30 Mayıs 2017, Salı 13:02:45

O karara yalanlama geldi

Atatürk Havalimanı'ndan başka taksilerin de yolcu alabileceği kararına ilişkin hem Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can'dan hem de İstanbul Belediyesi'nden açıklama geldi.
  • Bir krizi firsata çeviren bu karaktersizlerin fișini kesmek gerekmekte, Kimse Unutmasın Bomba patladığı günü ve 15 temmuzu? Kiși bașı 100 usd modeli çıkartanlar bu karaktersizlerdi...
  • AHL taksicileri, rezillik komple kaldirsalar super olur Ulke bu yankesicilreden kurtulur
  • bunlarin turizme zarari emsalsiz.adimiz cikti avrupali gelmiyor
  • Taksici lobisi o kadar güçlü ki, İstanbul gibi bir yerde metroyu 00:00'da kapattırabiliyorlar.
  • Herkesin ekmegine ve emegine saygim sonsuz ama Taksi ve dolmuscular resmen imparatorluk kurmuslar ,resmen mafia olmuslar....istisnalar hariç,saygi 0
  • Ankara AŞTİ'de her taksici girişte fiş alıp sıraya giriyor ve yolcu alabiliyor. Belli bir güruha da rant sağlanmamış oluyor.
  • Tramway+ Metro Vapur ucak bisiklet motorsiklet,deniz otobüsü,herşey ama her ulaşım aracına binerim, Ama AHL turuncu taxilere binmem.serseri,arrogant,saygısız,dolandırıcılığı meslek edinmiş,turistleri soyan Bir küçük azınlık topluluk.kuralları vatandaşı hiçe sayan vurdumduymaz tipler.bunları kim koruyor arkalarında kim var ? Bu cevabı bilen varmı? Bunlara kimse dokunamıyor.kimler koruyor? Acaba?
  • Keşke en başından ülkedeki taksi sistemi Dubaideki veya ABD deki gibi büyük firmalara verilseydi. En azından milleti kazıklayan ve mesafe beğenmeyen taksiciler olmazdı. En azından Çindeki gibi her takside görünür bir yerde taksi-sürücü kodu olsa ve yapılan her şikayet titizlikle değerlendirilse yine bu olaylar olmaz.
  • Metroyu 24 saat yapin bakin neler oluyor.
  • 5+ yıllık AHL personeliyim. İşim olduğu zaman hiçbir zaman turuncu taksilere değil, yolcu bırakıp limandan çıkacak olan sarı taksilere binerim. Ancak; geçtiğimiz haftasonu limanda olağanüstü bir yoğunluk vardı. Bir VIP geçişi, veya hac dönüşü vs gibi bir şey sandım. güç bela terminal tarafına vardığımda geliş katında bekleyen onlarca sarı taksi gördüm (utanmamış 3 şerit yapmışlar). Sarı taksilere biniyoruz eyvallah ama limanın onca trafiğinin üstüne bir de oraya yatıp yolcu beklemelerine izin verilmemeli diye düşünüyorum. Saygılarımla

Atatürk Havalimanı'ndan başka taksilerin de yolcu alabileceği kararına ilişkin hem Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can'dan hem de İstanbul Belediyesi'nden açıklama geldi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, UKOME'den bu yönde alınmış bir karar olmadığını açıklayarak İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanlarına dışarıdan yolcu getiren taksilerin, dönüş istikametinde yolcu alabilmeleri hususu görüşülmüş ve konunun tüm tarafların katılımı ile gerçekleştirilecek bir Alt Komisyon toplantısı ile değerlendirilmesine karar verilmiştir" denildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberle ilgili hurriyet.com.tr'ye konuştu. Can, böyle bir kararın alınmadığını ve bu teklifin reddedildiğini söyledi. Kooperatif Başkanı Fahrettin Can şöyle konuştu:

"25 Mayıs'ta yapılan toplantıda biz de oradaydık. Ancak böyle bir karar verilmedi. Havalimanlarının özel güvenlik bölgeleri olması nedeniyle bu teklif reddedildi.

Bizim Atatürk Havalimanı'nda 700 aracımız ve 2 bin çalışanımız var. Taksicilerimizin her ay düzenli GBT'sini alıyoruz, kan gruplarına kadar elimizde tutuyoruz.

İstanbul'da oda seçimleri olduğu için bir takım çevreler birilerine şirin gözükmek için böyle haberler yayıyor. 'Birileri oraya çökmüş' diyen İstanbul Taksi Durakları Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Demirci, bir defa taksici değil. Kavga her yerde oluyor, böyle bir anlayış çok yanlış.

UKOME toplantısında bir oda başkanının bu teklifi yaptığı doğru, ancak karar reddedildi."

"KAOS YAŞANIR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kentteki tüm taksilere havalimanlarından müşteri alabilme imkânı getirdiği yönündeki iddiayı değerlendiren Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Alkan, “Bu talep UKOME’ye gelmiş ancak alt komisyona havale edilmiş. Ortada net bir karar yok. Zaten komisyondan ret kararı çıkacağını düşünüyoruz. Aksi takdirde sektörde kaos yaşanır” dedi.

‘EMSAL OLUR’

Böyle bir kararın çıkması halinde tüm Türkiye’de emsal niteliği taşıyacağını belirten Alkan, “Böyle bir karar alınırsa durak sistemi tamamen ortadan kalkar. İsteyen istediği yere gidip müşteri bekler. Bu da çok büyük tartışmalara neden olur. Zaten komisyon da bu teklifi reddedip tartışmayı sonlandıracaktır” diye konuştu.

İBB YALANLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de bir açıklama yaparak böyle bir karar olmadığını duyurdu. İBB açıklamasında, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı karar ile, kentteki tüm taksilere havalimanlarından müşteri alabilme imkanı getirildiği, UKOME Toplantısında şehirdeki tüm taksicilerin havalimanlarından müşteri alabilmesinin karara bağlandığı ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki:

Söz konusu 25.05.2017 tarih ve 2017/4-5 sayılı UKOME kararı ile İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanlarına dışarıdan yolcu getiren taksilerin, dönüş istikametinde yolcu alabilmeleri hususu görüşülmüş ve konunun tüm tarafların katılımı ile gerçekleştirilecek bir Alt Komisyon toplantısı ile değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Haberde geçen ifade de olduğu gibi havaalanları içerisindeki taksi duraklarının umuma açık taksi durağı olarak değerlendirilmesini gerektiren herhangi bir karar alınmamıştır.

Karar konusu Alt Komisyon toplantısı en kısa sürede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenerek ilgililerine ve kamuoyuna konu hakkında bilgi verilecektir." (Hürriyet)

O karara yalanlama geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Fatih ~ 7 yıl önce
Bir krizi firsata çeviren bu karaktersizlerin fișini kesmek gerekmekte, Kimse Unutmasın Bomba patladığı günü ve 15 temmuzu? Kiși bașı 100 usd modeli çıkartanlar bu karaktersizlerdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
AHL taksicileri, rezillik komple kaldirsalar super olur Ulke bu yankesicilreden kurtulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuhh ~ 7 yıl önce
bunlarin turizme zarari emsalsiz.adimiz cikti avrupali gelmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetiş Uber ~ 7 yıl önce
Taksici lobisi o kadar güçlü ki, İstanbul gibi bir yerde metroyu 00:00'da kapattırabiliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanmisiz ~ 7 yıl önce
Aglayanimiz yok.
Halk ~ 7 yıl önce
Herkesin ekmegine ve emegine saygim sonsuz ama Taksi ve dolmuscular resmen imparatorluk kurmuslar ,resmen mafia olmuslar....istisnalar hariç,saygi 0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaradaki sistem ~ 7 yıl önce
Ankara AŞTİ'de her taksici girişte fiş alıp sıraya giriyor ve yolcu alabiliyor. Belli bir güruha da rant sağlanmamış oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fenermoda ~ 7 yıl önce
Tramway+ Metro Vapur ucak bisiklet motorsiklet,deniz otobüsü,herşey ama her ulaşım aracına binerim, Ama AHL turuncu taxilere binmem.serseri,arrogant,saygısız,dolandırıcılığı meslek edinmiş,turistleri soyan Bir küçük azınlık topluluk.kuralları vatandaşı hiçe sayan vurdumduymaz tipler.bunları kim koruyor arkalarında kim var ? Bu cevabı bilen varmı? Bunlara kimse dokunamıyor.kimler koruyor? Acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Keşke en başından ülkedeki taksi sistemi Dubaideki veya ABD deki gibi büyük firmalara verilseydi. En azından milleti kazıklayan ve mesafe beğenmeyen taksiciler olmazdı. En azından Çindeki gibi her takside görünür bir yerde taksi-sürücü kodu olsa ve yapılan her şikayet titizlikle değerlendirilse yine bu olaylar olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek çare ~ 7 yıl önce
Metroyu 24 saat yapin bakin neler oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL Personel ~ 7 yıl önce
5+ yıllık AHL personeliyim. İşim olduğu zaman hiçbir zaman turuncu taksilere değil, yolcu bırakıp limandan çıkacak olan sarı taksilere binerim. Ancak; geçtiğimiz haftasonu limanda olağanüstü bir yoğunluk vardı. Bir VIP geçişi, veya hac dönüşü vs gibi bir şey sandım. güç bela terminal tarafına vardığımda geliş katında bekleyen onlarca sarı taksi gördüm (utanmamış 3 şerit yapmışlar). Sarı taksilere biniyoruz eyvallah ama limanın onca trafiğinin üstüne bir de oraya yatıp yolcu beklemelerine izin verilmemeli diye düşünüyorum. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000