07 Eylül 2018, Cuma 13:13:54

O gencin hayali gerçek oldu

Kastamonu’da köyünde hayvan otlatırken gökyüzünde gördüğü uçak sonrası uçak mühendisi olmayı hayal eden öğrenci, Kocaeli Üniversitesi’nde Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümünü kazanmasının ardından aynı zamanda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’de de iş başı yaptı.
  • çobanlık yaparken tren görüp lokomotif olmaya karar vermemiş iyiki , ufo görüp astranot olmakta isteyebilirdi , asparagas bunlar reklam kokan hareketler ...
  • ebeliği
  • SIZ COK ZEKI VE BASARILI OLMANIZ DISINDA,INSANLARIN BASARILARINI ODULLENDIREREK ONLARI MOTIVE EDEN COK IYI BIR YONETICISINIZ
  • böyle bir olay sanırım sadece bizim ülkemizde olur..stajer mühendis haaa?? siz elinizden almanyaya uçup giden o kadar mühendise sahip çıkmayın sonra kastamonu daglarında mühendis arayın....ne vizyon amaaa..eee bende gökyüzü seyrederken uzay mekiği görmüştüm hadi benide astronot yapın o zaman...komedi ötesi olmaya devammm yani
  • Sistemlerle olan savaşınızda gençlerin suçu ne ola ki? Nedir bu hayıflanma? Derdiniz o gencin onurlandırılması ve başarısını çekememek değil, derdiniz sanırım genci muhatap alanlar.
  • Milli muharebe uçağı projesinin başına geçsin.
  • Univetsiteyi kazanir kazanmaz muhendis stajer olmus.bitirince genel müdür olur herhalde...
  • Hayirli ugurlu olsun arkadasimiza. Yolu da bahti da acik olsun insallah.
  • Ne mühendisi arkadaş ? Sivil havacılık okumuş gelmiş stajyer mühendis diyorlar. Dışarıda bir sürü eğitimli mühendis duruyor, kalitesiz kocaelide eğitim almış çocuk üzerinden prim yapıyorlar. Ya bırakın Allah aşkına. Thy tekniğe iş başvurusu yapmış kabul edilmemiş ama tai de mühendis vay be.
  • Kastamonlu bir ayiydi Ama o Ayiyi özlüyorum

Kastamonu’da köyünde hayvan otlatırken gökyüzünde gördüğü uçak sonrası uçak mühendisi olmayı hayal eden öğrenci, Kocaeli Üniversitesi’nde Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümünü kazanmasının ardından aynı zamanda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’de de iş başı yaptı.

ÖSYM tarafından Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre Kastamonu’nun Araç ilçesi Çavuşlu Köyünde ikamet eden Ahmet Bulucu, Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümünü kazandı. Aynı zamanda Ahmet Bulucu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Temel Kotil ile görüşerek, stajyer mühendis olarak bu kurumda da işe başladı. Bu gelişmeler ışığında Ahmet Bulucu, hayallerini de bir nevi gerçekleştirmiş oldu.

“Stajyer Mühendis olarak TUSAŞ’ta göreve başladı”

İhlas Haber Ajansı Kastamonu Bürosunun “Hayvan otlatırken gökyüzünde gördüğü uçak, tüm hayatını değiştirdi” başlık altında yapmış olduğu haber sonrasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, habere konu olan Ahmet Bulucu ile makamında görüştü. TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil tarafından ATAK, HÜRKUŞ, ANKA, GÖKTÜRK, HÜRJET gibi Türkiye’nin en önemli projelerine imza atan TUSAŞ’ın tesisleri gezdirilen Ahmet Bulucu, bu gezinin ardından stajyer mühendis olarak işe başlatıldı. Ahmet Bulucu, üniversiteye başlar başlamaz TUSAŞ’ın bünyesinde stajyer mühendis olarak göreve başlayan ilk öğrenci olma başarısı da gösterdi.

"Hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu"

Ziyaretin ardından sosyal paylaşım sitesinden açıklamada bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, “Gözünün hep yükseklerde olduğunu söyleyen Kastamonulu Ahmet Bulucu kardeşimizin hayali uçak mühendisi olmak. Bizimle yaptığı görüşme sonrasında uçaklara olan tutkusunu anlatan Ahmet Bulucu, kurumumuzda Stajyer Mühendis programımızda çalışarak hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu” dedi. 



O gencin hayali gerçek oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

dikkatli ! ~ 6 yıl önce
çobanlık yaparken tren görüp lokomotif olmaya karar vermemiş iyiki , ufo görüp astranot olmakta isteyebilirdi , asparagas bunlar reklam kokan hareketler ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorunlu ruh ~ 6 yıl önce
Gecenin saat 03.33 de bu yorumu yapabilen ici kararmis hasta ruh,hem de cok hasta
laf ~ 6 yıl önce
ebeliği

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEMEL BEY ~ 6 yıl önce
SIZ COK ZEKI VE BASARILI OLMANIZ DISINDA,INSANLARIN BASARILARINI ODULLENDIREREK ONLARI MOTIVE EDEN COK IYI BIR YONETICISINIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temel efendi ~ 6 yıl önce
Evet çok zeki ve başarılı. Fetocuları thy'ye doldurdu ama niyeyse ona hiçbir şey olmadı sonra gitti tusaş'a genel müdür oldu bu sefer de orayı karıştırdı hala ona birşey olduğu yok.
dayı ~ 6 yıl önce
evet iyi ki THY de degil
—- ~ 6 yıl önce
Thy kurtuldu darisi tai nin basina
Eğitim şart ~ 6 yıl önce
Temel bey sayesinde THY büyüdü, şu anki hali içler acısı, vahim...Torpil sayesinde, Temel bey den sonra çalışanları dışladınız,rahatsız oldunuz... Şimdi yatın bakalım... Eğitim şart
Eğitim şart yazana ~ 6 yıl önce
Torpilin ve hemşehriciliğin, hak yemenin, haksızlığın ağababalarını temel ve hamdi efendiler yaptılar, onların zamanında yandaşlara ve rizelilere yer açılsın diye 10 bin kişi haksız yere işten atıldılar, sen de kalkmış temel'i övüyorsun, eğitim şart diyorsun.
rzlk ~ 6 yıl önce
böyle bir olay sanırım sadece bizim ülkemizde olur..stajer mühendis haaa?? siz elinizden almanyaya uçup giden o kadar mühendise sahip çıkmayın sonra kastamonu daglarında mühendis arayın....ne vizyon amaaa..eee bende gökyüzü seyrederken uzay mekiği görmüştüm hadi benide astronot yapın o zaman...komedi ötesi olmaya devammm yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mk ~ 6 yıl önce
Ne demek yani kastamonu daglarindan muhendis cikamaz mi?sen bursalimisin arkadasim? Sen anlamissindir ne demek istedigimi akillisin ya lafin nereye gittigini iyi anlamissindir bence
Mk ya ~ 6 yıl önce
ben gerçek buralıyım..sen git buralı olmayanları araştır o zaman anlarsın ne demek istedigimi..
Neden? ~ 6 yıl önce
Sistemlerle olan savaşınızda gençlerin suçu ne ola ki? Nedir bu hayıflanma? Derdiniz o gencin onurlandırılması ve başarısını çekememek değil, derdiniz sanırım genci muhatap alanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 6 yıl önce
Milli muharebe uçağı projesinin başına geçsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lise mezunu muhendis..!! ~ 6 yıl önce
Univetsiteyi kazanir kazanmaz muhendis stajer olmus.bitirince genel müdür olur herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volkan ~ 6 yıl önce
Hayirli ugurlu olsun arkadasimiza. Yolu da bahti da acik olsun insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volkan ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Teknisyen ~ 6 yıl önce
Ne mühendisi arkadaş ? Sivil havacılık okumuş gelmiş stajyer mühendis diyorlar. Dışarıda bir sürü eğitimli mühendis duruyor, kalitesiz kocaelide eğitim almış çocuk üzerinden prim yapıyorlar. Ya bırakın Allah aşkına. Thy tekniğe iş başvurusu yapmış kabul edilmemiş ama tai de mühendis vay be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 6 yıl önce
Dedi Tokat Üniversitesi mezunu işsiz makine mühendisi. Havacılıkla tek ilgisi bayramlarda memleketine gitmek için uçağa binen insanlar havacılık ve uzay bilimleri fakültesinde eğitim almış insanlardan daha havacı daha hakediyor orayı öyle mi?
Turtledove ~ 6 yıl önce
Sağdan Soldan geleni de teknisyen yapıyorlar. Kimse okuduğu işi yapmıyor ve biz hep geri gidiyoruz. SHYO KALİTESİ.
? ~ 6 yıl önce
Daha yeni kazanmış, okula başlamamış bile
grandpa ~ 6 yıl önce
vay kardeş muhendislik okumus birisisin galiba ama bildigin gibi mühwndialerin hali belli dimi cogu 0 a yakın
Misafir ~ 6 yıl önce
İyi eğitimli mühendis mi ahhahahahahahahahaha Türkiyede almamıslar demek ki eğitimi hahahahaha
Eski sevgilim ~ 6 yıl önce
Kastamonlu bir ayiydi Ama o Ayiyi özlüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
byby ~ 6 yıl önce
tekrar sevgili ol "eski sevgilinle"

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000