08 Ekim 2013, Salı 08:35:09

O HELİKOPTERİN SAHİBİ KAYIT SİLDİRMİŞ!

Nallıhan’ bağlı Çalıalan Köyü’nde yaşayan Şaban Açıkgöz, 20 dönümlük tarlanın ortasında bulunan ve yaklaşık 2 yıldır kaldırılmayan helikopterin kaydının sildirildiği ortaya çıktı. Açıkgöz, “Helikopter nedeniyle tarlamı ekemez oldum” dedi.
  • Ben almak istiyorum o helikopter ri
  • O parcaların eskiden alıcısı bol olurdu'da artık shgm kuş uçurtmuyor. Herşey bandrollü, seri numaralı... Asıl konu, bu işte başka iş var, böyle saçmalıkmı olur düşmüş deniyor, sapasaglam. Heyet gelmesi gerekiyor 'inceleme babında' oda yapılmamış. Kimbilir ne pislikler döndü...
  • hemşerim yak gitsin anız yakıyoduk yandı dersin yada bağla bi traktöre çektir yolun kıyısına sıkma o kadar canını
  • Koylude kurnaz haa
  • Kardesim, ben olsam, parca parca e-bay'da satarim.. Nerden baksan bir $100,000 para yapar. Bol harcamalar
  • Helikopter yanlış yere düştüğü için tarlada dimdik ayakta duruyor. Atatürk Hava Limanına yakın bir yere düşseydi, Apron fareleri onu çoktan yok etmişti. Bırakın Helikopteri tek bir cıvatayı bile yerinde bulamazdınız. Nallıhan'da kim ne yapsın helikopter parçasını? Çok yakında AHL'deki Apron fareleri onu bir at arabasına yükleyip İstanbul'a getirerek etinden, sütünden, yününden hatta işkembesinden ve kelle, paçasından yararlanırlar.
  • kac kez yazildi cizildi bu ama hala anlayamayanlar cikiyor. Kardesim helikopter gezmeye gelmis kaza yapmis. Sertifikasi, izinleri olmasa Ingiltere'den cikamaz, Istanbul'a giris yapamaz. Niye kafaniz basmiyor buna? SHGM kaza yapan helioptere ne yapsin? Adamlar atip kacmis sigortadan parayi almislar. Sen simdi arabanla Ingiltere'ye gezmeye gitsen arabayi pert edip yolda terk etsen ve ucaga binip ulkene gelsen ne olacak? Onu ilgili yerel yonetim oradan kaldiracak cope atacak. Sanada kufredecek. Bitti! Daha neyin yorumunu yazip kimi sucluyorsunuz?
  • 2 yıldır bi vinç kiralayıp gelip kaldırmak aklına gelmemişmi..enteresan. ben olsam hafif tamir ettirip bi köşede büfe yapardır. heli büfe ! 2 yıldır zarar ediyomuş.abi şaşıyorum
  • Düşünün ülkenizde bir hava aracı kaza kırıma uğruyor, SHGM nin haberi yok, Tescili nedir, sahibi kim, uçuş izni var mı, yeterli sertifikaları var mı, komedi bir ülkede yaşıyoruz... C&A
  • Ben olsam parcalarini satardim tum zarari sadece motoru karsilar.

Nalııhan’da geçtiğimiz yıl arazisinde terk edilmiş bir helikopter bulan çiftçi, aracın sahibinin bulunmasını istedi. Çalıalan Köyü Baraman Mahallesi Alancık mevkisine geçtiğimiz yıl mantar toplamaya giden Sedat Çelik ve Ergün Açıkgöz, dağ yamacındaki tarlada kısmen parçalanmış bir helikopter buldu. Yapılan araştırmalar sonucu helikopterin kime ait olduğu ve nasıl tarlaya indiği konusunda bilgiye ulaşılamadı. Şaban Açıkgöz’e ait 20 dönümlük tarlanın ortasında bulunan ve yaklaşık 2 yıldır da kaldırılmayan helikopterin sahibinin kayıt sildirdiği ortaya çıktı.

YANGIN KORKUSUYLA TARIM YAPAMIYOR

Geçimini çiftçilik yaparak sağladığını anlatan tarla sahibi Şaban Açıkgöz, “Helikopteri 2012 yılının haziran ayında bulduk. O gün bu gündür ‘Bu helikopter bize ait’ diye ne arayan oldu ne de soran. Helikopter nedeniyle tarlamı ekemez oldum. Buraya nasıl geldi, neden indi, kime ait hiç kimse bir şey bilmiyor” diye konuştu. Açıkgöz, tarlayı ekemez hale geldiğini anlatarak, “Ben zor şatlarda geçiniyorum. Bu helikopter nedeniyle her yıl 10 bin lira zararım var. Ekinlerim yanacak olsa içerisindeki helikopter de yanar diye çok korkuyorum. Sahibi kimse gelsin alsın. Bu helikoptere bir şey olursa ben sorumluluk kabul etmem” diye konuştu.

LONDRA’DAKİ SAHİBİ KAYDINI SİLDİRDİ

Tarladaki “G-CCWJ” kuyruk numaralı, piyasa değeri yaklaşık 400 bin dolar olan Amerikan üretimi “R44 Clipper II” model helikopterin İngiltere’deki Denham Havaalanı’na kayıtlı olduğu ve sahibi Saxon Logistics tarafından Londra’daki City&Docklands Group adlı gayrimenkul şirketine kiralandığı öğrenildi. Uçuş kazalarını raporlayan bir internet sitesindeki bilgiye göre, helikopter 16 Mayıs 2012 tarihinde Nallıhan’da düştü. Helikoptere ait İngiltere Sivil Havacılık Kurumu’ndaki kaydın, “tahrip olduğu” gerekçesiyle 13 Şubat 2013 tarihinde silindiği bilgisi edinildi. Kaza sırasında helikopterde bulunanların sağlık durumuna ilişkin herhangi bir bilgiye erişilemedi. Uzmanlar, taşıma ve tamir maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle firmanın, kazalı helikopteri hiçbir zaman gelip almayabileceğini belirterek, 13 Şubat 2013'te gerçekleştirilen kayıt silme işlemini buna dayanak gösterdi. (Hürriyet)

O HELİKOPTERİN SAHİBİ KAYIT SİLDİRMİŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

kanat ~ 10 yıl önce
Ben almak istiyorum o helikopter ri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komplo ~ 11 yıl önce
O parcaların eskiden alıcısı bol olurdu'da artık shgm kuş uçurtmuyor. Herşey bandrollü, seri numaralı... Asıl konu, bu işte başka iş var, böyle saçmalıkmı olur düşmüş deniyor, sapasaglam. Heyet gelmesi gerekiyor 'inceleme babında' oda yapılmamış. Kimbilir ne pislikler döndü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hemşeri ~ 11 yıl önce
hemşerim yak gitsin anız yakıyoduk yandı dersin yada bağla bi traktöre çektir yolun kıyısına sıkma o kadar canını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Koylude kurnaz haa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Kardesim, ben olsam, parca parca e-bay'da satarim.. Nerden baksan bir $100,000 para yapar. Bol harcamalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış yerde ~ 11 yıl önce
Helikopter yanlış yere düştüğü için tarlada dimdik ayakta duruyor. Atatürk Hava Limanına yakın bir yere düşseydi, Apron fareleri onu çoktan yok etmişti. Bırakın Helikopteri tek bir cıvatayı bile yerinde bulamazdınız. Nallıhan'da kim ne yapsın helikopter parçasını? Çok yakında AHL'deki Apron fareleri onu bir at arabasına yükleyip İstanbul'a getirerek etinden, sütünden, yününden hatta işkembesinden ve kelle, paçasından yararlanırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlayin artik ~ 11 yıl önce
kac kez yazildi cizildi bu ama hala anlayamayanlar cikiyor. Kardesim helikopter gezmeye gelmis kaza yapmis. Sertifikasi, izinleri olmasa Ingiltere'den cikamaz, Istanbul'a giris yapamaz. Niye kafaniz basmiyor buna? SHGM kaza yapan helioptere ne yapsin? Adamlar atip kacmis sigortadan parayi almislar. Sen simdi arabanla Ingiltere'ye gezmeye gitsen arabayi pert edip yolda terk etsen ve ucaga binip ulkene gelsen ne olacak? Onu ilgili yerel yonetim oradan kaldiracak cope atacak. Sanada kufredecek. Bitti! Daha neyin yorumunu yazip kimi sucluyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 11 yıl önce
Hava araçlarına 3.Şahıs sigortası diye bir şey yapılıyor ve ciddi şekilde takip ediliyor. Senin açıkladığından, kendi çöpünü komşunun bahçesine dökmek gibi bir şey çıkıyor. Pekala birisine veya birşeylere çarpıp zarar verseydi ne olacaktı. SHGM yurtiçine atmaca, yurtdışına karga gibi kalmış oldu. Enkaz kaldırma işlemini kim karşılayacak, vatandaşın suçu ne????
hamdi ~ 11 yıl önce
2 yıldır bi vinç kiralayıp gelip kaldırmak aklına gelmemişmi..enteresan. ben olsam hafif tamir ettirip bi köşede büfe yapardır. heli büfe ! 2 yıldır zarar ediyomuş.abi şaşıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil Havacılık... ~ 11 yıl önce
Düşünün ülkenizde bir hava aracı kaza kırıma uğruyor, SHGM nin haberi yok, Tescili nedir, sahibi kim, uçuş izni var mı, yeterli sertifikaları var mı, komedi bir ülkede yaşıyoruz... C&A

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 11 yıl önce
Ben olsam parcalarini satardim tum zarari sadece motoru karsilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000