18 Ocak 2019, Cuma 11:02:59

O kanun resmen yürürlüğe girdi

Pilot ve kabin memurlarının ücretlerinde vergi oranlarının belirlenmesini de içeren 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunlar Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.
  • Herkes kendi seçimini kendi yapmıyor mu ? Sende çalış sende pilot ol, sen demişssin ben okucam okumussun kendi mesleğini yap. Bırakın herkes kendi işini yapsın. Kim nekadar maaş alıyosa kime ne size ne....
  • %100 alan km den extra ne kadar kesilecek?
  • De şu maaş muhabbeti yapanlar zil takıp oynasın
  • Ya bunlarin neyini kiskanip merak ediyorsunuz anlamiyorum,iyice cosacaklar bizde biseyiz diye.. Garson bilmezmisiniz siz? Iste onun havada ucani bunlar.. cokta seyapmayin yani.. simdi kiskaniyor falan diyecekler kesin,ama bilmezlerki siz ucarken biz donuyoduk.. hadi simdi tatava yapmayin km ler siz servisinizi yapin dikkat edinde yerlere dokmeyin.. silersiniz gerci size koymaz..
  • Yahu pilot olduğun için zekanla övünmeyi biliyorsun da,mahsustan bozuk Türkçeyle yazan insanlar tarafından trollendiğini anlamayıp hala ezmeye çalışıyorsun.Türkçe öğretmeye alıştığın adamların çoğu en iyi üniversitelerden mezun,İngilizceleri pilotlardan daha iyi olan,çoğu ikinci yabancı dil bilen insanlar... Yaa işte böyle yürüyen ego pilot arkadaşlar; valla tebrik ederim, süper zekisiniz gerçekten.(Aklı başında azınlık pilotları tenzih ederim.Yürüyen ego pilotlara sözüm ; siz övünmeye çalışırken,''kafanı çalıştır,sen de pilot ol'' derken,zaten kafası çalışan birilerinin tuzağına düştüğünüzü bile anlamıyorsunuz.Her Türkçesi bozuk olanı düzeltmeyin,seçici olun biraz.. Zaten düzeltirken bile yanlış yazıyorsunuz:))
  • Konu adaleti saglamak falan degil birbirimize saldirmanin alemi yok Bu devleti doyurmak mümkün degil “O SARI INEGI VERMEYECEKTIK”
  • Vergi yasasındaki keyfi değişikliğe itiraz ve isyan edenlere destek olacağına (çünkü hepimiz işçiyiz aslında ama sınıf bilinci ne yazık ki yok) köstek olanlara: Köleler efendilerinden nefret etmektense, özgür ruhlu kölelerden nefret etmeyi tercih ederler. Böylesi daha güvenli ve kolaydır. Kişilik sahibi olmak gibi bir külfete katlanmayı gerektirmediği gibi, efendilerinin gözüne girme fırsatıdır aynı zamanda. Konu bu olduğunda, öyle çabuk birleşirler ki, şaşarsın.
  • Kabine ve kokpite hakaret ederek maaşlarını konuşurak elinize ne geçiyor sizde başvurun çalışın nedir bu düşmanlığınız 3 günlük dünyada
  • Uçucuların aldıkları parayı bu kadar dert eden arkadaşlar niye bu işlerde çalışmıyorlar? Kendilerini yetersiz görüp, milletin aldığı paraya atıp tutuyorlar. Sende kaptan ol o zaman! Ya da kabin memuru ol! Madem bu kadar çok para kazanılan bir iş! Ama olamazsın. Olamadığın için zaten karın ağrın.. ancak buralarda laf kalabalığı yaparsın
  • Pilot maaşlarını kıskanan ne kadar çokmuş. Anlayamadığınız ne biliyor musunuz, bu bir arz talep meselesi. Kayıpları telafi etmek için şirketler biraz daha kesenin ağzını açmak zorunda kalacak.Hepsi bu.Nokta.

Resmi Gazete'de yayımlanan, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunlar yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanuna göre, kamu kurum, kuruluşları hariç Türk Hava Kurumu (THK) ile sivil havacılıkta görevli pilotlar ve sertifikalandırılmış kabin memurlarına ödenen aylık ücretin gerçek safi değerinin yüzde 70'i gelir vergisinden istisna olacak.

Cumhurbaşkanı bu oranı yüzde 100'e kadar artırabilecek ya da sıfıra kadar indirebilecek. 

İşte '7161 Sayılı Kanun'nun pilot ve kabin memurlarını ilgilendiren o maddesi:

O kanun resmen yürürlüğe girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (148)

Düşünceli ~ 5 yıl önce
Herkes kendi seçimini kendi yapmıyor mu ? Sende çalış sende pilot ol, sen demişssin ben okucam okumussun kendi mesleğini yap. Bırakın herkes kendi işini yapsın. Kim nekadar maaş alıyosa kime ne size ne....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 5 yıl önce
%100 alan km den extra ne kadar kesilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıfıra kadar indirsin ~ 5 yıl önce
De şu maaş muhabbeti yapanlar zil takıp oynasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cık.. ~ 5 yıl önce
Yanlış önerme... Maaşınıza gıcık olmuyorlar,egonuza gıcık oluyorlar.
Km meraklilari ~ 5 yıl önce
Ya bunlarin neyini kiskanip merak ediyorsunuz anlamiyorum,iyice cosacaklar bizde biseyiz diye.. Garson bilmezmisiniz siz? Iste onun havada ucani bunlar.. cokta seyapmayin yani.. simdi kiskaniyor falan diyecekler kesin,ama bilmezlerki siz ucarken biz donuyoduk.. hadi simdi tatava yapmayin km ler siz servisinizi yapin dikkat edinde yerlere dokmeyin.. silersiniz gerci size koymaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))))) ~ 5 yıl önce
Yahu pilot olduğun için zekanla övünmeyi biliyorsun da,mahsustan bozuk Türkçeyle yazan insanlar tarafından trollendiğini anlamayıp hala ezmeye çalışıyorsun.Türkçe öğretmeye alıştığın adamların çoğu en iyi üniversitelerden mezun,İngilizceleri pilotlardan daha iyi olan,çoğu ikinci yabancı dil bilen insanlar... Yaa işte böyle yürüyen ego pilot arkadaşlar; valla tebrik ederim, süper zekisiniz gerçekten.(Aklı başında azınlık pilotları tenzih ederim.Yürüyen ego pilotlara sözüm ; siz övünmeye çalışırken,''kafanı çalıştır,sen de pilot ol'' derken,zaten kafası çalışan birilerinin tuzağına düştüğünüzü bile anlamıyorsunuz.Her Türkçesi bozuk olanı düzeltmeyin,seçici olun biraz.. Zaten düzeltirken bile yanlış yazıyorsunuz:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 5 yıl önce
sen de ne ciddiye almissin mevzuyu birader, rahatla biraz sakin ol, hepimiz insaniz, hata yapariz
S Ne ~ 5 yıl önce
Konu adaleti saglamak falan degil birbirimize saldirmanin alemi yok Bu devleti doyurmak mümkün degil “O SARI INEGI VERMEYECEKTIK”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koy koy suyundan da ~ 5 yıl önce
Vergi yasasındaki keyfi değişikliğe itiraz ve isyan edenlere destek olacağına (çünkü hepimiz işçiyiz aslında ama sınıf bilinci ne yazık ki yok) köstek olanlara: Köleler efendilerinden nefret etmektense, özgür ruhlu kölelerden nefret etmeyi tercih ederler. Böylesi daha güvenli ve kolaydır. Kişilik sahibi olmak gibi bir külfete katlanmayı gerektirmediği gibi, efendilerinin gözüne girme fırsatıdır aynı zamanda. Konu bu olduğunda, öyle çabuk birleşirler ki, şaşarsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyarmı ~ 5 yıl önce
Kabine ve kokpite hakaret ederek maaşlarını konuşurak elinize ne geçiyor sizde başvurun çalışın nedir bu düşmanlığınız 3 günlük dünyada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esnaf ~ 5 yıl önce
Uçucuların aldıkları parayı bu kadar dert eden arkadaşlar niye bu işlerde çalışmıyorlar? Kendilerini yetersiz görüp, milletin aldığı paraya atıp tutuyorlar. Sende kaptan ol o zaman! Ya da kabin memuru ol! Madem bu kadar çok para kazanılan bir iş! Ama olamazsın. Olamadığın için zaten karın ağrın.. ancak buralarda laf kalabalığı yaparsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sc ~ 5 yıl önce
Pilot maaşlarını kıskanan ne kadar çokmuş. Anlayamadığınız ne biliyor musunuz, bu bir arz talep meselesi. Kayıpları telafi etmek için şirketler biraz daha kesenin ağzını açmak zorunda kalacak.Hepsi bu.Nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000