Malezyalı yetkililer yolcuların pasaport kontrollerini yeterince dikkatli yapmadığı yönünde eleştirilirken, bir güvenlik açığı da havada belirlendi.
Malezya Havayolları'na ait kayıp Boeing 777 tipi uçağın pilotlarından birinin, birkaç yıl önceki bir uçuş sırasında kokpite iki kadın yolcu aldığını ortaya çıktı.
INTERPOL TERÖR ŞÜPHELERİNİ DEĞERLENDİRDİ
Merkezinin bulunduğu Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen basın toplantısında Interpol ise iki gencin Malezya’ya kendi pasaportlarıyla giriş yaptığını ancak Malezya’dan Çin’e giden uçağa, Avusturyalı ve İtalyan iki kişiye ait çalıntı pasaportlarla bindiklerini söyledi. Interpol Genel Sekreteri Robert Noble, “Bunun terör olayı değil kaçak göç sorunu olduğu sonucuna doğru gidiyoruz” dedi. Amerikan dış istihbarat servisi CIA Direktörü John Brennan ise terör ihtimalinin bu aşamada tamamen yadsınamayacağını söyledi.
Facebook Yorum