05 Eylül 2016, Pazartesi 09:21:52

O helikopterin sahibi belli oldu

Dün Avşa Adası'ndan Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne rapor vermeden kalkan helikopter İstanbul'u alarma geçirmişti. F-16 uçaklarını havalandıran helikopterin Ali Ağaoğlu'na ait ortaya çıktı.
  • Havada konuşmaları duydum.' Askeri pilot iletişim kuruyor ' sizinle iletişim kurulamadı ne taşıyorsunuz ? 'Yolcu taşıyorum ne oldu hayirdir bir problem mi var ? ...
  • Güdümlüyü yeseydi keşke :/
  • Hiç olmassa Helikopterin gerçek resmini koysaydınız : )))
  • Helikopter için kalkan uçakların masrsfını KİM ÖDEYECEK.
  • anında millet sorgusuz sualsız yakıp yıkmış asmış yuh yaa.. adamın planını çektiği bugün açıklandı.plan çekmiş beyler! yani yapması gerekeni yapmış. burda ortalığı velveleye veren yaklaşma unsurlarında sorun..kalkar kalkmazda ta avşa adasından irtibat kuramamasıda normal agl bin ft uçan bihava aracı için. ki yaklaşıncada irtibat kurmuş. ama herşeyden öte avşa adasından kalkan bihavaracı hangi hava sahasındada irtibat kurması gerekiyordu,bu apayrı bisoru..?? yk f16ların masraflarından,uçakların güvenlik zaafiyetine ammada çok abarttınız ama yaa.sizin kadar biliyor f16 pilotu uçakların güvenliğini bukadar riske atacağını!
  • Merak etmeyin bir metelik bile alamazlar :)
  • Herkes Yakıt parasına, bakım parasına takılmış. Asıl önemli olan insan canıdır. Günün en yoğun saatinde, sivil hava trafiği, AHL ve SAW'a yoğun, iniş ve kalkışlar devam ederken 2 adet F-16'nın onların yolları içinde uçması hiç mi tehlike yaratmamıştır. Dün ben de balkonumdam izledim. Bir THY A330'u 05 yaklaşması için Kozyatağı üzerinden Marmara'ya doğru giderken, bu jetler hemen altından geçtiler. FR24'ten baktığımda A330 o anda 10,000 feetteydi, aynı anda altından 36'dan kalkış yapmış bir B737 7,000'den güney-doğu istikametinde tırmanıştaydı. Bu jetler sanırım, 5-6,000 fetten altlarından geçtiler. Benim aşağıda yüreğim ağzıma geldi. Umarım RA ikazı alınmamıştır. Bu durumda prosedür nedir bilmiyorum ama, böyle bir durumda sivil uçakların bölgeden uzaklaştırılması gerekmez miydi ? Yakıtı, bakımı boş verin de bir kaza yaşanmadığı, cana bir şey gelmediği için sevinelim. Saygılarımla.
  • Kesinlikle bunun hesabının en ağır şekilde sorulması gerekir. Mahkemeyse mahkeme. Öyle sorumsuz davranışta bulunan pilotun da lisansı en azından bir süreliğine iptal edilmeli. İşin başka bir yanı da F16 lar uçuyor diye herkesin endişelenmesi. Eskiden habersiz eğitim uçuşu bile yapılırdı, kimse de endişe etmezdi. Damlara çıkıp Fantom ları izlediğimiz günler olurdu. Neler yaşadık, ne günlere geldik...
  • Uçakların yakıt yıpranma bakım Masraf'ları ve ciddi para cezası kesilmeli ayrıca izinsiz uçuş için helikoptere el konmalı ,tsk envanterine geçirilmeli.
  • kalkan uçakların harcadığı yakıt parasını ve uçakların bakım masraflarını ödesin..

Dün Avşa Adası'ndan Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne rapor vermeden kalkan helikopter İstanbul'u alarma geçirmişti. F-16 uçaklarını havalandıran helikopterin Ali Ağaoğlu'na ait ortaya çıktı.

Avşa Adası'ndan Çekmeköy'e uçan işadamı Ali Ağaoğlu'na ait helikopter havada kısa süreli paniğe neden oldu. Dün 17.15 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na rapor vermeden Avşa Adası'ndan kalkış yapan TC-HCM kuyruk tescilli Bell 430 tipi helikopterin Hava Trafik Kontrol Merkezi tarafından tanımlanamaması üzerine hareketli dakikalar yaşandı. 

Balıkesir'den kalkan 2 adet F-16 uçağı kısa sürede helikopterin uçtuğu güzergaha gelerek temas kurdu. Helikopterin tanımlanmasının ardından uçaklar Balıkesir'e geri döndü. Bu sırada Maltepe sahilinde F-16'ları gören vatandaşlar sosyal medyada endişelerini dile getirdi. Helikopterin işadamı Ali Ağaoğlu'na ait olduğu belirtilirken Ağaoğlu'nun helikopterde bulunup bulunmadığı öğrenilemedi. (Sabah)

O helikopterin sahibi belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Agaoglunun pilotu ~ 8 yıl önce
Havada konuşmaları duydum.' Askeri pilot iletişim kuruyor ' sizinle iletişim kurulamadı ne taşıyorsunuz ? 'Yolcu taşıyorum ne oldu hayirdir bir problem mi var ? ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt ~ 8 yıl önce
Güdümlüyü yeseydi keşke :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Resim ~ 8 yıl önce
Hiç olmassa Helikopterin gerçek resmini koysaydınız : )))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F. 16 ~ 8 yıl önce
Helikopter için kalkan uçakların masrsfını KİM ÖDEYECEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Odesin ~ 8 yıl önce
Deniz kumuyla trilyonlari kapti serefsiz ödesin
Ne o ~ 8 yıl önce
Cebine mi girecek sana ne?
vatandaş ~ 8 yıl önce
anında millet sorgusuz sualsız yakıp yıkmış asmış yuh yaa.. adamın planını çektiği bugün açıklandı.plan çekmiş beyler! yani yapması gerekeni yapmış. burda ortalığı velveleye veren yaklaşma unsurlarında sorun..kalkar kalkmazda ta avşa adasından irtibat kuramamasıda normal agl bin ft uçan bihava aracı için. ki yaklaşıncada irtibat kurmuş. ama herşeyden öte avşa adasından kalkan bihavaracı hangi hava sahasındada irtibat kurması gerekiyordu,bu apayrı bisoru..?? yk f16ların masraflarından,uçakların güvenlik zaafiyetine ammada çok abarttınız ama yaa.sizin kadar biliyor f16 pilotu uçakların güvenliğini bukadar riske atacağını!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bozkurt ~ 8 yıl önce
Merak etmeyin bir metelik bile alamazlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 8 yıl önce
Herkes Yakıt parasına, bakım parasına takılmış. Asıl önemli olan insan canıdır. Günün en yoğun saatinde, sivil hava trafiği, AHL ve SAW'a yoğun, iniş ve kalkışlar devam ederken 2 adet F-16'nın onların yolları içinde uçması hiç mi tehlike yaratmamıştır. Dün ben de balkonumdam izledim. Bir THY A330'u 05 yaklaşması için Kozyatağı üzerinden Marmara'ya doğru giderken, bu jetler hemen altından geçtiler. FR24'ten baktığımda A330 o anda 10,000 feetteydi, aynı anda altından 36'dan kalkış yapmış bir B737 7,000'den güney-doğu istikametinde tırmanıştaydı. Bu jetler sanırım, 5-6,000 fetten altlarından geçtiler. Benim aşağıda yüreğim ağzıma geldi. Umarım RA ikazı alınmamıştır. Bu durumda prosedür nedir bilmiyorum ama, böyle bir durumda sivil uçakların bölgeden uzaklaştırılması gerekmez miydi ? Yakıtı, bakımı boş verin de bir kaza yaşanmadığı, cana bir şey gelmediği için sevinelim. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürsene ~ 8 yıl önce
Sürücü sen sürmeye devam etsene. Bahsettiğin uçaklar manevra kabiliyeti yolcu uçaklarından yüzlerce kat iyi olan f-16, pilotlarıda seçme pilotlar. Düz rotasında giden yolcu uçağına mı çarpacaklar veya A330'a türbülans mı yaptıuracaklar komik adam.
Eli boş ~ 8 yıl önce
Senin elin boş kalmış , gereksiz şeyleri kafana fazla takıyorsun. Bırak işin sorumluları kafa yorsun.
Mağdur ~ 8 yıl önce
Kesinlikle bunun hesabının en ağır şekilde sorulması gerekir. Mahkemeyse mahkeme. Öyle sorumsuz davranışta bulunan pilotun da lisansı en azından bir süreliğine iptal edilmeli. İşin başka bir yanı da F16 lar uçuyor diye herkesin endişelenmesi. Eskiden habersiz eğitim uçuşu bile yapılırdı, kimse de endişe etmezdi. Damlara çıkıp Fantom ları izlediğimiz günler olurdu. Neler yaşadık, ne günlere geldik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hlk ~ 8 yıl önce
Uçakların yakıt yıpranma bakım Masraf'ları ve ciddi para cezası kesilmeli ayrıca izinsiz uçuş için helikoptere el konmalı ,tsk envanterine geçirilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 8 yıl önce
Hadi ya başka bişeyler daha yapalım servetine el koyup onu da devlete verelim bir de ali Ağaoğlu nu asalim bence arkadaşım böyle olmaz.
Maliyeti ~ 8 yıl önce
kalkan uçakların harcadığı yakıt parasını ve uçakların bakım masraflarını ödesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000