13 Ocak 2010, Çarşamba 07:37:11

O Heronlar yok mu, o Heronlar...

Türkiye-İsrail arasında kriz çıksa da, Türkiye insansız uçak alarak ipleri tamamen koparamıyor! İşte Bakan'ın ilginç açıklamaları..
  • Arkadaş eğri oturalım ama doğru konuşalım. IAI ın TAMAM diye bir bölümü var. Bunlar Plugged in optronic Payload yapıyorlar. Ürünleri bizim asel-flierlerden daha iyi. Bide ELOP'un sensörleri üzerine henüz bir sensör yok ve her iki üründe made in Israel. Bizim aletlerin performansı düşük ağırlığı fazla. Sonuç sorun değil operasyonel ihtiyaçlar karşılanıyormu evet. Sonuç 2 ; ha gayret aselsan biraz daa arge kendi sistemlerimizi daa geliştirelim...
  • israil aselsanin kamera sistemini yavas buluyormus.bak bak bak bak israil ürettigi bir b...a yaramiyor hemen aselsani sucluyor serefsizler.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, insansız hava araçları "Heron"ların Türkiye'ye geleceğini, sorunun çözüldüğünü açıkladı. İsrail ile karşılıklı gerilim sürerken Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, insansız hava araçları "Heron"ların Türkiye'ye geleceğini, sorunun çözüldüğünü açıkladı. Gönül, "Kabul heyeti İsrail'e gitti" dedi.

HERONLAR ORTAK ÜRETİM

Vecdi Gönül, İsrail ile Türkiye ortak yapımı olan Heron'ların gecikmesiyle ilgili bilgi verdi. Sürecin uzamasını ASELSAN'ın üretimi olan kamera sisteminin İsrail tarafından yavaş bulunması olarak açıklayan Gönül, "HERON'lar ortak üretim. Kamera ve haberleşme cihazları ASELSAN tarafından üretildi. 180 milyon dolarlık ihalenin 60 milyon dolarlık bölümü ASELSAN'ın" dedi.

TEKNİK ÖZELLİKLER İNCELENECEK

Heron'ların teslimatı için Türkiye'den dün itibarıyla bir heyetin İsrail'e gittiğini belirten Gönül, "Kabul heyeti tek tek her bir uçağın teknik özelliklerini inceleyecek" dedi.

Gönül, toplam 10 Heron'un yıl ortasına kadar Türkiyeye geleceğini vurguladı. Milli Savunma Bakanı, İsrail-Türkiye ilişkilerinin gerilmesine yönelik bir soru üzerine ise "Bakanlıklar arasındaki ilişkiler, uluslararası kurallar ve ikili anlaşmalar çercevesinde gerçekleşmektedir" dedi.

O Heronlar yok mu, o Heronlar...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaş eğri oturalım ama doğru konuşalım. IAI ın TAMAM diye bir bölümü var. Bunlar Plugged in optronic Payload yapıyorlar. Ürünleri bizim asel-flierlerden daha iyi. Bide ELOP'un sensörleri üzerine henüz bir sensör yok ve her iki üründe made in Israel. Bizim aletlerin performansı düşük ağırlığı fazla. Sonuç sorun değil operasyonel ihtiyaçlar karşılanıyormu evet. Sonuç 2 ; ha gayret aselsan biraz daa arge kendi sistemlerimizi daa geliştirelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
israil aselsanin kamera sistemini yavas buluyormus.bak bak bak bak israil ürettigi bir b...a yaramiyor hemen aselsani sucluyor serefsizler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000