslerini duyduklarını havaalanında da izdiham yaşandığını ifade ederek şirketleri tarafından yapılan girişimlerle ülkeden çıkabildiklerini söyledi.

Bahadır Reisoğlu'nun babası Samet Reisoğlu büyük bir endişeyle beklerken iyi haber aldıklarını ifade ederek, "Olaylar ilk başladığında Libya'ya da sıçrayacağını düşünüyorduk. Daha sonra başlayınca haber alamadık oğlumdan. Üzüntü ve merak başladı. Daha sonra ara ara haber alınca sevindik. Sürekli haberleri takip ederek durumu öğrenmeye çalıştık. Dönüşü de firmanın sayesinde oldu. İlk olarak Tunus'a gittiler oradan da İstanbul'a ve şimdide Gaziantep'e geldi" diye konuştu.
"O KÜÇÜCÜK HAVAALANINDA 15 BİN KİŞİYDİK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
"biz isyancıların yanındayız" dedi diye türkleri tehlikeye atmış mış....kaddafi'nin yanındayızmı demesi gerekiyordu!!!!bu ülkenin başkabakanı one minute ve mavi marmara yüzünden vatandaşının ölmesine sebeb oldu.onu niye konuşmuyorda başınıza RTE düşsün demiyorsunuz??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CHP hiç bir zaman insanımızın değerini anlayamamış ve ihtiyaçlarına cevap verememiş bir partidir... CHP dünde aynı idi bugünde aynı değişen sadece liderler... Dersimdeki katliamı savunacak dereceye düşmüş bir partiden topluma fayda gelmez... Sol partiler her zaman halkı ezmişlerdir... Bu da yetmemiş darbe çığırtkanlığı yapmışlar ve darbelerde her zaman aktif rol oynamışlardır... ALLAH HİÇ BİR ZAMAN SOL PARTİLERE FIRSAT VERMESIN... AMİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU CHPDE HICMI TURK VATANDASININ DEGERINI ANLAYACAK CANINI KORUYACAK ZIHNIYETE SAHIP BIRI ,BIRILERI CIKSIN DESIN KAPA CENE KEMAL KAP CENENI,ORDAKI INSANLAR NE ZOR DURUMDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KEMAL KILICDAROGLU MUHALEFET YADA IKTIDAR OLABILIRSIN AMA ONCE INSAN OLACAKSIN INSAN SENIN GIBI BIR MUHALEFET LIDERI OLDUGU ICIN UTANIYORUM YAZIKLAR OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gandi "biz isyancıların yanındayız" diye açıklama yaptı, haberin mi yok?? Senin başına taş düşsün inşallah Gangi kadar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hay gandi kadar başınıza taş düşsün. Ne alaka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizim çakma Gandi açıklama yaptı, işçilerimizi tehlikeye soktu.. Allah kendisine akıl fikir versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000